Višak kože na nogama


Ako ste se susreli s većim gubitkom kilograma, gubitkom mišićnog tkiva ili tonusa kože, moguće je da primijetite promjenu u izgledu svojih nogu. Vježbanje, zdrava prehrana i aktivan način života mogu uvelike doprinijeti učvršćenju tijela, ali ponekad to jednostavno nije dovoljno za željeni izgled. Višak kože na nogama problem je s kojim se suočava sve više osoba pa je tako i današnja estetska medicina sve više posvećena rješavanju tog pitanja.

višak kože na nogama

Zašto dolazi do stvaranja viška kože na nogama?

Koža je najveći organ ljudskog tijela – prekriva čak 1,5 do 2 m² tjelesne površine što čini oko 16% ukupne tjelesne mase.  Štiti unutrašnja tkiva i organe od mehaničkih ozljeda i štetnih djelovanja vanjskih čimbenika, prima i provodi različite podražaje, aktivno sudjeluje u razmjeni plinova, tj. u procesu disanja te u regulaciji tjelesne topline.

Najdublji sloj naše kože sastoji se od proteina, uključujući kolagen i elastin. Kolagen, koji čini 80% strukture kože, osigurava čvrstoću i snagu. Elastin daje elastičnost i pomaže našoj koži da ostane zategnuta. Zato se prilikom suočavanja s problematikom viška kože posebno bavimo poticanjem proizvodnje kolagena i elastina u koži.

Višak kože na bedrima može biti posljedica više faktora, a najčešći su gubitak tjelesne ili mišićne mase ili jednostavno – genetika.

Tijekom debljanja, koža se širi kako bi napravila mjesta za povećani rast. Trudnoća je također jedan primjer ovakve ekspanzije. Širenje kože tijekom trudnoće događa se tijekom nekoliko mjeseci. Proširena koža obično se povuče nekoliko mjeseci nakon poroda.

Nasuprot tome, kada je koža značajno istegnuta i takva ostaje dulje vrijeme, kolagenska i elastinska vlakna se oštećuju. Kao rezultat toga, gube dio svoje sposobnosti uvlačenja.

Posljedično, kod znatnog mršavljenja, može doći do nastanka viška kože na nogama.

Postoji nekoliko čimbenika koji pogoduju nastanku opuštene kože na nogama nakon gubitka kilograma:

  • Vrijeme

Općenito, što duže osoba ima prekomjernu težinu ili se bori s pretilošću, to će njegova koža biti opuštenija nakon gubitka težine zbog gubitka elastina i kolagena.

  • Broj izgubljenih kilograma

Gubitak težine od 45 kg ili više obično rezultira većom količinom opuštene kože nego umjereniji gubitak težine.

  • Dob

Starija koža ima manje kolagena od mlađe kože i obično je opuštenija nakon gubitka težine.

  • Genetika

Geni mogu utjecati na to kako naša koža reagira na debljanje i gubitak tjelesne težine.

  • Izlaganje suncu

Dokazano je da kronično izlaganje suncu smanjuje proizvodnju kolagena i elastina u koži, što može pridonijeti opuštenoj koži.

  • Pušenje

Pušenje dovodi do smanjenja proizvodnje kolagena i oštećenja postojećeg kolagena, što rezultira opuštenom, opuštenom kožom.

Srećom, moderna estetska kozmetologija i medicina nude brojna rješenja, a u Poliklinici Bagatin nudimo rješenja za sve problematike tijela te, ovisno o potrebama klijenta, možemo odabrati najbolju metodu za opuštenu i suvišnu kožu na nogama.

Kako se uklanja višak kože na nogama?

Za višak kože na nogama moguće je koristiti neinvazivne i kirurške metode, a o tome se odlučuje ovisno o vlastitoj problematici u dogovoru sa stručnom osobom.

Neinvazivne metode nude širok izbor tretmana i uređaja koji ciljaju baš na problematiku viška kože, a često imaju i višestruko djelovanje.

ADIPOLOGIE

Kad govorimo o neinvazivnim tretmanima za oblikovanje tijela, nezaobilazno je uvrstiti Adipologie. Ovaj uređaj najnovije generacije sigurna je i bezbolna tehnologija koja ultrazvučno djeluje na područja poput trbuha, bedara, koljena, nadlaktica, leđa i stražnjice te tako dopire duboko do masnih stanica, a istovremeno stvara kolagen u hipodermi te na taj način zateže kožu.

Adipologie

Nakon tretmana Adipologie uređajem možete očekivati i smanjenje obujma nogu i zategnutu kožu bedara.

MED CONTOUR MULTIPOWER

Zahvaljujući ultrazvuku, u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela, Med Contour uređaj uspješno savladava zadatke uklanjanja celulita i zatezanja kože tijela.

Naša Poliklinika jedna je od prvih u svijetu koja je u svoju ponudu uvela najnoviju generaciju ovog tretmana te do danas bilježimo mnogobrojne zadovoljne klijentice i klijente koji su potvrdili njegove dobrobiti za zatezanje kože.

Med Contour Multipower

EMERALD HLADNI LASER

Neinvazivni hladni laseri za oblikovanje tijela efektivno i na potpuno bezbolan, brz i 100% siguran način uklanjaju masne naslage i zateže kožu.

Zerona koristi takozvani Erchonia® Green Laser Scanner, odnosno, emulizificira masnoću stvarajući poru na masnoj stanici kroz koju se sadržaj masne stanice izlučuje putem limfnog sustava. Najbolje rezultate dat će na područjima na trbuha, bokova i bedara.

konzultacije za tijelo

Inovativni Emerald radi na principu čak deset diodnih glava iz kojih laserske zrake precizno pronalaze i smanjuju masnu stanicu, ekstrahirajući iz nje masnoću i svu nepotrebnu tekućinu bez oštećenja same stanice. Moguće je tretirati nekoliko različitih područja u samo jednom tretmanu.

VENUS LEGACY MULTIPOLARNA RADIOFREKVENCIJA

Jedan od najpopularnijih tretmana za oblikovanje tijela i zatezanje kože – Venus Legacy – u borbi s opuštenom kožom, celulitom, prekomjernim masnim naslagama ili kod problema sa strijama daje iznimne rezultate.

Zahvaljujući termalnoj reakciji koju multipolarna radiofrekvencija stvara u tkivu, potiče prirodno zacjeljivanje tijela kojim se stvara novi kolagen, kao i nova vlakna elastina.

Venus Legacy

Na taj način bez boli, nelagode ili vremena potrebnog za oporavak, rješava problem opuštene kože ruku, bedara, trbuha, leđa, bokova i stražnjice.

Kirurško zatezanje bedara

Ako vaša problematika zahtijeva kirurško rješenje, najbolje je zatražiti savjet estetskog kirurga te prijedlog za najbolji put do željenog rezultata.

Podizanje bedara izvodi se kako bi se zategnula koža unutarnje strane bedara čime to područje dobiva estetski ljepši i zategnutiji izgled.

Zahvat podizanja i zatezanja bedara izvodi se pod općom anestezijom te podrazumijeva rez na području od prepona do koljena – uklanja se opuštena suvišna koža i mlohavo masno tkivo.

Oporavak ovisi o količini uklonjene kože, a prema uputama kirurga trebat ćete mirovati, koristiti lijekove protiv bolova i protuupalnu terapiju te antibiotike.

Rezultati su zato vidljivi odmah, a sa smanjenjem otjecanja i samim cijeljenjem rane pod stručnim vodstvom, postajat će sve bolji. Nadalje, prakticiranjem zdravih životnih navika, vaši će kompleksi povezani s izgledom nogu nestati te ćete se moći pohvaliti zategnutim i lijepo oblikovanim nogama.

Kandidati za ovaj zahvat mogu biti i žene i muškarci dobrog općeg zdravlja. Najčešće se javljaju pacijenti u kasnim četrdesetim godinama ili stariji. Višak kože zbog kojeg nam pristižu najčešće su posljedica značajnog gubitka težine, trudnoće (ili više njih) te starenja.

Ovakav kirurški zahvat nije dobro smatrati lakim rješenjem, već je potrebna temeljita obrada pacijenta, dobra priprema, te svakako komunikacija o realnim očekivanjima – slično kao i za sve estetske zahvate.

kirurško oblikovanje

Kirurško uklanjanje viška kože podizanjem bedara može se izvoditi samostalno, kao i u kombinaciji s drugim estetskim zahvatima poput, primjerice, podizanja stražnjice. Vaš kirurg objasnit će vam koje su alternativne metode oblikovanja tijela preporučljive za vas te razmotriti s vama mogućnosti eventualne kombinacije zahvata kojima bi se postigao najbolji rezultat.

Ako vaša odluka za uklanjanje viška kože na nogama bude kirurški zahvat, osigurat ćemo vam anesteziološki pregled, operaciju u općoj anesteziji, postoperativnu njegu i kratak boravak u Poliklinici Bagatin, kompresivni steznik, sve potrebne lijekove, vađenje šavova te previjanja i kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

Vrhunski stručnjaci Poliklinike Bagatin stoje vam na raspolaganju za sve savjete i preporuke pri odabiru idealnog tretmana, zahvata, ili pak kombinacije istih. Pažljivo pristupamo vašoj problematici, kreiramo individualan i optimalan plan tretmana te pratimo vaš napredak kroz proces kako bismo bili sigurni da kroz naša vrata izlazite zadovoljni.

Naručite se na konzultacije za tretmane oblikovanja tijela na broj telefona 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni