• Početna
  • Lice
  • Prednosti primjene ultrazvuka u medicini i kozmetologiji

Prednosti primjene ultrazvuka u medicini i kozmetologiji


Ultrazvuk u medicini i kozmetologiji

Zbog svoje velike prodornosti i interakcije s tkivom, ultrazvuk se široko primjenjuje u skoro svim granama medicine i kozmetologije, i to, prije svega, u dijagnostici, ali se također koristi u terapiji i kirurgiji.

U medicini i kozmetologiji se koristi ultrazvuk slabe jačine. Prema dosadašnjim istraživanjima, ultrazvuk nije pokazao nikakve štetne biološke ili mehaničke efekte za ljudski organizam i u dijagnostičkim dozama pokazao se potpuno sigurnim. Štetno djelovanje ultrazvuka koji se upotrebljava u medicini nije dokazano. Za vrijeme ultrazvuka nema ionizirajućeg zračenja pa se pretraga ili tretman može ponavljati više puta.

Ultrazvučna funkcija pogodna je za sve probleme kože. Ultrazvuk pomaže pri tretiranju hiperpigmentacije, reducira bore, pojačava mikrocirkulaciju, uklanja podbradak, stimulira proizvodnju kolagena, ubrzava proces obnove kože, odstranjuje mrtve stanice i liječi akne. Uz jednostavno i lako korištenje to je jedan od  najčešće korištenih uređaja u kozmetici. Također, ultrazvuk pomaže ljudskom tijelu da brže i bolje apsorbira nanesene preparate, a zvučnu energiju pretvara u toplinsku. Stimulira našu kožu, ubrzava metabolizam, potpomaže cirkulaciju krvi i limfe, aktivira dubinske procese unutar stanica te poboljšava čovjekov obrambeni sustav.

Ultrazvučni tretman odlična je nadopuna tretmanu mikrodermoabrazije. Sam tretman traje do 15 minuta. U tretmanima za tijelo ultrazvuk se koristi  za uklanjanje celulita. Energija ultrazvuka pretvorena u toplinsku dubinski otapa celulit te poboljšava apsorpciju nanesenog anticelulitnog preparata, poboljšava se cirkulacija krvi i limfe putem koje se pospješuje stanična izmjena tvari u potkožnom tkivu, pospješuje se uklanjanje vode i toksina, a termički učinak jača sagorijevanje masnoća. Na konzultacije vezano za ponudu ultrazvučnih tretmana u Poliklinici Bagatin se možete naručiti online ili telefonski na broj 01/ 46 10 225.

 

Kristina Ukalović, REVIDERM specijalist i licencirani edukator

Kristina Ukalović zaposlena je u Poliklinici Bagatin od 2011. godine. Od 2002. godine intenzivno se educirala na području kozmetologije te aparativnih metoda u kozmetologiji i medicini. Od 2002. pa sve do 2010. godine prolazila je brojne edukacije u inozemstvu te postala edukator za njemačku dermokozmetiku REVIDERM. Ubrzo je njihov novi koncept školovanja uvela i na naše područje, pod nazivom REVIDERM Akademija. Budući da ima položene sve stupnjeve akademije, jedini je licencirani REVIDERM edukator u cijeloj regiji.

Meni