• Početna
  • Lice
  • Prednosti primjene ultrazvuka u medicini i kozmetologiji

Prednosti primjene ultrazvuka u medicini i kozmetologiji


Cell Jet ultrazvuk

Zbog svoje velike prodornosti i interakcije s tkivom, ultrazvuk se široko primjenjuje u skoro svim granama medicine i kozmetologije, i to, prije svega, u dijagnostici, ali se također koristi u terapiji i kirurgiji.

Ultrazvuk se odlično primjenjuje u operacijama jer čuva meko tkivo – krvne žile, kapilare, živce i kolagen što znatno olakšava postoperativni proces za pacijenta.

Prema dosadašnjim istraživanjima, ultrazvuk nije pokazao nikakve štetne biološke ili mehaničke efekte za ljudski organizam i u dijagnostičkim dozama pokazao se potpuno sigurnim. Također, ultrazvučna funkcija pogodna je za sve probleme kože – pomaže pri liftingu lica, redukciji celulita i zatezanju kože.

Cell Jet ultrazvuk od 10 MHz djeluje na dijelovima lica gdje se vide prvi znakovi starenja. Svojim djelovanjem zateže kožu lica te povećava kapacitet vlažnosti kože što popravlja tonus i doprinosi zdravoj funkciji kože. Koristi se u anti-age tretmanima lica poput Trinity Faciala.

Ultrazvučna funkcija stimulira našu kožu, ubrzava metabolizam, potpomaže cirkulaciju krvi i limfe te aktivira dubinske procese unutar stanica.

uklanjanje celulita

To je vidljivo i nakon Med Contour Multipower tretmana, koji zahvaljujući ultrazvuku, daje efekt bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela. Med Contour posjeduje dvije ultrazvučne glave koje pomažu u što efikasnijoj redukciji celulita i zatezanju kože tijela.

Smanjenju masnih naslaga uvelike pomaže i Adipologie, posebno patentirana tehnologija za oblikovanja tijela koja stimulira kolagen u hipodermi te utječe na nakupljenu masnoću. Zahvaljujući ultrazvuku niske frekvencije lakše zahvaća masne stanice i učvršćuje kožu. Ovaj se uređaj za oblikovanje tijela razlikuje se od ostalih uređaja jer djeluje pod kutom od 70 stupnjeva zbog čega lakše prodire do masnog tkiva.

topljenje masnih stanica

Na konzultacije vezano za ponudu ultrazvučnih tretmana u Poliklinici Bagatin se možete naručiti online ili telefonski na broj 01/ 46 10 225.

Bernarda Horvat, medicinska kozmetologinja

Meni