Uklonite podočnjake dermalnim filerima


Inovativna metoda uklanjanja podočnjaka hijaluronskim dermalnim filerima mnogima je donijela željeni izgled bez velike boli i dugog oporavka. Prije ove izvrsne promjene, podočnjaci su se rješavali odlaskom pod nož, no danas to više ne mora biti tako.

Oči su ogledalo duše i karakteristika lica koju prvu primjećujemo pri susretu s drugim ljudima. Kad međusobno razgovaramo, cijelo područje oko očiju vidimo kao žarišnu točku naših lica koju je nemoguće ignorirati. Upravo zbog toga pojava podočnjaka narušava naš željeni izgled. Čak i kad se osjećate jako dobro i pozitivno, s podočnjacima možete izgledati nezdravo i umorno.

Uzroci njihova nastajanja mogu biti biološki, poput genetike i dobi, te uzroci životnog stila poput nedostatka sna, anemije, pušenja, niske funkcije štitnjače, alergije, izlaganja suncu i pojedinih bolesti kože. Kad pogledamo ove razloge, ono što odmah možete učiniti jest prestati pušiti, početi nanositi kremu za sunčanje i liječiti medicinske probleme. Nažalost, ako se i pozabavimo ovim faktorima nastajanja podočnjaka, to nije garancija da ih nećemo imati.

Mnoge žene svakog jutra posvećuju vrijeme prikrivanju podočnjaka različitim vrstama šminke. Korektori i puderi svih kozmetičkih marki njihovi su najbolji prijatelji, no postoji opcija za duže jutarnje snivanje slatkih snova, trajnije rješenje za prikrivanje neprivlačnih kolutova oko očiju.

Zbog čega nastaju podočnjaci?

Podočnjaci se mogu pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi i izgled vašeg lica učiniti umornijim zbog čega automatski djelujete starije. Razlog njihovog pojavljivanja može biti genetski uvjetovan ili potaknut različitim vanjskim faktorima kao na primjer radni ritam i izostanak kvalitetnog sna. Osim toga može se pojaviti i kao posljedica starenja ili lošijeg zdravstvenog stanja.

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o pomlađivanju. Porast popularnosti filera dolazi iz nekoliko razloga – kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primjene i minimalan broj neželjenih učinaka. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju pomlađivanja, a mogu se koristiti i kao prevencija nastanka bora.

Hijaluronska kiselina prirodna je tvar koja ima veliki utjecaj u izgradnji izvanstaničnog prostora kože, gdje ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, kao i cijeljenju. Dermalni fileri na bazi hijalurona osim što popunjavaju bore vrlo uspješno i revitaliziraju lice. Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana. Od 1996. godine do danas učinjeno je oko 10 milijuna tretmana u više od 70 zemalja diljem svijeta.

Postupak za uklanjanje podočnjaka dermalnim filerima

Dubinu podočnjaka te prijelaz podočnjaka prema obrazu moguće je ublažiti dermalnim filerima. Tamnije podočnjake je u određenoj mjeri moguće posvijetliti odgovarajućim dermokozmetičkim preparatima, ali i tretmanom mezoterapije.

Ukoliko se smatrate kandidatom za ovakvu vrstu tretmana vjerojatno vas zanima kako izgleda postupak, zar ne?

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima traje otprilike 30 minuta i za njega je dovoljna samo aplikacija kreme s lokalnim anestetskim učinkom. Hijaluronski dermalni fileri ubrizgavaju se u područje ispod donjeg kapka nakon čega slijedi lagana masaža filera. Točnije, koristeći specijalnu iglu (kanila), hijaluronski dermalni filer ubrizgava se duboko ispod mišića.

Za tretman je potrebno 1 do 2 ml filera kako bismo napunili udubinu ispod oka i uklonili upale podočnjake. Popunjavanjem udubine, svjetlo drukčije pada i zbog toga podočnjaci izgledaju svjetlije što nam daje prirodno svjež i odmoran izgled. Osim što hijaluronski dermalni fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku, dodavanje hijalurona našoj koži prvenstveno godi.

Nakon tretmana najčešće ne dolazi do nikakvih negativnih posljedica. Ponekad je potrebna nadoknada materijala jer se filer HA u ovoj regiji aplicira po pravu „manje je više“ te je ponekad potrebno nakon sedam dana napraviti „touch up“.

Koje filere koristimo za uklanjanje podočnjaka?

Na tržištu postoji više vrsta dermalnih filera s različitim sastojcima, mjestima aplikacije, trajanjem i primjenama. U ponudi Poliklinike Bagatin možete pronaći 2 najpoznatija brenda filera koji se koriste za uklanjanje podočnjaka; Juvéderm Volbella i Belotero Balance hijaluronski dermalni fileri.

Juvéderm hijaluronske dermalne filere proizvodi američka kompanija Allergan koja je među prvima počela razvoj estetsko-medicinskih tretmana i do danas zadržala vodeću poziciju u svijetu. Allerganov referentni i trening centar za Hrvatsku i regiju je upravo Poliklinika Bagatin.

Dermalni fileri koji najviše odgovaraju osjetljivim područjima lica kao što je regija oko očiju, ali i usne te područje oko usana, su svakako Juvederm Volbella dermalni fileri. Njegova struktura je vrlo mekana i u kombinaciji s rukama pravog stručnjaka može pružiti prekrasan i prirodan izgled.

Belotero hijaluronski dermalni fileri jedinstveni su po svojoj besprijekornoj integraciji u tkivo zahvaljujući patentiranoj CPM tehnologiji. Merz proizvod prepoznat od strane milijuna korisnika u cijelom svijetu, ravnomjerno se integrira u kožna tkiva i suptilno poboljšava konture lica. Belotero Balance izvrstan je proizvod koji vraća mladolik i njegovan izgled vašim podočnjacima.

Uklanjanje podočnjaka filerima potrebno je ponoviti između 12 i 24 mjeseca nakon odrađenog tretmana, no za njega su potrebne znatno manje količine preparata od onih koje su korištene pri prvoj korekciji. Jedan od sastojaka koji se koristi u tretmanu je biokompatibilan, odnosno biološki se razgrađuje u tijelu na prirodan i siguran način, te nestaje kada se u potpunosti resorbira.

Moderna estetska medicina danas radije rješava izazove iglom i laserom, umjesto nožem. Naravno, neki zahvati ne mogu se izvesti nikako drugačije nego dobrim starim kirurškim metodama, no svaka inovacija i neinvazivni postupak u medicini je razlog za veselje i korak naprijed.

Kako biste saznali jeste li kandidat za uklanjanje podočnjaka dermalnim filerima ili imate još neke nedoumice u sličnom smjeru, savjetujemo vam da se naručite na anti age konzultacije s naša dva stručnjaka, dermatologom i medicinskim kozmetologom,  na broj telefona +385 1 46 10 225 ili putem e-maila info@bagatin.hr.

Dr. Jolanda Kanižaj-Rajković, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković uže područje interesa nalazi u estetskoj dermatologiji, dermatokirurgiji i laserskoj medicini. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju, KBC Zagreb tijekom koje je završila stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije. Aktivno je sudjelovala na kongresima organiziranim od strane Hrvatskog dermatološkog društva (HDD) i Europske akademije za dermatovenerologiju (EADV). Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva i licencirana od strane Hrvatske liječničke komore.

Meni