• Početna
  • Anti-Age
  • Kako tretman ultrazvukom obnavlja konture i tonus lica nakon ljeta?

Kako tretman ultrazvukom obnavlja konture i tonus lica nakon ljeta?


Po povratku s mora, koža našeg lica izgleda idealno i htjeli bismo da zauvijek ostane takva – glatka, bez mrlja i akni te savršeno preplanula. Ipak, ljeto je vrijeme kad se naša koža lica najviše oštećuje. Pod utjecajem ultraljubičastih zraka, oslabljuju se kolagenska i elastinska vlakna te isušuje epidermalni sloj. Zato se koža stanjuje, gubi tonus i mlohavi, ali se stvaraju i sitni nabori koji s vremenom postaju duboke bore.

Njega lica nakon ljeta zato traži pojačanu hidrataciju. Brižljivim odnosom i brigom o svom zdravlju možete sačuvati kožu na više načina – kako izvana tako i iznutra. Jedan od načina „unutarnjeg“ poboljšanja je i ultrazvuk čija je uloga u ljepoti i zdravlju kože neizostavna u suvremenoj kozmetologiji.

Oblikovanje kontura lica u Poliklinici Bagatin ima novo značenje

Ultrazvuk je uređaj koji se koristi u kozmetičke svrhe kako bi se potaknula mikro cirkulacija te se aktivni sastojci iz dermokozmetike uspješnije penetrirali u potkožje. Njegov ultrazvučni val i određene frekvencije titranja tog vala te pulsacija omogućuju nježan, ali snažan utjecaj na potkožje.

Radi se o dužinskom mehaničkom valu koji je ljudskom uhu nečujan, a svojim radom, ustvari, razmiče stanicu i ‘otvara’ put aktivnim sastojcima. Do sada se u tretmanima koristio ultrazvuk od 3 MHz koji je išao na dubinu od 2 do 4 cm, no zahvaljujući inovacijama i razvoju tehnologije, danas u Poliklinici Bagatin koristimo i napredniji Cell Jet ultrazvuk od 10 MHz.  On ide puno pliće, do 2 mm, točnije djeluje na dijelovima lica gdje se događaju procesi starenja, a gdje se ujedno nalazi kolagen.

Cell Jet ultrazvuk

 Tri u jedan pomlađivanje kože nakon ljeta

Pulsacije koje nastaju imaju tri glavna utjecaja ultrazvuka: mogu podizati, mogu drenirati i/ili mogu otapati, a svaki od njih djeluje na obnavljanje kože. Svakako je najzastupljeniji tretman podizanja kože ili liftinga lica, koji je jedan od najpopularnijih neinvazivnih tretmana lica za pomlađivanje. Razlika između ultrazvuka od 10 MHz te njegovih prethodnika je što djeluje na poticanje cirkulacije, odnosno, zagrijava tkivo na otprilike 37 stupnjeva što je normalna temperatura kože. Ne pregrijava, ne šteti potkožju, ali zato prilikom zagrijavanja dodatno radi na lifting efektu.

REVIDERM ultrazvuk

Najbolji efekt podizanja tonusa kože lica postiže se na području oko očiju, a one sitne borice mogu se savršeno ‘ispeglati’. Naime, govorimo o prvom ultrazvuku koji može ići skroz blizu oka te na kapak. Ovim vrlo ugodnim tretmanom povećava se kapacitet vlažnosti što je bitno za sve suhe kože kod kojih dolazi do transepidermalnog gubitka vlage. Zbog toga je ultrazvuk sastavni dio tretmana poput Trinity Faciala koji pruža trenutni lifting lica. Aktivni sastojak ‘upucava’ se točno na mjesto gdje je potrebna dubinska hidratacija.

Jedinstvene formule

Reviderm laboratorij razvio je tri vrste formula, prve i jedine formule na tržištu koje su patentirane i namijenjenu radu s ultrazvukom: neuro formula, contouring formula te purifying formula. Svaka od njih namijenjena je rješavanju određene problematike, uređaj se pritom programira na određenu jačinu i broj titraja, a pod ultrazvuk se stavlja specijalna formula.

Neuro formula dokazana je terapija za rozaceju jer radi na stabilizaciji krvnih žila i umanjuje crvenilo.

Kod oblikovanja lica radi se s contouring formulom jer se u kožu stavljaju peptidni lanci koji mogu zagladiti sitne bore.

A kada je potrebno tretirati problematiku akni lica, koristi se purifying formula za pročišćavanje kože lica.

Natural Moisturizing Factors (NMF), tj. prirodni hidratizirajući faktori, elementi su kože koji omogućuju da je vanjski sloj kože zaštićen i dobro navlažen. Glavna uloga NMF-a je održavanje razine hidratacije kože, dok se nedostatak tih prirodnih hidratizirajućih faktora povezuje s različitim kožnim oboljenjima. Na smanjenje NMF-a posebno utječe UV zračenje kojem je koža lica posebno izložena tijekom ljetnih mjeseci, kao i prirodni proces starenja.

Znanstvenim istraživanjima potvrđeno je da bi se, kada bi se ultrazvuk radio 14 dana za redom, koža potaknula na ponovnu proizvodnju ovih važnih faktora koji bi stvorili dodatni zaštiti sloj koji čuva od dehidracije, od kemijskih oštećenja te od infekcija.

Kako biste provjerili u kakvom je stanju koža vašeg lica nakon sunčanja i pružili joj njegu kakvu treba i zaslužuje, prvi je korak individualna analiza kože. Na temelju ove jednostavne, ali profesionalne analize, naši kozmetolozi će definirati plan tretmana i dermokozmetike za rekuperaciju vaše kože.

analiza kože lica

Naručite se mailom na info@bagatin.hr ili telefonski na 01/46 10 225. Ako imate dodatnih pitanja, pošaljite nam upit i naši će kozmetolozi rado odgovoriti na sva vaša pitanja.

Petra Vlaović, medicinska kozmetologinja

Petra je zanimanje medicinskog kozmetologa stekla na Zdravstvenom Učilištu u Zagrebu. Predani je član kozmetološkog tima Poliklinike Bagatin te se veseli svakom klijentu Poliklinike kako bi s njima ostvarila najbolji rezultat i premašila sva njihova očekivanja.

Meni