Što je serum za lice i zašto je on važan?


Serum za lice

Želite mladolik i blistav izgled kože lica? Efikasna rutima protiv starenja kože sadržana je u maloj, ali poprilično učinkovitoj bočici seruma za lice.

Što su serumi

Serum je tip proizvoda specifičan po teksturi, namjeni i učinku, a za razliku od krema obično je usmjereniji na specifične pojave ili potrebe kože.

Također, serum pruža efikasnu i brzu njegu i to u malim količinama zbog čega ga se naziva i eliksirom ili koncentratom.

Serum pomaže kod:

  • nepravilnosti u vidu akni i prištića,
  • nejednake teksture kože,
  • pojave mrlja nakon upalnih procesa,
  • hiperpigmentacija,
  • gubitka tonusa i čvrstoće kože,
  • preuranjenih znakova starenja,
  • beživotnog tena,
  • nedostatka prirodnog sjaja.

Zašto je važan serum za lice

I ono najvažnije, serum dubinski hrani dehidriranu i beživotnu kožu lica te sprječava starenje kože.

Njega protiv starenja kože

Zdrava, njegovana i sjajna koža moguća je uz pravilnu njegu kože.

Stručnjaci savjetuju da se kod odabira anti-age krema i seruma odaberu oni proizvođača. U Poliklinici Bagatin koristimo jednu od najboljih dermokozmetika na svijetu – njemački REVIDERM i ZoSkin proizvode popularnog hollywoodskog dermatologa Zeina Obagija.

REVIDERM sadrži cjelovit pristup njege kože koji će dovesti do poboljšanja prirodne funkcije kože i rezultata kojem težimo: zdrave i sjajne kože. Klijenti posebno vole REVIDERM Cell Regeneration Serum  – regenerativnu i koncentriranu zaštitu stanica u borbi protiv prvih znakova starenja kože. Ovaj serum sadržava vitamin B i vitamin C koji omogućavaju izgradnju kolagena.

Od REVIDERMovih seruma toplo bih preporučila i retA+ serum koji dubinski zateže u tkivo i obnavlja stanice kože. Sastoji se od Retinoida najnovije generacije, estera kiseline vitamina A i hijaluronske kiseline koji omogućavaju dubinsku hidrataciju.

Iz laboratorija Zeina Obagija dolazi ZOSkin Illuminating AOX Serum – visoko koncentrirani antioksidativni serum koji pruža zaštitu od onečišćenja i prijevremenih znakova starenja. Ovaj serum vidljivo posvjetljuje kožu, a jednom kad ga probate uvjerit ćete se u to zašto je jedan od najprodavanijih seruma na svijetu.

ZO Skin

„Facelifting u bočici“ nadimak je ZOSkin Firming Seruma za sve tipove kože koji je ciljano formuliran da pruži čvršću, zdraviju i hidratiziraniju kožu. Ovaj anti-age serum bazira se na ekskluzivnoj tehnologiji s ciljem obnavljanja mladolikog izgleda kože.

Sve serume možete kupiti u Poliklinici Bagatin u Zagrebu i Splitu, a koji će najbolje odgovarati vašoj koži reći će vam naši vrhunski stručnjaci.

Kako koristiti serum za lice?

Nanošenje seruma se preporučuje nakon obaveznog čišćenja kože lica i vrata. Pravilnim čišćenjem kože lica i vrata koža je pripremljena za serum.

Serume je poželjno koristiti u skladu s uputama na pakiranju proizvoda, a dovoljno vam je svega nekoliko kapi za najbolji učinak.

Također, za potpunu njegu nakon seruma koristite kremu ili ulje za lice.

Savjet: serum pohranite dalje od izravnog sunčevog svjetla, tako da aktivni sastojci poput vitamina C ne budu deaktivirani.

Serum za lice

Zašto su serumi važni?

Vremenski uvjeti, neadekvatna njega, prirodni proces starenja; koži je potrebna dodatna njega.

Dehidrirana koža je gruba, hrapava i bez sjaja, a zbog prisutnosti dehidriranih linija koža izgleda naborano. Također, dehidrirana koža je sklona crvenilu i ‘ljuskanju’ te je prisutan osjećaj zategnutosti na pojedinim dijelovima lica.

Jedinstvena kombinacija aktivnih sastojaka seruma uklanja znakove beživotne i umorne kože te pruža koži trenutnu vlažnost i sjaj što je dehidriranoj koži prijeko potrebno.

Osim što pomažu kod dehidrirane i beživotne kože lica svojim aktivnim sastojcima, njihova tekstura te redoslijed nanošenja dopuštaju bolju apsorpciju i iskoristivost seruma na koži.

REVIDERM serum za lice

Veoma bitno je naglasiti kako upravo uz pomoć seruma njegu kože možete usmjeriti točno u smjeru u kojem želite ostvariti promjene.

Za problematičnu kožu, hidrataciju ili anti-age učinak? Serumi su pravi eliksir za zdravu i njegovanu kožu.

Lucija Franjić, medicinska kozmetologinja

Meni