Što kada nas koža na donjim i gornjim kapcima počne smetati?


Korekcija očnih kapakaKako starimo, tako nam koža oko očiju postaje sve manje elastična što rezultira naborima i obješenošću kapaka. Možda mislite da je to samo estetski problem, no također može uzrokovati i blage do ozbiljnih problema s vidom, uključujući sušenje očiju, osjetljivost na svjetlost ili vjetar, upale pa čak i oštećenje vida.

U Poliklinici Bagatin nudimo nekirurške i kirurške tretmane koji će vam omogućit mladolikiji izgled uklanjanjem teških bora i kožnih nabora. Osjećat ćete se mlađe i zdravije s jasnijim vidom i manje iritacije. Istovremeno, primijetit ćete značajnu razliku kada se pogledate u ogledalo.

Što se događa s gornjim i donjim kapcima tijekom godina?

Koža vaših gornjih kapaka se ne opušta, ne nabora niti spusti preko noći. S vremenom, koža se opusti i nabora te zadire u vaše vidno polje. S vremenom, čak i ako vas ne brine starački i umoran izgled, zahvat će biti nužan ako želite zadržati svoj puni opseg vida. I dok vam se gornji kapci mogu spustiti preko očiju, donji kapci teže ka tome da se objese i opuste dalje od vaših očiju. Obzirom da ih gravitacija vuče prema dolje, oni ne mogu prikladno štiti oči. To može uzrokovati iritacije, upale i oštećenja oka.

Neinvazivni tretmani za početne i srednje stadije opuštenih kapaka

Ljudi s opuštenim očnim kapcima najčešće imaju izbor, ovisno o ozbiljnosti problema. Ako rastezanje i opuštanje kapaka nije jako izraženo, jednostavan tretman Vistabelom  i dermalnim filerima može riješiti problem ispunjavanjem bora i paraliziranjem mišića koji uzrokuju bore i opuštanje kože. Dermalni fileri će popuniti mjesta na licu kojima nedostaje volumen i pružiti zaglađeni izgled, dok će Vistabel blokirati pokrete vaših mišića na čelu, podignuti kapke i otvoriti oči, a da pritom neće utjecati na osjetilne živce niti ćete se osjećati ukočeno. Vrlo je važno da vas tretira iskusni doktor koji može prosuditi veličinu vaših mišića te koliko vam je Vistabela potrebno, jer kada se koristi ispravno, Vistabel može licu dati privlačan izgled.

Tretman Vistabelom i dermalnim filerima

Vistabel se koristi već više od 20 godina u estetskoj kirurgiji i medicini upravo kao najučinkovitiji „brisač“ bora u zonama oko očiju i na čelu, za koje posjeduje FDA cerifikat sigurnosti, dok su dermalni hijaluronski fileri idealni za popunjavanje sitnih i naglašenih bora te područja na licu kojima nedostaje volumena.  Za blaže oblike opadanja gornjih ili donjih kapaka, ovaj tretman je brzo i gotovo bezbolno rješenje. Međutim, ne radi se o trajnom rješenju pošto učinak tretmana s vremenom popusti te su dodatni tretmani potrebni svakih 4 do 6 mjeseci.

Još jedan novi tretman koji se dosta često spominje kada je u pitanju spuštanje kapaka je Med Visage tretman s ultrazvukom i radiofrekvencijom. Uz pomoć ove dvije moćne tehnologije pomlađivanja stvara se toplina između sloja kože i sloja masnih stanica što uzrokuje kontrakcije snopova kolagena duboko u epidermi te stimuliranje stvaranja novog. Iako odmah nakon tretmana možete primijetiti neposredan učinak zatezanja na koži, Med Visage zahtjeva strpljenje obzirom da se rezultati tretmana razvijaju s vremenom, stvaranjem sve više kolagena u koži.

Screen_Blog_672x272px_43

Konačan rezultat je zategnuta, čvršća koža kapaka. Jedna od odličnih stvari vezanih uz ovaj tretman je da ne oštećuje kožu, bezbolan je (sve što osjetite je toplina) te nema vremena oporavka, što znači da odmah nakon tretmana možete nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Tretman je toliko nježan i ugodan da se može tretirati i najosjetljivija koža oko očiju, a za najbolje rezultate je potrebno od 3 do 5 tretmana, ovisno o stanju kože.

Što kada neinvazivni tretmani ne pomažu?

Kada je koža kapaka jako opuštena, u Poliklinici Bagatin preporučujemo korekciju očnih kapaka, poznatu i kao blefaroplastika. Prilikom ovog zahvata uklanja se višak kože (kao i višak masnog tkiva i mišića) s očnih kapaka. Kod gornjih kapaka uklanja se tkivo koje vam ometa vidno polje, a kod donjih kapaka uklanja se tkivo koje vuče kapke prema dolje i dalje od oka. Ovim zahvatom uklanjaju se neželjeni efekti starenja, korigiraju spušteni kapci, eliminiraju vrećice ispod očiju i rješavaju pretjerano izražene nabore. To je jedan od najčešćih zahvata pomlađivanja u estetskoj kirurgiji i spada u male te vrlo efikasne estetske zahvate. Ovisno o izraženosti problema može se izvoditi u općoj ili lokalnoj anesteziji što se dogovorimo na konzultacijama.

Sada kada ste upoznati s razlozima padanja kapaka, kao i mogućnostima tretiranja slobodno nam se obratite za konzultacije telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin. U Poliklinici Bagatin pronaći ćemo najbolje rješenje za vašu problematiku koje će vam pomoći da se osjećate i izgledate bolje.

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni