• Početna
  • Anti-Age
  • Staračke pjege – estetski problem koji se iznimno lako rješava

Staračke pjege – estetski problem koji se iznimno lako rješava


Staračke pjege

Nakon četrdesete godine – a kod nekih osoba i ranije, na koži se mogu početi javljati jače pigmentirana područja, koja ljudi kolokvijalno zovu “staračke pjege”.

Nastaju kao posljedica prekomjernog stvaranja melanina, koji služi kao prirodna zaštita stanica od UV zračenja. Lice, ruke i druga područja često izložena suncu sklonija su razvoju ovog tipa hiperpigmentacije. Češće se javljaju kod osoba tamnijeg tipa, a primjećujemo ih i kod muškaraca i žena.

Iako su ove hiperpigmentacije gotovo uvijek bezazlene, ne volimo ih vidjeti. Narušavaju besprijekoran izgled naše kože. A i ne volimo ih jer ih povezujemo sa starenjem.

Moramo li, uz životno iskustvo i mudrost, dalje u život nositi i svoje staračke pjege? Naravno da ne! Uz nekoliko bezbolnih i jednostavnih tretmana u Poliklinici Bagatin sve neestetske pigmentacije mogu se ukloniti ili ublažiti.

VISIA – najprecizniji dijagnostički alat za stanje i potrebe vaše kože kao prvi korak uklanjanja hiperpigmentacija

U našoj Poliklinici jako nam je važno prije odabira tretmana napraviti cjelovitu analizu lica najsuvremenijim dijagnostičkim uređajem – VISIA. Nakon detaljne analize, naši će liječnici i medicinski kozmetolozi imati precizan uvid u stanje vaše kože, temeljem čega mogu predložiti tretmane i na pravi način provesti plan terapije. Tako smo sigurni da radimo najbolju stvar za vašu kožu.

Lasersko uklanjanje pigmentnih promjena

Najbrži način i najučinkovitiji tretman za uklanjanje istaknutih pigmentnih promjena u Poliklinici Bagatin obavljamo uz pomoć vrhunskih lasera tvrtke Asclepion Laser Technologies. Ovi uređaji omogućavaju iznimno precizno, jednostavno i bezbolno uklanjanje hiperpigmentacijskih promjena na svim područjima – na koži lica, ruku, šaka, nogu, leđa, itd.

Priprema za proces otklanjanja staračkih pjega

Kao i za svaki tretman, potrebno je detaljno očistiti i osušiti kožu, odstraniti make up kreme, ulja i proizvode za samotamnjenje. Područje koje će biti podvrgnuto tretmanu ne smije biti izloženo sunčevoj svjetlosti ili solariju minimalno 2 tjedna prije tretmana.

Tijek zahvata laserskog uklanjanja hiperpigmentacije

Zahvat uklanjanja staračkih mrlja se radi ambulantno pa čak niti lokalna anestezija neće biti potrebna.

Liječnik dermatolog prislonit će sondu lasera na vašu kožu. Možete osjetiti nešto slično malom ubodu – to je svjetlosni impuls lasera. Zagrijani svjetlosni impuls naglo će zagrijati melanin – čime se on odvaja od dermisa. Kroz naredna 24 sata, koža će apsorbirati odvojeni melanin, i istovremeno će ostati čista, bez tragova staračkih pjega.

Laser će možda izazvati blago crvenilo kože što je potpuno normalno. Ako vas smeta crvenilo ili osjećate iritaciju, možete nanijeti led i tako ubrzati oporavak. Ali, već preko noći vaša će se koža oporaviti, a idući dan slobodno možete nastaviti sa svojim svakodnevnim rutinama njege uz kreme i make-up koje redovito koristite.

Kod nekih osoba hiperpigmentacije se uspješno uklanjaju već jednim tretmanom, no valja imati na umu da to i nije uvijek tako. Ponekad je potrebno ponoviti tretman za 4-6 tjedana. U tom periodu svakako izbjegavajte direktno izlaganje suncu i solarij.

Kombinacija tretmana za najbolje rezultate

Nakon razgovora s našim liječnicima i medicinskim kozmetolozima te pregleda vaše kože dijagnostičkim uređajem VISIA, možda ćemo zaključiti kako je potrebno kombinirati i neke druge neinvazivne tretmane lica kako bi se prilikom uklanjanja mrlja s kože postigli najbolji rezultati.

Odlične rezultate daje Reviderm Skin Peeler mikrodermoabrazija. Ovim tretmanom uklanjamo površinske stanice kože, smanjujemo pore i uklanjamo hiperpigmentaciju.

Ako je potrebno, tu su i terapija mikroiglicama, SkinPen ili Skin Needler tretman. Pametno osmišljene mikroiglice visokom preciznošću perforiraju kožu. Time se potiče regeneracijske procese kože, pa koža sama zamjenjuje hiperpigmentirana područja novom, svježom i čistom kožom.

Pametna kozmetika za još bolje rezultate

Iako će tretmani u Poliklinici Bagatin odstraniti  pigmentne mrlje, izlaganje suncu i prirodni procesi starenja ponovno mogu dovesti do njihove pojave. Zato svojim klijentima toplo preporučujemo preventivnu njegu pametnim kremama koje blokiraju enzime odgovorne za stvaranje melanina, dok istodobno aktiviraju prirodne mehanizme zaštite stanica kože.

REVIDERM Skintelligence je iznimno kvalitetna krema koji zahvaljujući inovativnoj formuli ublažava i sprečava daljnji razvoj pigmentnih mrlja. Aktivni sastojci kreme blokiraju enzime odgovorne za stvaranje melanina, dok se istodobno aktiviraju se prirodni mehanizmi zaštite stanice.

Uz pravodobne tretmane i preventivnu njegu moguće je ukloniti i spriječiti pigmentne mrlje te zadržati ujednačenost i svježinu mladenačke kože. Obratite se s povjerenjem stručnom timu Poliklinike Bagatin! Svoj termin rezervirajte na broj 01 4610 225 ili na info@bagatin.hr

Dr. Snježana Kramarić, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Snježana uže područje interesa nalazi u estetskoj dermatologiji. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju u KBC Osijek i KBC Zagreb. Završila je stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Redovito sudjeluje na tečajevima trajne edukacije te prisustvuje na raznim kongresima iz struke. Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva i licencirana od strane Hrvatske liječničke komore. Aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.

Meni