Pomlađivanje lica, dekoltea i ruku skinboosterima


U posljednje vrijeme sve češće nailazimo na proizvode i preparate koji se nazivaju skinboosterima te se o njima govori samo u superlativima. Što su to zapravo skinboosteri i kako djeluju te koje su razlike između boostera koje možemo kupiti i nanositi kod kuće i onima koje u kožu apliciraju stručnjaci, provjerite!

Stanje kože

Već krajem 20-ih godina, a potom i u ranim 30-im, brojne žene primjećuju nedostatak vlažnosti kože lica. Na takvoj se koži jasnije i češće vide znakovi starenja stoga će se u toj dobi češće posegnuti za skupim kremama koje djeluju na znakove starenja, no istinska briga i njega treba započeti detaljnom analizom kože. U našoj Poliklinici početak brige o koži lica tako započinje s individualnom analizom lica koja otkriva stanje kože na njenoj površini i ispod nje. Puno puta smo svjedočili kako je upravo nedostatak vlažnosti doveo do umorne kože bez sjaja.

kvaliteta kože

Uspješnost skinboostera

Osim iznimne hidratacije i osvježenja koju pružaju koži, boosterima se mogu umanjiti i ožiljci od akni, popraviti tonus i tekstura kože, umanjiti nepravilnosti i znakovi koji otkrivaju godine.

Svojim prodiranjem duboko u kožu stvaraju okruženje u kojem se pojačano proizvodi kolagen te se tako koža iznutra sama obnavlja, a vraća joj se i gipkost i čvrstoća. Osim toga, svojim produljenim djelovanjem i ovisno o stanju kože, učinak je vidljiv i do 9 mjeseci.

Za razliku od hijaluronskih filera, ova metoda ne dovodi do pojačavanja volumena, nego stimulira fibroblaste. Fibroblasti su stanice vezivnog tkiva koje imaju gradivnu ulogu i potiču sintezu kolagena. Hijaluronska kiselina koju koža dobiva tijekom ovog tretmana apsorbira se prolaskom vremena i potiče duboku hidrataciju.

Kako izgleda tretman skinboosterima

Skinbooster aplicira se direktno u dermis, srednji sloj kože, a prije same aplikacije nanosi se krema za ublažavanje boli. Sam postupak traje od 15 do 30 minuta, ovisno o regiji koja se tretira, a ubrizgava se tankom iglom te postupak nije bolan. Rezultati su vidljivi odmah nakon aplikacije, a nakon 10-ak dana vidljiv je stvarni učinak boostera za lice. Za vrhunske rezultate u Poliklinici Bagatin preporučujemo dva tretmana godišnje kako bi koža imala svoj prirodni „glow“.

Profhilo, Revive ili Volite – koje booster izabrati?

U Poliklinici Bagatin svojim klijentima nudimo tri različita skin boostera – Profhilo, Revive i Volite.

Profhilo je poseban, inovativan tretman koji objedinjuje hijaluronsku kiselinu, učinak mezoterapije i skinboostera. Mnogi ga nazivaju biorevitalizatorom ili biostimulatorom jer mu je primarna zadaća poticanja  proizvodnje vlastitog kolagena i elastina u koži, a prilagođen je svim dobnim skupinama kako bi zagladio sitne bore, učvrstio tonus lica i pružio koži punoću i blistavost vraćanjem hidratacije.

Prolaskom vremena, Profhilo pod kožom polagano otpušta hijaluronsku kiselinu te potiče proizvodnju i elastina koji doprinose kvaliteti kože. Osim što se može koristiti samostalno, ovaj se skinbooster može kombinirati i s drugim tretmanima za pomlađivanje, kojima poboljšava te naglašava rezultate.

Belotero Revive skin booster je inovativan tretman koji pruža hidrataciju koži zahvaljujući glicerolu i hijaluronu koji čine osnovu njegove baze. Dubokom hidratacijom potiče pomlađivanje i poboljšava teksturu kože. Osim što hidratizira, aplikacija Revivea smanjuje crvenilo i minimalizira prve znakove starenja, naglašavajući prirodan i mladolik izgled. Intenzivno djeluje na kožu lica, vrata i dekoltea, a savršena je priprema za izlaganje kože sunce ljeti , dok zimi zadržava prirodni sjaj i neutralizira suhoću.

Juvederm Volite je dermalni filer prvenstveno namijenjen povećanju kvalitete kože. Osim što njegova svojstva poboljšavaju hidrataciju i teksturu kože, također pospješuju njezinu glatkoću i elastičnost djelotvorno utječe na znakove starenja. Juvéderm Volite prvi je takav hijaluronski filer koji nije usmjeren na povećanje volumena, nego na kvalitetu kože.

Svojom posebnom tehnologijom poboljšava kvalitetu kože do 9 mjeseci nakon apliciranja. Svaki ubod potaknut će proizvodnju novog kolagena koji će u dubokim slojevima vratiti vlagu te samim time utjecati na zdravlje i ljepotu kože.

Kako biste bili sigurni koji booster izabrati za svoje lice, naši vam stručnjaci stoje na raspolaganju na anti-age konzultacijama gdje zajedno s nama možete izabrati najbolji skinbooster prema dobi i željenim učincima.

Saznajte više na linku – Anti-age savjetovanje.

A što s boosterima koje koristimo kod kuće?

U kozmetičkim torbicama sve češće pronalazimo serume i boostere u bočicama. Njihova je prednost što imaju veću koncentraciju aktivnih sastojaka i brže daju pozitivne učinke. Tako određene boostere možemo dodavati u kreme i maske kako bismo im pojačali djelovanje.

Boosteri koje možemo pronaći na policama trgovina i specijaliziranih prodavaonica imaju veće količine antioksidansa, hijaluronske kiseline i drugih aktivnih sastojaka od uobičajenih krema. Iako boosteri zbog svojih molekula prodiru dublje u kožu, ne mogu se usporediti s punjačima koje apliciraju stručnjaci. Naime, njihovo prodiranje ne ide do dermisa gdje su promjene nužne kako bi se potaknulo stvaranje novog kolagene, već samo do površinskih slojeva kože.

Ako ste primijetili nedostatak hidratacije, umoran i sivkast ton kože, naručite se na tretman skinboosterima putem maila info@bagatin.hr  ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225. Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite upit preko web stranice Poliklinike.

dr. Ina Novak Hlebar, specijalistica dermatologije i venerologije

Dr. Ina Novak završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Zbog interesa za dermatovenerologiju, kao naša buduća specijalizantica, svoje zanimanje posebno će usmjeriti estetskoj dermatologiji. Svoj pripravnički staž odradila je u Kliničkoj bolnici Merkur, a zatim je radila kao suradnica za farmakovigilanciju te na zavodu za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije. Doktorica Novak organizatorica je skupa i koautorica vodiča za liječnike obiteljske medicine za rad s osobama koje žive s HIV-om i osobama pod povećanim rizikom od zaraze HIV-om. Također je koautor knjige „A journey into patient safety“ koja je u procesu objave. Doktorica tečno govori engleski, njemački i španjolski.

Meni