Radiesse dermalni filer – tvornica mladosti


Težnja ka vječnoj mladosti je beskrajna kao i pitanje kako pobuditi kolagen i stimulirati njegovu proizvodnju, odnosno, proizvodnju elastina? Ti mali proteini osnova su svakog vezivnog tkiva. Daju strukturu i potporu te čine 70% ukupne težine kože.

pomlađivanje lica

Djeluju kao mreža razapetih niti stvarajući svojevrsni „okvir“ ispod naše kože. Kod mladih je ljudi ta mreža gusta i napeta zbog čega ona izgleda sjajno, blistavo i gotovo savršeno. S godinama se proizvodnja kolagena smanjuje, niti postaju rjeđe i opuštene, a koža gubi na svojoj teksturi i sjaju te se javljaju neželjene linije, bore, brazde i slično.

Potiče se proizvodanja vlastitog kolagena

Naime, unutar svakoga od nas nalaze se stanice koje su odgovorne za proizvodnju kolagena. To su fibroblasti, takozvane ‘tvornice mladosti’ u svima nama. Danas je na našem tržištu dostupan Radiesse, jedini dermalni filer odobren od strane FDA, koji djeluje na način da stimulira proizvodnju kolagena aktivacijom fibroblasta.

Radiesse dermalni filer

Radiesse filer sastoji se od mikrosfera kalcijevog hidroksilapatita na čije se mikročestice, aplicirane pod kožu, lijepe fibroblasti po sistemu „ključ – brava“ čime se aktiviraju te započinju proizvodnju kolagena i elastina. Kao posljedica njihove aktivacije, naš organizam reagira na jedan jedini mogući način, a to je da proizvodi mrežu vlastitog kolagena na mjestima gdje je Radiesse apliciran. Prednost? Recimo da je ovo jedini direktan način da probudimo vlastiti organizam i doslovno ga potaknemo na izravnu proizvodnju onoga što koži s godinama nedostaje.

Najmoćnije injektibilno „oružje“

Radiesse je trenutno jedno od najmoćnijih injektibilnih „oružja“ koje imamo u rukama u borbi protiv neumoljivog vremena i gravitacije, a koje u jednoj injekciji može objediniti svojstva gotovo svih filera – od volumizacije i konturiranja lica do skin boostera i kontrole vidljivosti strija.

pomlađivanje dekoltea

Njegova primjena nadilazi samo pomlađivanje lica – koristi se i za pomlađivanje vrata i dekoltea, za brisanje godina s ruku, za poboljšanje teksture kože na tijelu, redukcije strija i sve više za oblikovanje brade i čeljusti. Tomu u prilog svjedoči preko 10 milijuna tretmana i više od 200 kliničkih studija i znanstvenih publikacija.

Oblikovanje brade i čeljusti

Konturiranje čeljusti trend je koji je zavladao proteklih godinu dana. Kreiranje okvira lica jedan je od najljepših tretmana jer dajete završni oblik i dojam svemu onome što je na licu rađeno.

Za kreiranje linije čeljusti apsolutni adut bez konkurencije u toj domeni je Radiesse filer koji zahvaljujući svom “versatile učinku“ i iznimnoj kohezivnosti kreira vrlo jasne i oštre linije čeljusti koje zbog indukcije kolagena s vremenom postaju sve bolje, a učinak traje i dulje od dvije godine.

oblikovanje brade

Pri korekcijama čeljusti treba se voditi nekim anatomskim principima pa postoje razlike između oblikovanja muške čeljusti („četvrtasta“ s naglašenim uglovima ispred mišića žvakaća) te ženske čeljusti (prednja projekcija lica izgleda poput slova „V“). Pravilnom korekcijom čeljusti i brade može se postići i redukcija vidljivosti podbratka.

Namijenjen zrelijoj koži, Radiesse dermalni filer je jedini injektabilni preparat koji aktivira imunološki sustav i stimulira ga da proizvodi kolagen, suprotstavljajući se tako efektu starenja. Efekt pomlađivanja vidljiv je odmah nakon aplikacije, a kako sam proces neokolageneze započinje nakon 2 do 3 mjeseca, njegov učinak postaje sve bolji s vremenom. Jednake rezultate, poput onih na licu, Radiesse postiže i na vratu i rukama.

pomlađivanje ruku

Naručite se na konzultacije kod našeg dr. Kljajića u Poliklinici Bagatin u Splitu na 01/4610 -225 ili nam pošaljite upit na info@bagatin.hr.

Dr. Zlatko Kljajić, specijalist otorinolaringologije

Dr. Zlatko Kljajić, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Splitu 2007. godine. Nakon obavljenog jednogodišnjeg staža, radio je godinu dana u ordinaciji obiteljske medicine te na Floridi (SAD) kao brodski liječnik. Nakon polaganja specijalističkog ispita, nastavlja raditi u KBC Split na Klinici za bolesti uha, grla i nosa s kirurgijom glave na poziciji specijalista otorinolaringologije. U međuvremenu završava i subspecijalizaciju iz audiologije i postdiplomski doktorski studij te trenutno piše doktorsku disertaciju. Zadnjih nekoliko godina dodatno se educira u području estetske medicine. Autor je nekolicine publiciranih znanstvenih radova u domaćim i inozemnim časopisima te svojom stručnošću savršeno upotpunjuje naš splitski tim.

Meni