Piezo rinoplastika – moderna prezervacijska operacija nosa


Jedan od najtraženijih estetskih zahvata u Hrvatskoj, ali i svijetu svakako je operacija nosa, poznata pod nazivom rinoplastika. Rinoplastikom rješavamo estetske probleme nosa poput grbe iz profila, veličine i širine te oblika i položaja vrška nosa.

korekcija nosa

Zahvaljujući razvoju tehnologije kao i same medicine, danas se pacijenti od operacije nosa oporavljaju puno brže i zadovoljniji su rezultatima. To omogućava prezervacijska rinoplastika, odnosno, kako je mnogi nazivaju, rinoplastika 21. stoljeća.

Iako se o njoj počelo govoriti tek posljednjih nekoliko godina, prezervacijsku rinoplastiku u Poliklinici Bagatin koristimo zadnje tri godine. Razlog tome je kraći oporavak pacijenata koji imaju znatno manje boli, modrica i oteklina, ali prije svega – ovom se metodom rinoplastike maksimalno čuvaju strukture nosa.

konzultacijski pregled

Prilikom napredne prezervacijske rinoplastike upotrebljava se Piezo pila kako bi se korigirao koštani dio nosa te je najkorisnija u korekciji profila nosa. Piezo pila koristi ultrazvučnu tehniku oblikovanja te je opremljena mnoštvom različitih nastavaka kako bi se što preciznije napravile korekcije. Tijekom micanja djela kosti, odnosno grbe, smanjuje se trauma, ubrzava cijeljenje te smanjuje mogućnost vidljivih nepravilnosti na piramidi nosa koje stvaraju asimetrije.

Danas u modernoj rinoplastici umjesto lomljenja imamo preoblikovanje i reorijentaciju kosti i hrskavice. Na taj način, osim očuvanja same strukture nosa, radimo i na očuvanju mekih tkiva poput živaca i krvnih žila. Samim time i oporavak pacijenta trajat će manje.

piezo rinoplastika

Prezervacijska rinoplastika uvelike umanjuje i mogućnost stvaranja medicinskih i estetskih problema godinu dana nakon operacije poput gubitka strukturalne čvrstoće nosa.

Možemo reći kako su ključne prednosti moderne prezervacijske operacije nosa:

  • Maksimalno očuvanje struktura nosa
  • Spriječene nekontrolirane frakture kostiju te pojava deformiteta i nepravilnosti nakon operacije
  • Preciznija korekcija nosa koja omogućava ljepši prijelaz od koštane piramide do vrha nosa
  • Brži oporavak pacijenta

operacija nosa iskustva

Brojni pacijenti koji su nezadovoljni izgledom nosa odgađaju odlazak na zahvat iz nekoliko razloga – straha od anestezije, krajnjeg rezultata kao i samog oporavka nakon operacije nosa. Svi ovi strahovi su u potpunosti normalni, a na konzultacijama ćemo vam detaljno objasniti zahvat te odgovoriti na sva pitanja.

Posebna prednost konzultacija u Poliklinici Bagatin je VECTRA XT 3D uređaj zahvaljujući kojem pacijent može vidjeti kako će nos izgledati nakon zahvata, reći svoje želje i dobiti stručno mišljenje.

operacija nosa

Cilj rinoplastike je postići harmoniju između nosa i ostatka lica, a ovisno o problemu i u dogovoru s pacijentom, odabire se najbolja kirurška metoda.

Ponosni smo što smo do sada mnogim pacijentima riješili estetske i funkcionalne probleme nosa s ciljem usklađenosti novog izgleda nosa s ostatkom lica. U pravim rukama, rinoplastika može uljepšati izgled cijelog lica, a pacijentu podići samopouzdanje kao i samu kvalitetu života.

Razmišljate li o korekciji nosa i imate li dodatnih pitanja o samom zahvatu u našoj Poliklinici ili se želite naručiti na konzultacije, možete nam se obratiti telefonski na 01/46 10 225 ili emailom na info@bagatin.hr.

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni