• Početna
  • Lice
  • Opuštena koža vrata – sve o zatezanju kože vrata

Opuštena koža vrata – sve o zatezanju kože vrata


Zatezanje kože vrata

Opuštena koža na vratu estetski je problem s kojim se susreću mnoge osobe zrelije životne dobi. Ma koliko njegovali lice, ako na vratu imamo opuštenu kožu, djelovat ćemo starije. Stoga je važno obratiti pozornost i na njegu vrata, isto kao što brinemo o njezi lica.

Što možemo učiniti da poboljšamo izgled kože na vratu pročitajte u našem blogu.

Koža vrata iznimno je tanka, pa se gubitak kolagena, čija se proizvodnja smanjuje s povećanjem životne dobi, odražava kao gubitak punoće i tonusa. Koža vrata postaje opuštena, a lice gravitira sve više prema dolje, pa se starenje ponekad prvo primjećuje u donjoj trećini lica i na vratu.

U mladosti, lijepo definirana linija čeljusti daje finu definiciju licu, što se s godinama gubi. Bez jasno definirane konture brade i čeljusti, lice dobiva opušten i stariji izgled, a tome doprinosi i gubitak tonusa kože na vratu.

Najčešće prvo primjećujemo pojavu horizontalnih bora na vratu, koža postaje grublja, suha  i opuštena, vertikalne platizmalne mišićne vrpce postaju naglašene  u nekih osoba, a ponekad su  u gornjem dijelu vrata primjetni depoziti masnog tkiva koji formiraju takozvani podbradak.

Kako usporiti promjene?

Važno je njegovati lice i vrat kvalitetnom kozmetikom posebno prilagođenoj koži vrata, ne izlagati se suncu, izbjegavati pušenje i alkohol.

Značajan doprinos vraćanju mladenačke zategnutosti vrata i linije brade mogu dati estetski tretmani.

Neinvazivni tretmani koji vraćaju vrijeme unatrag

Venus Legacy

Venus Legacy je tretman koji na potpuno neinvazivan način, radiofrekvencijom, potiče dubinske slojeve kože na obnavljanje kolagena i elastina. Nakon nekoliko tretmana već se vide rezultati, a bez ikakve boli, nelagode ili vremena potrebnog za oporavak. Koža postaje čvršća i zategnutija.

Koža obogaćena novim kolagenom postaje čvršća, a vlakna elastična čine kožu ponovno glatkom i elastičnom. Ovo je vrlo učinkovit nekirurški lifting vrata.

Za razliku od Venus Legacy tretmana Renew lift koristi tehnologiju fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU) na određenoj dubini unutar vaše kože gdje dolazi do pokretanja regeneracijskog procesa, stimulira proizvodnju kolagena i što kožu čini čvršćom. Ovo je tretman odobren od strane Američke agencije za hranu i lijekove (FDA).

Opuštena koža vrata

Ovisno o dijelu tijela koje se želi tretirati, na određenu dubinu se usmjeravaju ultrazvučni valovi koji zagrijavaju tkivo u takozvanim termalnim koagulacijskim točkama (TKT), u kojima dolazi do naglog podizanja temperature (preko 60 °C) što potiče proces regeneracije i zatezanja tkiva, te kod određenih tretmana, poticanje lipolize, odnosno odumiranja masnih stanica. Broj potrebnih tretmana ovisi o stanju kože.

Ovaj tretman namijenjen je osobama nakon tridesete godine života, a izvrstan je kada želite poboljšanje tonusa i izgleda kože lica i vrata. Renew lift i Venus Legacy tretmani odlični su i ako vas muči opuštena koža na nogama, rukama, na trbuhu ili na drugim dijelovima tijela.

Uz zdrav život i malu asistenciju najsuvremenijih tehnologija, proces starenja i opuštanja kože na vratu i licu može biti uspješno usporen.

Aplikacija preparata iz skupine skin boostera u kožu može značajno poboljšati izgled kože vrata i lica vraćajući joj punoću i hidrataciju. Preparati na bazi kalcijevog hidroksiapatita snažno stimuliraju proizvodnju kolagena.

dermalni fileri

Preparati na bazi hijaluronske kiseline osiguravaju dubinsku hidrataciju vraćajući joj prirodni volumen uz blagi efekt zatezanja, poboljšanja teksture i korekcije sitnih bora. U slučaju potrebe za korekcijom horizontalnih bora vrata dermalni hijuronski fileri su dobra opcija, a u slučaju naglašenih vertikalnih platizmalnih vrpci male količine miomodulatora aplicirane u njih ih mogu relaksirati i učiniti konture vrata ljepšim.

konzultacije s dr. Kramarić

Ako vas muči obješena koža i želite vratiti glatkoću i zategnutost vrata, dogovorite besplatne konzultacije kod nas u Poliklinici Bagatin. Obratite nam se s povjerenjem na telefonski broj  +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac.

Dr. Snježana Kramarić, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Snježana uže područje interesa nalazi u estetskoj dermatologiji. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju u KBC Osijek i KBC Zagreb. Završila je stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Redovito sudjeluje na tečajevima trajne edukacije te prisustvuje na raznim kongresima iz struke. Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva i licencirana od strane Hrvatske liječničke komore. Aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.

Meni