Kako pravilno odabrati puder prema tipu kože


Kako odabrati puder

Odabir savršenog pudera više ne treba biti problem! Saznajte kako pravilno odabrati puder prema tipu kože i zablistajte!

Svim ljubiteljicama make-upa dobro je poznato da je odabir pudera najvažniji, ali i najteži korak beauty rutine. Rijetko tko ima savršen izgled kože, stoga je i određivanje tipa kože ponekad doista pothvat.

Važno je imati na umu i da svrha pudera nije samo postignuti ujednačeni ten, već i zaštita od sunca i drugih vanjskih utjecaja.

Koji je savršen puder za moju kožu?

Svatko od nas ima drugačiji tip kože i tome naravno treba prilagoditi i tip pudera, a budući da se naša koža tijekom života mijenja, određeni tip pudera ne mora nam odgovarati u svim fazama života.

Samo normalnoj i kombiniranoj koži odgovaraju sve teksture pudera, dok je za masnu kožu najbolje koristiti mat i puder u prahu. Za suhu kožu preporučuju se puderi s uljanom osnovom, a problematična i zrela koža ipak traže malo veću pažnju, ali i njegu.

Savršeni puder

  • Puder za suhu kožu

Suhu i dehidriranu kožu najbolje bi bilo “nahraniti” i malo osvježiti toniranom kremom. Odličan je izbor tekuće, kremaste ili uljne podloge, a možete odabrati i BB kreme ili tonirane kreme s učinkom prirodnog sjaja.

Ono što svakako nije dobro za vas ako imate suhu kožu su puderi s mat efektom koji imaju tendenciju isticanja suhih dijelova.

Za suhu kožu, kao i za sve tipove kože, najvažnije je da prije nanošenja pripremite svoje lice laganom dnevnom kremom ili hidratantnim primerom. Dodatno, ako tijekom dana primijetite da vam se koža suši, osvježite ju hidratantnim sprejem koji će prodrijeti kroz make up i dati licu potrebnu svježinu.

Savjet: Za dodatni sjaj, možete pomiješati puder s malo vode prije nanošenja, a u istu svrhu možete i nakon nanošenja pudera prijeći po licu vlažnom spužvicom!

  • Puder za masnu kožu

Ako vam je koža masna, pripazite da je puder „nemastan“, odnosno koristite pudere s oznakom “oil-free” za najbolji učinak. Za jako masnu kožu pomaže i puder u prahu kao odlična pomoć od neželjenog sjaja.

Idealan odabir za masnu kožu su formule na bazi vode, praha ili one matirane koje će kontrolirati izlučivanje viška ulja i neće uzrokovati osjećaj težine. Također, mineralni puderi su odličan izbor za masnu kožu jer neće začepiti pore, a ujedno će matirati cijelo lice.

Savjet:  Izbjegavajte korištenje prstiju za nanošenje pudera, koristite spužvicu ili kist. Prsti mogu na lice prenijeti dodatnu količinu ulja (i bakterija).

Puder za masnu kožu

  • Puder za zrelu kožu

Koža kako stari gubi vlažnost i elastičnost, što dodatno naglašava bore na vašem licu. Stoga se savjetuje izbjegavanje teških pudera koji će se uvući u svaku boru i poru.

Prije nanošenja pudera, obavezno nanesite hidratantnu podlogu, a mineralni puderi dobar su izbor za ovaj tip kože.

Oni, za razliku od klasičnog make up-a, ne ulaze u pore i zbog dijamantne prašine se stvara reflektirajući efekt što za posljedicu ima prirodniji izgled na zrelom licu. Zreloj koži puno bolje će odgovarati što prirodniji efekti i lagane podloge kao što su BB kreme ili tonirane kreme.

Naša preporuka za zrelu kožu je Secret Foundation Serum uz koji zrela koža dobiva poseban sjaj i svježinu, a u kombinaciji s Bright Up Minerals korektorom koji će posvijetliti područje ispod očiju, koža će zablistati.

Savjet:  Nanošenjem podloge za sjenilo na bore stvara se ravnomjerna podloga za savršeni make-up!

Želite li ići korak dalje i saznati problematike zbog koje koža lica izgleda starije nego što zaista jest? Pri tome vam može pomoći  VISIA profesionalna analiza kože lica.

VISIA profesionalna analiza kože lica

  • Puder za problematičnu kožu

Koža sklona nepravilnostima i aknama, kao i masna koža, zahtijeva “oil-free” puder koji ne začepljuje pore. Bilo bi dobro odabrati i puder koji sadrži salicilnu kiselinu, jer takav puder pomaže u prekrivanju nepravilnosti, ali i u bržem izlječenju kože od akni i prištića.

Kao odličnu opciju preporučujemo mineralne pudere koji, osim što primarno imaju funkciju uljepšavanja, na kožu djeluju smirujuće i ljekovito. Pritom su potpuno prirodni i ne sadrže štetne sastojke.

Za kožu s aknama zasigurno je bolji izbor tekući puder jer on ima veću moć prekrivanja. Osim pudera, najbolji prijatelj problematičnoj koži je korektor s protuupalnim MikroMineralnim kompleksom  koji će, osim prekrivanja sitnih nedostataka na koži, ujedno isušiti prištiće i smanjiti upalu.

Savjet: Na prištiće prije nanošenja pudera, stavite SOS proizvod s mikro srebrom koji ubrzava zacjeljivanje upale.

Savršeni puder prema tipu kože

Dobro je znati!

  • Puder će puno bolje i profesionalnije izgledati na licu uz nanošenje kvalitetnim kistovima.
  • Isprobajte puder prije kupnje na licu, ne na rukama (nijansa kože na ruci može se znatno razlikovati od nijanse kože na licu).
  • Najbolje je puder isprobati duž linije čeljusti kako boja ne bi odudarala od boje vrata.
  • Uvijek isprobavajte puder na čisto lice i na dnevnom svjetlu da bi lakše odabrali odgovarajuću nijansu.
  • Najbolji je puder onaj koji se ni ne primjećuje na koži te se savršeno stapa s vratom, bez vidljivog prijelaza u boji i tonu.

Osim što prikriva nesavršenosti na licu, puder je odlična zaštita od mnogobrojnih štetnih čimbenika iz okoline, stoga je važan svakoj ženi da zablista.

Suha, masna, problematična ili zrela koža? Izaberite savršeni puder prema vašem tipu kože! Posjetite webshop Bagatin Medical Beauty za više savjeta i provjerenih proizvoda kojima vjeruju naši stručnjaci.

Ana Mogulić, voditeljica kozmetologije

Sa svojim bogatim dugogodišnjim iskustvom u vlastitom salonu te kroz kontinuirano učenje i nadograđivanje svojeg znanja i vještina, Ana Mogulić, učinit će zasigurno da postanete naš zadovoljan klijent. Njezin pristup, predanost poslu i topli osmijeh pridonijet će, ne samo poboljšanju izgleda, već i da se čitavo vrijeme prilikom tretmana osjećate ugodno i opušteno.

Meni