Savjeti za njegu kože nakon sunčanja


Uživanje na suncu svima nam je jedna od najdražih aktivnosti tijekom ljetnih mjeseci i godišnjih odmora. No, istovremeno tople sunčeve zrake, morska voda i vjetar za sobom ostavljaju tragove poput suhe, osjetljive i nadražene kože. Iako su proizvodi sa SPF faktorom bitan korak u zaštiti od negativnog utjecaja sunca, na kraju dana vašoj je koži potrebna dubinska i kvalitetna hidratacija!

Kako njegovati kožu nakon sunčanja, koje proizvode izabrati i kako zadržati preplanuli ten nakon sunčanja – saznajte u nastavku.

Njega kože nakon sunčanja

Nakon izlaganja suncu, pravilna njega ima glavnu ulogu u očuvanju kože i brončanog tena. Neka prvi korak u vašoj ljetnoj beauty rutini bude mlaki tuš koji će potaknuti cirkulaciju i neće dodatno isušiti kožu. Nakon tuširanja vrijeme je za hidrataciju! Suhoća kože uzrokovana toplinom, morskom vodom i vjetrom najveći je neprijatelj dugotrajnog zadržavanja savršenog ljetnog tena.

Body Hydro Calm losion idealan je odabir kada je koži potrebna dubinska hidratacija. Ovaj lagani umirujući proizvod za tijelo svojom antioksidativnom zaštitnom formulom jača otpornost kože te je istovremeno umiruje i uravnotežava. Rezultat je vidljivo glatka koža već nakon prvog korištenja! Body Hydro Calm  preporučamo koristiti i tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljetnih mjeseci.

Zbog nedostatka vlage, ljeti je koža sklonija starenju i stvaranju bora te joj je potrebna regeneracija. After Solar Repair je kvalitetna osvježavajuća i emulzirajuća krema nakon sunčanja s kompleksom obnavljanja kože. Krema sadrži ektoin, sastojak koji aktivira prirodne procese oporavka i štiti od starenja kože uzrokovanog sunčanjem te hijaluronsku kiselinu koja rashlađuje i opušta kožu nakon izlaganja suncu. Nakon korištenja, koža je uravnotežena, opuštena i brže se regenerira.

Ublažavanje opeklina od sunca

Pretjerano izlaganje suncu najčešće rezultira opeklinama, neugodnim i bolnim crvenilom koje je potrebno tretirati posebnim protuupalnim proizvodima. Nakon nastanka opeklina zahvaćeno područje prvo treba rashladiti mlakom ili hladnom vodom, a potom nanijeti proizvod za ublažavanje crvenila, peckanja i iritacije.

Calming Silver Spray idealan je SOS proizvod za smirivanje nadražene kože.

U sebi sadrži mikro srebro i neurokozmetičke antistresne sastojke koji brzo smiruju nadraženu kožu, ublažavaju iritaciju, svrbež i upalne procese. Nakon tuširanja, raspršite ga izravno na zahvaćena područja i do nekoliko puta dnevno ako je potrebno.

žaštita od sunca

Najvažnija mjera zaštite od opeklina je ne izlaganje suncu u razdoblju od 11 do 17 sati te redovito i kvalitetno nanošenje proizvoda sa zaštitnim faktorom. Odličnu zaštitu od štetnih učinaka UVA/UVB i IR-A zraka te HEV svjetla pruža ZO Skin ‘Broad -spectrum Sunscreen’ mineralna krema za sunčanje, idealna za suhu i osjetljivu kožu.

Osigurajte koži lica dubinsku hidrataciju

Osim kvalitetne zaštitne kreme bitno je koži lica osigurati i dubinsku hidrataciju, a tu je jedan od vodećih proizvoda je Zo Skin ‘Recovery Creme’ – bogati hidratator za čvršću strukturu kože. Ova krema dubinski hidratizira kožu i istovremeno potiče njezinu prirodnu hidrataciju, obnavlja barijeru kože i vraća koži glatkoću, elastičnost i mekoću.

Iz iste linije proizvoda dolazi i ‘Hydrating Creme’, krema koja je pogodna za jako suhu kožu, a osim što ublažava upalu i smanjuje crvenilo kože, unaprjeđuje prirodnu hidrataciju.

Za vraćanje dubinske hidratacije preporučujemo i HydraFacial tretman koji  pruža koži dugoročno zdravlje i prilagodljiv je specifičnim potrebama svih vrsta kože, a preporučamo napraviti i kemijski piling kože kako bi se uklonile mrtve stanice nastale nakon izlaganja suncu.

čišćenje lica

Za više informacija kontaktirajte nas na 01/4610 225 ili putem e-maila info@bagatin.hr. Svi navedeni proizvodi u članku dostupni su u Poliklinici Bagatin u Zagrebu i Splitu, a naše stručno osoblje savjetovat će vas o odabiru najboljih proizvoda za vas.

Daniela Šestan, medicinska kozmetologinja

Meni