• Početna
  • Fileri
  • Najtraženiji estetski tretmani i zahvati u tridesetima

Najtraženiji estetski tretmani i zahvati u tridesetima


njega kože

Tridesete mogu biti nove dvadesete, ali izgledati kao da imate 20 godina zahtijeva malo više pažnje i njege.

Dehidrirana koža koja je izgubila svoj sjaj, od sunca oštećena koža, bore i sitne borice oko očiju i usana, neujednačena boja lica – sve su to znakovi koji se počinju javljati u našim tridesetima, a loše navike najčešći su krivac za sve navedeno.

Vrijeme je da priznate svoje grijehe u njezi kože i poboljšate način na koji ju njegujete.

Lice

Kako bi što duže zadržali izgled dvadesetih potrebno je učiniti neke promjene. Krenimo od kože lica. Potražite proizvode koji su namijenjeni za početnu fazu starenja kože, lakše teksture i primjerenije osobama tridesetih godina.

Osobe u tridesetim godinama često dolaze na SkinPen terapiju mikroiglicama koja potiče kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju dok istovremeno smanjuje izraženost ožiljaka, strija, hiperpigmentacija i bora.

SkinPen terapija

Na taj se način pospješuje stvaranje novih, mladih stanica kože te njeno obnavljanje i pomlađivanje. Također, redovnim odlascima na blagi kemijski piling mogu se ukloniti hiperpigmentacije koje su se počele pojavljivati i pore koje su se počele širiti.

Sama riječ „kemijski“ zvuči dosta grubo, no ukoliko ste u dobrim rukama i ukoliko se pridržavate uputa doktora nakon tretmana, rezultati će vas oduševiti. Vaša koža će ponovno blistati kao u dvadesetima.

Naša koža postepeno gubi elastičnost što je rezultat uništavanja kolagena i vlakana elastina, kao i promjena u masnim jastučićima ispod naše kože do kojih dolazi s godinama.

Tretmani poput dermalnih filera namijenjeni su revitalizaciji kože i izraza lica, čime se vraćaju mladenački izgled i svježina.

dermalni fileri

Dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica, jer je njihov glavni sastojak, hijaluronska kiselina,  ključna molekula u procesu starenja kože koja je odgovorna za elastičnost i potpornu funkciju.

Tretmani Vistabelom također pružaju odlične rezultate, pogotovo ako vas više muče bore na predjelu čela, između obrva i oko očiju.

Ukoliko se apliciraju manje doze Vistabela, što se popularno naziva Baby Vistabel, rezultat će biti prirodniji izgled lica, što je za početne bore u tridesetima najbolja opcija.

Tijelo

Iz okoline stalno dobivamo informacije o tome kako je nakon tridesete nemoguće izgubiti masnoću, učvrstiti mišiće i osjećati se dobro u svom tijelu. Malo ljudi zna da tu nije riječ o činjenicama, već o iskrivljenim uvjerenjima.

estetski zahvati

U tridesetima većina žena je koncentrirana na osnivanje obitelji i sve im manje vremena ostaje za vježbanje, a trudnoća ostavlja velike tragove na njihovim tijelima.

Obješenost grudi nakon dojenja, povećanje masnih naslaga i celulita na kritičnim područjima, promjene na trbušnim mišićima – sve su to promjene koje neke žene teško prihvaćaju.

Kako bi se grudi vratile u prvobitno stanje žene u tridesetima se najčešće podvrgavaju podizanju grudi, a nije neuobičajeno napraviti podizanje i povećanje grudi. Tisuće žena su poboljšale svoj izgled i dobile više samopouzdanja zahvaljujući povećanju grudi.

korekcija grudi

Za neke probleme postoje kirurške i nekirurške metode, kao što su masne naslage i celulit.

Liposukcijom se veći dio masnih stanica ukloni u samo jednom zahvatu, dok je kod nekirurških metoda, kao što su Adipologie tretman, Zerona hladni laser ili Med Contour ultrazvučni tretman, za najbolje rezultate potrebno do 6 tretmana.

No da bi doista bili uspješni, neinvazivni tretmani bi trebali biti upotpunjeni zdravom prehranom i redovitom tjelovježbom.

Višak kože i masnog tkiva u području trbuha, koji ostane nakon trudnoća, može predstavljati veliko estetsko i psihičko opterećenje za ženu, ali može dovesti i do značajnih zdravstvenih poteškoća.

Ukoliko tjelovježba i prehrana ne pomažu preporuka je ukloniti višak kože kirurškom metodom koju nazivamo abdominoplastika.

Abdominoplastika je dobra metoda ukoliko se dijetom i vježbom ne može popraviti ozbiljna opuštenost mišića. Cilj operacije je redukcija masnog tkiva na trbuhu i formiranje estetski prihvatljivog izgleda – ravnije i napetije trbušne stijenke.

Zlatna pravila u tridesetima

Za kraj naglasit ćemo vam da prije svega treba izbjegavati sunčanje, pušenje i alkohol. Ako već ne možete odoljeti tim “užicima“, onda svakako budite umjereni. Nastojte održavati hidrataciju kože, kako unošenjem vode, tako i kvalitetnom njegom lica uz povremene stručne tretmane.

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate zapamtiti vezano za veliki „tri-nula“ je da je to savršena prilika da obnovite i potvrdite svoje ciljeve i težnje.

Na estetske tretmane ili zahvate u našoj Poliklinici možete se naručiti online ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nam se obratite i pošaljite svoj upit.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni