Najtraženiji estetski tretmani i zahvati u pedesetima


Najtraženiji estetski zahvati u 50imaKoža lica izložena je svim atmosferskim utjecajima, štetnim tvarima iz okoline te stoga najbrže i stari. Dok su ostali dijelovi tijela pokriveni odjećom, lice je baš uvijek izloženo pogledima. Gubitak estrogena u 50-ima uzrokuje smanjenje čvrstoće i isušivanje kože lica, vrata i dekoltea te pigmentacijske mrlje na koži. Pore su vidljivije, posebice one oko nosa i na obrazima, a stanje menopauze nepovoljno djeluje na kožu iz razloga što „pojačava“ postojeće simptome: dolazi do kronične isušenosti kože, rozacee pa čak i akni.

Kirurške metode pomlađivanja

Smanjenje elastičnosti kože i opuštanje lica, pojava sitnih bora, naglašavanje prirodnih nabora lica i mijenjanje konture lica prepoznajemo kao vidljive početne znakove starenja koji se progresivno počinju pojavljivati krajem četrdesetih. Kako bi ublažile navedene znakove starenja, žene se u tim godinama najčešće podvrgavaju zatezanju lica, odnosno Face Liftingu koji je danas vrlo uspješna operacija, a efekt pomlađenog izgleda lica traje od pet na više godina. Face Liftingom u Poliklinici Bagatin ne zatežemo samo kožu lica, već i kožu vrata te se nakon takvog operativnog zahvata mijenja cjelokupni izgled lica i vrata. Najbolje uočeni rezultati su upravo u području donje srednje i donje trećine lica, oko ruba čeljusti i na vratu. Alternativa Face Liftingu mogu biti inovativni Silhouette Soft konci za lifting lica koji će u samo 60 minuta pružiti iznenađujuće rezultate koji će potrajati do 18 mjeseci. Silhouette Soft konci za lifting lica nova su tehnologija s dvostrukim preklapajućim učinkom podizanja i regeneracije djelovanjem dvosmjernih resorptivnih niti. Borba protiv učinaka starenja pod svaku cijenu podrazumijeva obnovu kože, ali i oblika lica. Kako bi ostvario ta dva cilja, Silhouette Soft konci za lifting lica kombiniraju dva učinka: podizanje i regeneraciju.

Najtraženiji estetski tretmani i zahvati u pedesetima

S godinama dolazi i do spuštanja kapaka jer gravitacija učini svoje te vezivno tkivo s vremenom slabi. Na njima se javlja suvišak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, što očima i cijelom licu daje umoran i stariji izgled. Suvišak kože i masno tkivo na očnim kapcima, mogu se odstraniti samo operativnim zahvatom koji se naziva blefaroplastika ili korekcija očnih kapaka.

Kirurška korekcija kapaka

Blefaroplastika spada u male, ali vrlo efikasne estetske zahvate koje se mogu izvoditi i u lokalnoj anesteziji te je u rukama iskusnog estetskog kirurga bez većeg rizika za pacijenta. Pristup masnom tkivu gornjeg i donjeg kapka omogućuju rezovi koji prate prirodne kožne nabore i linije. „Otoci“ masnog tkiva iz gornjeg i donjeg kapka se reduciraju ili preusmjere, mišići se reduciraju i višak kože izreže. Pažljivo šivanje osigurava gotovo neprimjetne ožiljke nakon cijeljenja.

Infografika

Nekirurške metode pomlađivanja

Jedna od neinvazivnih metoda koja može pomoći vašem licu da dobije odmoreniji i svježiji izgled kombinacija je nekoliko tretmana, primjerice Vistabel i dermalnih filera.  U rukama iskusnog doktora ova kombinacija može ponekad dati bolje rezultate čak i od kirurških metoda. Tretmani Vistabelom pružaju odlične rezultate na predjelu čela, između obrva i oko očiju, a dermalnim filerima možemo popuniti područja na kojima vam nedostaje volumena. Također, sitne borice oko usta, nazolabijalne bore te bore od usta prema bradi mogu se znatno ublažiti uz pomoć filera na bazi hijaluronske kiseline.

Pore, crvenilo lica, a u nekim slučajevima i pojava akni samo su neke od tegoba koje muče žene u pedesetima. Izbor pravih tretmana ključan je u rješavanju navedenih problematika, stoga su konzultacije veoma bitna stavka u vašoj borbi protiv starenja kože.

Najčešći tretman koji preporučamo našim klijenticama u slučaju proširenih pora, crvenila lica i pojave pigmentnih promjena su laserski tretmani kojima vrlo uspješno reduciramo navedene problematike. Tretman laserskog pomlađivanja učinkovito rješava proširene pore i akne, a laserski tretman uklanjanja crvenila i pigmentnih promjena u samo nekoliko tretmana može dati odlične rezultate.

Lasersko uklanjanje crvenila

Za kraj, napomenut ćemo još jednom da je pravilna ishrana bitna za zdravlje kože, pa izbjegavajte masne i nezdrave obroke. Također, iz svakodnevnice izbacite konzumaciju alkohola i duhana. Vaš izgled je 50 posto rezultat vaših stvarnih godina, dok preostalih 50 posto odlazi na vaš način života.

Na estetske tretmane ili zahvate u našoj Poliklinici možete se naručiti online ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nam se obratite i pošaljite svoj upit na info@poliklinikabagatin.hr

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni