Najtraženiji estetski tretmani i zahvati u četrdesetima


U četrdesetima koža počinje gubiti na elastičnosti i zategnutosti. Većina promjena koje uočavate nastaju zbog smanjenja razine estrogena i povezane su s približavanjem menopauze.

Koža je suha, sklona mrljama i borama oko očiju i usta. Produbljuju se bore koje nastaju kao posljedica mimike lica pa je potrebno podvrgnuti se tretmanima koji potiču proizvodnju kolagena.

anti-age

Lice

Pravila čišćenja kože lica ostaju ista, ali trebali biste se početi koristiti bogatijim proizvodima za njegu lica.

U četrdesetima preporučam kombinaciju tretmana za čišćenje lica i Anti Age tretmana. Ovdje je jedan od vodećih tretmana HydraFacial tretman koji istovremeno čisti, polira i vlaži kožu, a primjenjujemo ga kada je suhoj i umornoj koži potrebna revitalizacija koja će joj osigurati dubinsku hidrataciju i njega. HydraFacial tretman odlično funkcionira u kombinaciji sa laserskim pomlađivanjem kože. Ova tehnika poznata i pod nazivom ‘Skin Rejuvenation’ istovremeno zateže kožu lica, uklanja sitne kapilare te reducira mrlje na koži.

dermalni fileri

Koža lica u četrdesetima gubi na elastičnosti što je rezultat gubitka kolagena i vlakana elastina, kao i promjena u masnim jastučićima ispod naše kože do kojih dolazi s godinama.

Tretmani poput Vistabela i dermalnih filera namijenjeni su revitalizaciji kože i izraza lica, čime se vraćaju mladenački izgled i svježina.

Hijaluronski fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica, oblikovanja i nadoknađivanja volumena na licu, a Vistabel kao jedan od najpopularnijih anti age tretmana, osigurava svjež i mladolik izgled kad se koristi u razumnim okvirima i u rukama ste iskusnog liječnika.

Tijelo

Kod žena koje imaju suvišak kože u području trbuha, nakon trudnoće ili nakon značajnijeg  gubitka tjelesne mase, abdominoplastika ili „tummy tuck“ operativni je zahvat kojim se vraća prirodan, nategnuti trbuh.

Abdominoplastika je kirurški zahvat kojim se s područja trbuha uklanja višak kože, koji predstavlja značajan estetski, a često i zdravstveni problem za pacijenta. Riječ je o metodi pomoću koje se zateže koža čitave trbušne stjenke.

Također, žene se u ovim godinama često istovremeno odluče i za VASERlipo ultrazvučnu liposukciju određenog dijela tijela.

dr. Dinko Bagatin

VASERlipo ultrazvučna liposukcija je kirurški zahvat u kojem kirurg uklanja neželjene naslage masnog tkiva s određenih regija tijela, uključujući vrat, nadlaktice, gornji i donji dio leđa, trbuh, natkoljenice i kukove, stražnjicu, vanjsku i unutrašnju stranu bedara, a sve s posljedičnim ciljem oblikovanja vaše željene konture i oblika tijela. Zahvat nije zamjena za redukciju tjelesne težine, već metoda za uklanjanje neželjenih nakupina masnog tkiva.

Kako bi se postigao maksimalni učinka i rezultat, VASERlipo ultrazvučnu liposukciju radimo u kombinaciji s Body-jet uređajem koji koristi prirodni mlaz vode za nježno i precizno razbijanje masnih naslaga. Prednosti ovakve vrste liposukcije su precizni rezultati oblikovanja, minimalno invazivan zahvat, očuvanje okolnog vezivnog tkiva, živaca i vaskularnih struktura što dovodi do bržeg cijeljenja i oporavka.

Ukoliko održavate svoju težinu i redovito vježbate, ne morate se bojati da će doći do ponovnog taloženja masnog tkiva na najkritičnijim dijelovima tijela.

Trudnoća, dojenje i sila gravitacije tijekom godina utječu i na izgled ženskih grudi. Kao i učestalo variranje tjelesne težine, dugogodišnje nezadovoljstvo izgledom grudi.

povećanje grudi

Zbog gubitka elastičnosti kože, grudi promjene svoj izgled i čvrstoću te se počinju spuštati. Podizanje grudi  kirurška je metoda kojom se grudima daje novi izgled, čvrstoća i položaj.

U jednoj stvari se stručnjaci slažu: stanje vaše kože, bili vi mršavi ili popunjeni, odražava vaš životni stil. Vaš izgled je 50 posto rezultat vaših stvarnih godina, dok preostalih 50 posto odlazi na vaš način života.

povećanje grudi

U zadnje vrijeme sve je više popularniji i preobražaj za mame poznatiji i kao ‘Mummy makeover’, a riječ je o kombinaciji operacija koje uključuju grudi, trbuh, struk, bokove i bedra s ciljem vraćanja izvornih kontura i izgleda prije porođaja. Zahvati koji su uključeni u ovu transformaciju najčešće su povećanje grudi najčešće u kombinaciji s podizanjem grudi , liposukcija i zatezanje trbuha (abdominoplastika). Bitan nam je kompletan i skladan izgled koji nam daje prirodnost – na primjer kada gledamo nekog na plaži gledamo kako osoba izgleda u cijelosti.

Na estetske tretmane ili zahvate u našoj Poliklinici možete se naručiti online ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nam se obratite i pošaljite svoj upit.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni