Najtraženiji estetski tretmani i zahvati u četrdesetima


Najtraženiji estetski tretmani i zahvati u četrdesetimaU četrdesetima koža počinje gubiti na elastičnosti i zategnutosti. Većina promjena koje uočavate nastaju zbog smanjenja razine estrogena i povezane su s približavanjem menopauze.

Koža je suha, sklona mrljama i borama oko očiju i usta. Produbljuju se bore koje nastaju kao posljedica mimike lica pa je potrebno podvrgnuti se tretmanima koji potiču proizvodnju kolagena.

Lice

Pravila čišćenja kože lica ostaju ista, ali trebali biste se početi koristiti bogatijim proizvodima za njegu lica.

U četrdesetima preporučam kombinaciju tretmana za čišćenje lica i Anti Age tretmana.

Dobitnom kombinacijom smatram REVIDERM mikrodermoabraziju, koju prati njega s profesionalnom dermokozmetikom i ultrazvučni tretman, poput tretmana Med Visage za nekirurški Face Lifting, koji potiče stvaranje novog kolagena, zateže lice, uklanja bore i postiže lifting efekt.

Med Visage tretman trenutno popravlja teksturu, tonus i elastičnost kože te dokazano stimulira stanične mehanizme odgovorne za obnovu i regeneraciju tkiva.

Med Visage

Koža lica u četrdesetima gubi na elastičnosti što je rezultat uništavanja kolagena i vlakana elastina, kao i promjena u masnim jastučićima ispod naše kože do kojih dolazi s godinama.

Tretmani poput Vistabela i dermalnih filera namijenjeni su revitalizaciji kože i izraza lica, čime se vraćaju mladenački izgled i svježina.

Hijaluronski fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica, a Vistabel, kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan i iskren pogled, no ne valja pretjerati.

Zato je važno da vas tretira iskusni liječnik koji može prosuditi veličinu vaših mišića te koliko vam je Vistabela potrebno.

Dermalni fileri

Tijelo

Uobičajeno je pitati se što se sve zbiva s tijelom nakon četrdesete?

Žene u četrdesetima znaju imati dvoje ili više djece, pa osjećaju i veće promjene na svom tijelu nakon poroda. To su godine kada većina žena više ne planira trudnoću i vrijeme kada većina njih želi uljepšati i zategnuti određena područja.

Kod žena koje imaju suvišak kože u području trbuha, nakon trudnoće ili nakon gubitka tjelesne mase, abdominoplastika ili „tummy tuck“ operativni je zahvat kojim se vraća prirodan, nategnuti trbuh.

Abdominoplastika je kirurški zahvat kojim se s područja trbuha uklanja višak kože, koji predstavlja značajan estetski, a često i zdravstveni problem za pacijenta. Riječ je o metodi pomoću koje se zateže koža čitave trbušne stjenke.

Također, žene se u ovim godinama često istovremeno odluče i za Vaser lipo  ultrazvučnu liposukciju određenog dijela tijela.

Vaser lipo ultrazvučna liposukcija je kirurški zahvat u kojem kirurg uklanja neželjene naslage masnog tkiva s određenih regija tijela, uključujući vrat, nadlaktice, gornji i donji dio leđa, trbuh, natkoljenice i kukove, stražnjicu, vanjsku i unutrašnju stranu bedara, a sve s posljedičnim ciljem oblikovanja vaše željene konture i oblika tijela.

Zahvat nije zamjena za redukciju tjelesne težine, već metoda za uklanjanje neželjenih nakupina masnog tkiva.

Ukoliko održavate svoju težinu i redovito vježbate, ne morate se bojati da će doći do ponovnog taloženja masnog tkiva na najkritičnijim dijelovima tijela.

Liposukcija

Trudnoća, dojenje i sila gravitacije tijekom godina utječu i na izgled ženskih grudi.

Zbog gubitka elastičnosti kože, grudi promjene svoj izgled i čvrstoću te se počinju spuštati. Podizanje grudi  kirurška je metoda kojom se grudima daje novi izgled, čvrstoća i položaj.

Infografika

U jednoj stvari se stručnjaci slažu: stanje vaše kože, bili vi mršavi ili popunjeni, odražava vaš životni stil. Vaš izgled je 50 posto rezultat vaših stvarnih godina, dok preostalih 50 posto odlazi na vaš način života.

Na estetske tretmane ili zahvate u našoj Poliklinici možete se naručiti online ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nam se obratite i pošaljite svoj upit.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni