• Početna
  • Anti-Age
  • Mezoterapija kose – učinkovit i jednostavan tretman koji vraća bujnost i ljepotu kosi

Mezoterapija kose – učinkovit i jednostavan tretman koji vraća bujnost i ljepotu kosi


Mezoterapija kose

Opadanje i gubitak vitalnosti kose može se zaustaviti, a kosi vratiti zdravi sjaj, bujnost i ljepotu. Jedan od najboljih načina za to je mezoterapija, jednostavna, sigurna i učinkovita metoda estetske dermatologije.

Kako djeluje mezoterapija, kako se provodi i što očekivati nakon tretmana, pročitajte u blogu koji smo o mezoterapiji kose priredili za vas.

Što je mezoterapija kose?

Mezoterapija je nekirurška i neinvazivna metoda estetske dermatologije u kojoj se injektiranjem koktela vitamina, minerala, antioksidansa, hijaluronske kiseline i drugih aktivnih tvari obnavlja vlasište, potiče rast kose i ojačava vlasi. Koristi se s velikim uspjehom više od šezdeset godina i jedna je od najpopularnijih metoda pomlađivanja ne samo vlasišta i kose, nego i kože lica i tijela.

Kako se provodi mezoterapija?

Preduvjet zdrave kose je zdravo vlasište, opskrbljeno svim potrebnim hranjivim tvarima. Uslijed starenja ili određenih bolesti i stanja, vlasište gubi vlagu, oslabljuje se cirkulacija, zbog čega je prokrvljenost i opskrba hranjivim tvarima otežana. To s vremenom dovodi do opadanja kose ili pogoršanja kvalitete vlasi, koja postaje tanka, krhka i bez sjaja. Kako bi se potaknula obnova kose, potrebno je nahraniti vlasište prijeko potrebnim nutrijentima. A mezoterapija je idealan način za dubinsko hranjenje vlasišta.

Mezoterapija se provodi vrlo tankim iglama kojima se ubrizgava mezoterapijski koktel tvari koje hidratiziraju, revitaliziraju, hrane i stimuliraju vlasište i folikule. Time oni dobivaju snažan stimulans za rast i oporavak, pa kosa prestaje opadati, dolazi do rasta novih vlasi i popravka kvalitete kose.

Koji su učinci mezoterapije?

Tijekom više od šezdeset godina od kad se primjenjuje mezoterapija, praksa je pokazala kako mezoterapija ima niz pozitivnih učinaka na zdravlje, vitalnost i bujnost kose.

Zamijećeno je kako nakon mezoterapijskih tretmana dolazi do rasta novih vlasi, ojačavanja korijena, obnove folikula dlake, zaustavlja se ili smanjuje gubitak kose. Kosa postaje kvalitetnija, sjajnija i vitalnija, a kod osoba koje su imale problema s masnom kosom i prhuti, dolazi do poboljšanja i postepene normalizacije lučenja sebuma.

Osobe mlađe od pedeset godina obično imaju iznimno dobre rezultate mezoterapije, dok kod starijih osoba uspjeh tretmana dosta ovisi o broju aktivnih folikula. Ipak, u obje dobne skupine može se očekivati zamjetno poboljšanje.

U kojim slučajevima mezoterapija može pomoći kod problema s ispadanjem i lošom kvalitetom kose?

Razlozi ispadanja kose mogu biti različiti. Zato prilikom prvog posjeta klijenta Poliklinici Bagatin liječnik dermatolog dijagnosticira razlog opadanja kose. Nakon detaljnog uvida u stanje vlasišta može zaključiti može li mezoterapija postići željeni rezultat i jesu li potrebni i neki dodatni tretmani ili postupci liječenja. Ako se kod žena dijagnosticira kako je uzrok opadanja kože vezan uz hormonalne probleme, u liječenje je potrebno uključiti ginekologa.

Mezoterapija kose koristi se pri tretiranju različitih uzroka ispadanja kose kao što je nasljedna ćelavost (androgenetska alopecija), kod naglog i neuobičajenog opadanja kose i gubljenja volumena, anagenog sindroma, a ponekad i kod otpadanja kose u krugovima (alopecija areata).

Mezoterapija daje i jako dobre rezultate i kada želimo oporaviti tanku kosu sklonu pucanju, pomoći pri ubrzavanju rasta kose, ali i u borbi protiv seboreje i prhuti.

Tko je idealan kandidat za mezoterapiju kose?

Ako želite spriječiti opadanje kose, vratiti volumen, sjaj i bujnost svojoj kosi ili izbjeći seboreju i stvaranje prhuti, mezoterapija je u velikom broju slučajeva idealan tretman za vas.

Ipak, prije ovog tretmana, mi liječnici moramo detektirati uzroke ovih stanja i provjeriti je li mezoterapija dovoljna, treba li je dopuniti nekim drugim tretmanima kao što je PRP terapija i je li potrebno uključiti ginekologa ili druge stručnjake u proces liječenja.

Vrhunski mezoterapijski kokteli

U Poliklinici Bagatin koristimo mezoterapijski koktel renomiranog Revitacare laboratorija, specijaliziranog za istraživačko oblikovanje i proizvodnju vrhunskih pripravaka za estetsku dermatologiju.

Kombinacijom spojeva hijaluronske kiseline, mineralnih soli, aminokiselina i vitamina, Revitacare kreira neke od najcjenjenijih proizvoda u svojoj kategoriji. Njihovi pripravci superiorno njeguju kožu, hidratiziraju i stimuliraju prirodnu obnovu kože produkcijom prirodnog kolagena i elastina.

Revitacare Haircare je mezoterapijski koktel specijalno razvijen za tretiranje kose i vlasišta. Pomaže kod masne, oslabljene, oštećene i umorne kose, uklanja prhut i seboreju i pomaže spriječiti opadanje kose. Potrebno je samo nekoliko tretmana za dubinski oporavak vlasišta i postizanje željenih rezultata.

Je li tretman bolan?

Tretman se izvodi iznimno tankim iglama, što osigurava minimalnu bolnost i odlično podnošenje postupka.

Kada su vidljivi rezultati?

Efekti mezoterapije kose obično su vidljivi nakon mjesec dana, koliko je potrebno da se vlasište oporavi, a kosa dovoljno naraste da zamijetite vidljive promjene.

Koliko često je potrebno dolaziti na tretmane kako bi se postigli idealni rezultati?

Ovisno o individualnom stanju kose, dermatolog će najčešće predložiti šest do deset tretmana koji se rade u razmacima od deset dana. Temeljem stanja vlasišta i željenog rezultata, dermatolog ponekad može predložiti održavanje svakih šest mjeseci ili godinu dana.

Što ako mi mezoterapija neće pomoći?

Alopecija (ispadanje kose) može se spriječiti i s terapijom prorijeđene kose vlastitom krvlju u kojoj korištenjem krvne plazme iz vlastite krvi potičemo obnovu vlasišta. No, jedino trajno rješenje za izgubljenu kosu uslijed androgene alopecije (stanje u kojem androgeni, muški spolni hormoni, negativno utječu na vitalnost folikula) i drugih vrsta gubitaka kose je presađivanje kose FUE metodom.

Koja je cijena postupka?

Na ovom linku možete pogledati detaljan popis usluga Poliklinike Bagatin i naš cjenik, a konkretnu cijenu formiramo na temelju pregleda, vaših želja i potreba vašeg vlasišta.

U našoj Poliklinici o vama skrbi iskusan tim liječnika dermatologa, kirurga, medicinskih kozmetologa koji rade s najsuvremenijim uređajima i preparatima moderne estetske dermatologije. Naručite se na 01/4610 225 ili nam pošaljite upit na info@bagatin.hr. Obratite nam se s povjerenjem!

Dr. Adriana Maria Camino Varela, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Adriana Maria Camino Varela završila je fakultet medicine u Buenos Airesu, a specijalizaciju dermatovenerologije je odradila u Klinici za kožne i spolne bolesti Šalata. Tamo se posebice usavršavala u pregledima madeža za rano otkrivanje malignog melanoma, a pohađala je brojne edukacije na temu istog, uključujući i Master class dermatoskopije u Rimu. Svoje višegodišnje iskustvo na području dermatovenerologije stječe u Dubrovačko - neretvanskoj županiji, gdje ujedno postaje i voditeljica odjela dermatologije u Općoj bolnici Dubrovnik. Kontinuirano nadograđuje svoje znanje vezano za teme raznovrsnih dermatoloških problematika, sa naročitim fokusom na suvremene terapije, poput primjene PRP terapije na ulkuse, rane i probleme s vlasištem.

Meni