Marijana Kesić – Moje makeover iskustvo


makeover

Zovem se Marijana Kesić, imam 36 godina i dolazim iz Dugog Sela. Po zanimanju sam kemijski tehničar te radim u struci. Imam dvoje prekrasne djece i predivnog supruga s kojima najradije provodim svoje vrijeme.

Kao tinejdžerka u svojoj razvojnoj fazi kada svi prolazimo promjene i više vremena provodimo pred ogledalom brinući se o svom izgledu, postala sam svjesna kako moj nos ne odgovara mom profilu. Gotovo kao da se nije uklapao u cijeli moj izgled. Iako je osnovna škola prošla bez zadirkivanja, u srednjoj ih nisam mogla izbjeći. Zbog toga sam neprestano imala kočnicu u odnosu prema drugim ljudima i rijetko sam u društvu dopuštala samoj sebi biti u centru pozornosti. Upoznavanje s novim krugom ljudi neprestano je u meni izazivalo pitanje – „Gleda li on to sad u moj nos?“.

Iako to nije bilo tako, nisam si mogla pomoći. Jednostavno mi je nos postao glavna preokupacija zbog koje sam izgubila na samopouzdanju. Selfiji, koji su iznimno popularni na društvenim mrežama, nikada nisu bili moja opcija. Nemam ni jedan jedni sellfie u svom mobitelu! Čak i kad bih pokušala, odmah bih obrisala prije nego netko vidi – jer taj nos jednostavno nije fotogeničan!

Ne samo da nije estetski privlačan, nego mi uzrokuje i zdravstveni problem. Naime imam devijaciju septuma stoga otežano dišem, čime ne samo da mi je narušen izgled nego i zdravlje. Odlučila sam nešto promijeniti. Došla sam do faze kada je zdravstveno stanje bilo sve lošije, a moje nezadovoljstvo sve veće.

Jedne sam srijede popodne vrteći kanale na televiziji vidjela kadar In Magazina na Novoj TV i mogućnost prijave na Ekstremni makeover. Nisam najprije razmišljala, no kasnije sam progooglala o čemu se tu radi. Moje pretraživanje me dovelo do Poliklinike Bagatin i njihovih Ekstremnim makeovera. Čitajući izjave osoba poput mene, kojima je samopouzdanje bilo nisko zbog različitih razloga, shvatila sam – to je to! Ostatak večeri sam čitala o korekciji nosa, odnosno rinoplastici te dr. Tomici Bagatinu. Izniman stručnjak, vidjelo se odmah. Prijavila sam se još iste večeri. Bila sam jako uzbuđena!

Vrijeme je prolazilo kada je nenadano jednog dana zazvonio telefon. Ljubazni glas s druge strane slušalice pozvao me na konzultacije u Polikliniku Bagatin kod dr. Bagatina vezano za moju korekciju nosa! Nisam mogla doći k sebi od sreće! Malo sam zamuckivala, ali sam se sabrala i već sutra bila u Poliklinici.

Dočekali su me s osmijehom, a sestra me odvela do ambulante kod dr. Bagatina. Konzultacije su prošle iznimno ljubazno, stručno i profesionalno. Na sva pitanja dobila sam tražene odgovore, a liječnički tim je bio toliko smiren da sam počela misliti da sanjam. Dr. Tomica Bagatin složio se kako mi je nos prevelik za moje malo lice, ali da mi po karakteru odgovara – trebalo ga je smanjiti i riješiti funkcionalni problem. Osim što su stručni, u Poliklinici Bagatin imaju i vrhunske uređaje. Jedan od njih je i VECTRA XT 3D kojim su mi snimili izgled lica i pokazali mogućnosti korekcije moga nosa – to je bio nos koji mi je pristajao!

Idući dani su mi u magli – samo sam čekala svoj datum korekcije! Očekivanja su mi bila velika nakon svega viđenog, zato sam na svoj termin došla pod blagom tremom, ali uz pratnji supruga koji me cijelo vrijeme bodrio. A tu je bio i cijeli tim koji sam već upoznala pa sam se osjećala ugodno i sigurno.

korekcija nosa

Operacija je prošla brzo, a oporavak je bio lak. Svi su me jako pazili i brinuli da mi ništa ne nedostaje. Klincima sam bila smiješna u periodu oporavka, zezali su me da ću tako i ostati. Ja sam jedva čekala pogledati se u zrcalo! Ono što je uslijedilo bio je val sreće – napokon imam nos koji mi pristaje!

Po dolasku u Polikliniku isto je potvrdio i dr. Bagatin koji mi je detaljno objasnio kako je moja koža čvrsta, a konstrukcija nosa takva da mi je suženjem piramide postignut prikladan i skladan nos.

Kako bi moje lice bilo još ljepše, pobrinula se medicinska kozmetologinja Lana. Tretman laserskog pomlađivanja kože obnovio je moju kožu te sam dobila lifting efekt. Mislim da sam supruga osvojila još jednom po izlasku iz Poliklinike!

Cijelo me to vrijeme pratila ekipa snimatelja, fotografa i novinara što mi je najprije bilo čudno, ali poslije sam se naviknula da bih se na kraju moj pogled u zrcalo pretvorio u ono što sam priželjkivala. To sam bila ja, ono što sam oduvijek htjela i ono što mi pristaje.

Sada kad me netko gleda, nadam se da primjećuje moj nos – jer napokon s punim samopouzdanjem mogu biti u središtu zbivanja. A objavila sam i koji selfie!

Marijana Kesić

Ostale objave od

Meni