Laseri u službi ljepote


laser

Tijekom posljednjih 10 godina, otkrića u medicini i estetici omogućila su obnovu najosjetljivijih dijelova kože i tretiranje problematika koje su se nekada smatrale nerješivima.

Jedan od tih otkrića su zasigurno laserski tretmani koji se u medicinske svrhe koriste već dugi niz godina, a sada su pronašli i svoje mjesto među estetskim tretmanima lica i tijela.

Najbolji su izbor za tretiranje raznih problematika kože – od prvih bora i staračkih pjega, do kapilara i hiperpigmentacija, a mogu se ukloniti i omražene dlačice te promjene na koži poput dobroćudnih madeža, bradavica, strija i tetovaža.

Idealno vrijeme za sve laserske tretmane je kasna zima, što znači da imate dovoljno vremena za odraditi potreban broj tretmana i dobiti očekivane rezultate.

U nastavku vam donosimo vodič kroz najpopularnije laserske tretmane na tržištu.

‘Zbogom’ dosadnim venama i kapilarama

Noge su najopterećeniji dio tijela. Izložene su konstantnom pritisku tjelesne težine prilikom dugotrajnog stajanja, hodanja, ali i sjedenja.

Naočigled bezopasne radnje, ustvari dovode do slabije i prekinute cirkulacije što rezultira proširenim venama i kapilarama.

kapilare

Najnoviji laser u našoj velikoj obitelji od čak devet članova upravo je namijenjen uklanjanju kapilara i vena na tijelu. Govorimo o laseru Quanta System Duetto MT Evo, koji kombinira čak dvije valne duljine infracrvenog spektra zbog čega jednako dobro djeluje na površinske sitne fine kapilare, ali i na duboke, veće žile u koži i ispod kože. Rezultat je da žile, koje bi jednom valnom duljinom bile samo djelomično zagrijane, nakon tretmana ovim laserom se zatvaraju i tijekom narednih nekoliko tjedana u potpunosti nestaju. Zbog bolje učinkovitosti potreban je manji broj tretmana, laserom se ne oštećuje okolno tkivo, a rezultati su brži i bolji.

Najučinkovitiji načini uklanjanja vena i kapilara na licu su kroz terapije žutim laserom i diodnim laserom kojima se u samo nekoliko dolazaka može vidno smanjiti ili u potpunosti ukloniti ove pojave.

Uklonite dobroćudne madeže i zaboravite na brigu

Lasersko uklanjanje Erbium laserom najjednostavnija je metoda za uklanjanje dobroćudnih madeža kao i ostalih kožnih promjena poput bradavica, staračkih pjega i sličnih. Bezbolno je, ne zahtijeva kirurški rez, niti šavove na koži, a rezultati su odmah vidljivi.

madeži

Također, kod laserskog uklanjanja dobroćudnih madeža i ostalih promjena manja je vjerojatnost da će nastati ožiljci, što je slučaj kod drugih tehnika uklanjanja.

Brisanje tragova starenja

Naša koža s godinama gubi svoju moć samoobnove, elastičnosti, mekoće. Pojavljuju se nesavršenosti i znakovi starenja koje želimo zauvijek izbrisati ili barem ublažiti.

pomlađivanje lica

Za uklanjanje sitnih bora na licu, proširenih pora i neujednačenog tena, tretman laserskog pomlađivanja kože, poznatiji i kao ‘Skin Rejuvenation’ idealan je za vas. Tehnika rabi lasersku zraku za smanjenje efekata starenja na koži, posebno je učinkovita na koži lica i vrata, no može se primijeniti i na bilo koje drugo područje kože.

Trajno uklanjanje dlaka

Upotreba britvica, voska ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života gotovo svake žene. No ovdje napokon imamo veliki ‘ali’. Ali, zahvaljujući tehnologiji lasera, danas se dlačica možete riješiti na gotovo svim područjima lica i tijela.

uklanjanje dlaka

Vaš saveznik u dugotrajnom uklanjanju dlačica je diodni laser opremljen sa sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije nego li se emitira puls. Najveća prednost laserskog uklanjanja dlačica jest da je tretman brz, cilja na desetke dlačica odjednom što smanjuje broj potrebnih tretmana, učinkovit je i gotovo bezbolan.

Za kožu bez ožiljaka

Velika je zabluda da se strije ne mogu ukloniti i da se ne može reducirati vidljivost ožiljaka.

Danas se ove pojave na koži mogu vidno ublažiti kombinacijom vrhunskih lasera i drugih, komplementarnih metoda. U Poliklinici Bagatin strijama i ožiljcima pristupa se na poseban, multidisciplinaran način, pomoću kombiniranog djelovanja Q-switch i frakcijskog lasera.

Ožiljci su značajno manje vidljivi kroz samo par brzih, laganih tretmana nakon kojih ostaje samo glatka, privlačna koža.

Tetovaže i nisu nužno vječne

S rastom popularnosti tetovaža, sve je više ljudi koji su u potrazi za uklanjanjem istih. Posljednja istraživanja pokazala su da je čak 20% osoba s tetovažom požalilo zbog svog tetoviranja.

Srećom, danas postoji TattooStar Effect Combo laser, najučinkovitiji Q-switch laser na tržištu, koji će reducirati ili značajno izblijedjeti tetovaže.

uklanjanje tetovaža

Zraka prodire kroz kožu i dopire do čestica tinte, pigmenti apsorbiraju svjetlosnu energiju te se raspadaju, a limfni sustav tijela ih apsorbira i uklanja. Zahvat je brz i učinkovit te ne uzrokuje ozljede i ožiljke.

Laserom protiv karijesa

Laseri se koriste i u stomatologiji kao nadopuna standardnim stomatološkim zahvatima, a u nekim terapijama i potpuno zamjenjuju tradicionalni pristup. Laserska terapija pruža nježniju, manje invazivnu terapiju i štedi zubno tkivo, a ujedno pruža i bezbolniji tretman. Samo liječenje traje kraće, a oporavak je brži i ugodniji.

uklanjanje karijesa

U ponudi modernih poliklinika, poput Poliklinike Bagatin, na raspolaganju su vam tretmani poput laserskog izbjeljivanja zubi, laserskog liječenja karijesa te laserske terapije liječenja parodontnih bolesti.

Savršena tjelesna figura

Borba s viškom kilograma koji su još k tome neravnomjerno raspoređeni kao i s viškom masnih naslaga, gotovo nikada ne prestaje.

Inovativni tretman Zerona hladnim laserom jedinstven je način za smanjenje ili potpunu eliminaciju masnih naslaga na kritičnim područjima, dok istovremeno reducira celulit na trbuhu, stražnjici ili bokovima.

zerona

Zerona laser zasjeo je na prvo mjesto i dokazano je najbolji tretman oblikovanja tijela na svijetu.

Laserska redukcija hrkanja

Hrkanje je vrlo učestala pojava i neželjeni oblik poremećaja spavanja koji zahvaća oko 30% populacije.

Novosti u svijetu i u Poliklinici Bagatin je Romeo laserski zahvat koji će vam omogućiti smanjenje hrkanja. Cilj zahvata je ojačati strukturu mekog nepca i uvule kako bi se postigla stabilnost tijekom disanja pružajući veći otpor prolasku turbulentnog strujanja zraka tijekom noći.

hrkanje

Laserski stručnjaci Poliklinike Bagatin jedini su u Hrvatskoj i Europi koji provode ovaj zahvat. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, bezbolan je, a za oporavak je potrebno do 48 sati. Smanjenim hrkanjem očekuje vas bolji, mirniji i kvalitetniji san bez noćnog buđenja, prestanak glavobolja i kvalitetnija svakodnevica.

Kada govorimo u brojkama, Poliklinika Bagatin referentni je centar za čak 3 vrhunska i svjetski poznata proizvođača lasera, u ponudi imamo 9 lasera kojima se mogu tretirati gotovo svi prethodno navedeni estetski problemi, a stručni tim za lasere čini 7 specijalista i kozmetologa koji su prošli niz edukacija, a iza sebe imaju tisuće odrađenih tretmana i isto toliko zadovoljnih klijenata.

Cilj je pružati samo najmodernije, najefikasnije i najsigurnije tretmane kako bi se osigurali vrhunski rezultati te ispunila očekivanja klijenata. A hladni dani koji predstoje idealno su vrijeme za lasere!

Dr. Josip Lovrić, specijalist opće kirurgije

Dr. Josip Lovrić svoje desetogodišnje iskustvo iz kirurgije stekao je kao zaposlenik u Općoj bolnici Bjelovar gdje jer radio kao specijalist opće kirurgije. Naglasak u svom radu stavlja na optimalan izbor kirurškog liječenja i minimalnu invazivnost u radu te individualan pristup sa ciljem postizanja prirodnog izgleda uz korištenje najsuvremenijih metoda i tehnika liječenja. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu a specijalizaciju opće kirurgije stekao je na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“ pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Aktivan je član Hrvatskog kirurškog društva te licenciran od strane Hrvatske liječničke komore.

Meni