Laseri u službi ljepote


tretman laser

Tijekom posljednjih 10 godina, otkrića u medicini i estetici omogućila su obnovu najosjetljivijih dijelova kože i tretiranje problematika koje su se nekada smatrale nerješivima.

Jedan od tih otkrića su zasigurno laserski tretmani koji se u medicinske svrhe koriste već dugi niz godina, a sada su pronašli i svoje mjesto među estetskim tretmanima lica i tijela.

Najbolji su izbor za tretiranje raznih problematika kože – od prvih bora i staračkih pjega, do kapilara i hiperpigmentacija, a mogu se ukloniti i omražene dlačice te promjene na koži poput dobroćudnih madeža, bradavica, strija i tetovaža.

Idealno vrijeme za sve laserske tretmane je kasna jesen, što znači da imate dovoljno vremena za odraditi potreban broj tretmana i dobiti očekivane rezultate.

U nastavku vam donosimo vodič kroz najpopularnije laserske tretmane na tržištu.

‘Zbogom’ dosadnim venama i kapilarama

Noge su dio tijela koji je izložen konstantnom pritisku tjelesne težine prilikom dugotrajnog stajanja, hodanja, ali i sjedenja.

Naočigled bezopasne radnje, dovode do povećanog tlaka u dubokim venama nogu koji se prenosi i na površinski venski sustav što rezultira proširenim venama i kapilarama.

Najnoviji laser u našoj velikoj obitelji od čak devet članova upravo je namijenjen uklanjanju kapilara i vena na tijelu. Govorimo o laseru Quanta System Duetto MT Evo, koji kombinira čak dvije valne duljine infracrvenog spektra zbog čega jednako dobro djeluje na površinske sitne fine kapilare, ali i na duboke, veće žile u koži i ispod kože. Rezultat je da žile, koje bi jednom valnom duljinom bile samo djelomično zagrijane, nakon tretmana ovim laserom se zatvaraju i tijekom narednih nekoliko tjedana u potpunosti nestaju. Zbog bolje učinkovitosti potreban je manji broj tretmana, laserom se ne oštećuje okolno tkivo, a rezultati su brži i bolji.

Najučinkovitiji načini uklanjanja vena i kapilara na licu su kroz terapije žutim laserom kojim se u samo nekoliko dolazaka može vidno smanjiti ili u potpunosti ukloniti ove pojave.

Uklonite dobroćudne madeže i zaboravite na brigu

Lasersko uklanjanje Erbium laserom najjednostavnija je metoda za uklanjanje dobroćudnih madeža kao i ostalih kožnih promjena poput bradavica, staračkih pjega i sličnih. Bezbolno je, ne zahtijeva kirurški rez, niti šavove na koži, a rezultati su odmah vidljivi.

Brisanje tragova starenja

Naša koža s godinama gubi svoju moć samoobnove, elastičnosti, mekoće. Pojavljuju se nesavršenosti i znakovi starenja koje želimo zauvijek izbrisati ili barem ublažiti.

laser tretman

Za uklanjanje sitnih bora na licu, proširenih pora i neujednačenog tena, tretman laserskog pomlađivanja kože, poznatiji i kao ‘Skin Rejuvenation’ idealan je za vas. Tehnika koristi lasersku zraku za smanjenje efekata starenja na koži, posebno je učinkovita na koži lica i vrata, no može se primijeniti i na bilo koje drugo područje kože.

Trajno uklanjanje dlaka

Upotreba britvica, voska ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života gotovo svake žene. No ovdje napokon imamo veliki ‘ali’. Ali, zahvaljujući tehnologiji lasera, danas se dlačica možete riješiti na svim područjima lica i tijela.

laser dlacice

Vaš saveznik u dugotrajnom uklanjanju dlačica je diodni laser opremljen sa sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije nego se emitira puls. Najveća prednost laserskog uklanjanja dlačica jest da je tretman brz, cilja na desetke dlačica odjednom što smanjuje broj potrebnih tretmana, učinkovit je i gotovo bezbolan.

Za kožu bez ožiljaka

Velika je zabluda da se strije ne mogu tretirati i da se ne može reducirati vidljivost ožiljaka.

Danas se ove pojave na koži mogu vidno ublažiti kombinacijom vrhunskih lasera i drugih, komplementarnih metoda. U Poliklinici Bagatin strijama i ožiljcima pristupa se na poseban, multidisciplinaran način, pomoću kombiniranog djelovanja lasera i drugih komplementarnih metoda.

Ožiljci su značajno manje vidljivi kroz samo par brzih, laganih tretmana nakon kojih ostaje samo glatka, privlačna koža.

Tetovaže i nisu nužno vječne

S rastom popularnosti tetovaža, sve je više ljudi koji su u potrazi za uklanjanjem istih. Posljednja istraživanja pokazala su da je čak 20% osoba s tetovažom požalilo zbog svog tetoviranja.

Srećom, danas postoji TattooStar Effect Combo laser, najučinkovitiji Q-switch laser na tržištu, koji će reducirati ili značajno izblijedjeti tetovaže.

laser tetovaza

Zraka prodire kroz kožu i dopire do čestica tinte, pigmenti apsorbiraju svjetlosnu energiju te se raspadaju, a limfni sustav tijela ih apsorbira i uklanja. Zahvat je brz i učinkovit te ne uzrokuje ozljede i ožiljke.

Laserom protiv karijesa

Laseri se koriste i u stomatologiji kao nadopuna standardnim stomatološkim zahvatima, a u nekim terapijama i potpuno zamjenjuju tradicionalni pristup. Laserska terapija pruža nježniju, manje invazivnu terapiju i štedi zubno tkivo, a ujedno pruža i bezbolniji tretman. Samo liječenje traje kraće, a oporavak je brži i ugodniji.

laser izbjeljivanje

U ponudi modernih poliklinika, poput Poliklinike Bagatin, na raspolaganju su vam tretmani poput laserskog izbjeljivanja zubi i laserske terapije liječenja parodontnih bolesti.

Savršena tjelesna figura

Borba s viškom kilograma koji su još k tome neravnomjerno raspoređeni kao i s viškom masnih naslaga, gotovo nikada ne prestaje.

Inovativni tretman Zerona hladnim laserom jedinstven je način za smanjenje ili potpunu eliminaciju masnih naslaga na kritičnim područjima, dok istovremeno reducira celulit na trbuhu, stražnjici ili bokovima.

laser

Zerona laser zasjeo je na prvo mjesto i dokazano je najbolji tretman oblikovanja tijela na svijetu.

Kada govorimo u brojkama, Poliklinika Bagatin referentni je centar za čak 3 vrhunska i svjetski poznata proizvođača lasera, u ponudi imamo 9 lasera kojima se mogu tretirati gotovo svi prethodno navedeni estetski problemi, a stručni tim za lasere čini 7 specijalista doktora i kozmetologa koji su prošli niz edukacija, a iza sebe imaju tisuće odrađenih tretmana i isto toliko zadovoljnih klijenata.

Cilj je pružati samo najmodernije, najefikasnije i najsigurnije tretmane kako bi se osigurali vrhunski rezultati te ispunila očekivanja klijenata. A hladni dani koji predstoje idealno su vrijeme za lasere!

Za dodatna pitanja budite slobodni kontaktirati nas na 01/4610 – 225 ili putem e-maila info@bagatin.hr

dr. Ina Novak Hlebar, specijalistica dermatologije i venerologije

Dr. Ina Novak završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Zbog interesa za dermatovenerologiju, kao naša buduća specijalizantica, svoje zanimanje posebno će usmjeriti estetskoj dermatologiji. Svoj pripravnički staž odradila je u Kliničkoj bolnici Merkur, a zatim je radila kao suradnica za farmakovigilanciju te na zavodu za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije. Doktorica Novak organizatorica je skupa i koautorica vodiča za liječnike obiteljske medicine za rad s osobama koje žive s HIV-om i osobama pod povećanim rizikom od zaraze HIV-om. Također je koautor knjige „A journey into patient safety“ koja je u procesu objave. Doktorica tečno govori engleski, njemački i španjolski.

Meni