Labioplastika – operacija stidnih usana


U posljednjih nekoliko godina susrećemo se sa sve više upita za labioplastiku, estetsku korekciju najskrivenijeg dijela ženskog tijela. Brojne žene rađaju se s većim ili nepravilnim malim usnama, dok se kod nekih to može razviti nakon poroda ili prirodnim procesom starenja. Takav izgled može uzrokovati osjećaj nezadovoljstva, dok se u funkcionalnom smislu može javiti iritacija kod žena koje nose usku odjeću, kao i nelagoda prilikom spolnog odnosa te sportskih i drugih fizičkih aktivnosti.

Labioplastikom smanjit će se ili preoblikovati male usne, tkivo oko otvora vagine, u smislu postizanja prijašnje funkcije ili željenog izgleda. Osim što će proljepšati izgled vanjskog spolovila, labioplastika će ukloniti nelagodu pri odnosu ili druge funkcionalne smetnje.

Tko je sve kandidat za labioplastiku?

Kandidatkinje za korekciju stidnih usana su sve žene koje ozbiljno zabrinjavaju njihove stidne usne, bez obzira na to radi li se o korekciji vanjskog ili unutarnjeg djela, ili o funkcionalnom razlogu.

Kako izgleda zahvat?

Labioplastika se izvodi u operacijskoj sali uz lokalnu anesteziju te uključuje odstranjivanje viška kože malih usmina, njihovo preoblikovanje te šivanje rubova kako bi se spriječilo krvarenje. Ovaj zahvat može se izvoditi na jednoj ili obje unutarnje usmine kako bi se postigao simetričniji i prirodniji izgled.

Za vrijeme zahvata treba voditi računa da su usne prirodna barijera pred rodnicom te da sa svake strane mora ostati dio koji ima svoju funkciju pri mokrenju te usmjerava mlaz mokraće.

Koliko traje oporavak? 

Oporavak nakon labioplastike traje do deset dana, a u tom razdoblju žene mogu osjećati lagane bolove, nelagodu i peckanje te otečenost operirane regije. Zadovoljstvo svih dosadašnjih pacijentica koje su se podvrgle takvoj operaciji, bilo je usmjereno na zadovoljavajući rezultat i brzi oporavak. Iznimno je bitno voditi brigu o osobnoj higijeni, mirovati i izbjegavati veće napore. Do mjesec dana nakon operacije izbjegavaju se fizičke aktivnosti, a seksualne aktivnosti i do dva mjeseca nakon operacije, sve dok tkivo usana ne zacijeli i više nije osjetljivo na dodir.

Rezultati labioplastike su trajni.

Naručite se na konzultacije na link, na broj telefona 01/4610 – 225 ili putem e-maila info@bagatin.hr.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni