Muče vas klempave uši? Pročitajte iskustvo nakon operacije ušiju


Problem odstojećih, odnosno klempavih ušiju, kod mnogih predstavlja problem tijekom cijelog života. Narušena je sama kvaliteta života osobe koja ima klempave uši jer se u svakodnevnici suočava s nelagodnim situacijama i sramom. Operacija ušiju krajnje je rješenje problema, a na nju se odlučila i Bernarda (29) kojoj smo približili gornji dio ušiju glavi.

Klempave uši

Bernarda je imala proporcionalne, odnosno male i lijepo oblikovane uši te jedino što se uočavalo je odstojanje ušiju od glave.

„Skrivala sam uši od malih nogu. Nikad nisam izašla iz stana s podignutom kosom – ni do trgovine, ni na posao, pa čak ni na planinarenje, ples ili trening gdje mi je kosa baš smetala. Saznala sam za otoplastiku još kao dijete i od tada mi je to tiha želja, koju sam ostvarila nakon 30 godina“, otkrila je Bernarda na konzultacijama gdje smo napravili prvi pregled uši te popričali o njezinim željama i mogućnostima.

U Poliklinici Bagatin uši se mogu korigirati djeci starijoj od šest godina, a zahvat preporučamo napraviti prije polaska u školu. Zahvat traje od 60 do 90 minuta te se izvodi u općoj ili lokalnoj anesteziji, a operativni rez je gotovo pa nevidljiv jer se nalazi između uha i glave.

konzultacije

„Prije ulaska u operacijsku salu bila sam nervozna, ali je cijela operacija prošla odlično. Tim u sali potrudio se da me umiri i da cijeli proces prođe ne samo glatko, već i u vedrom duhu“, rekla je zadovoljna pacijentica.

Nakon operacije pacijentica je dobila zavoj koji je bilo potrebno nositi 48 sati, a koji zatim zamjenjuje elastična traka.

„Dan nakon operacije došla sam na previjanje te sam prvi put vidjela rezultat. Unatoč tome što su mi uši bile natečene, njihov oblik i položaj me oduševio. Traku sam nosila sljedećih mjesec dana i danju i noću kako bi oporavak prošao u najboljem redu“ govori Bernarda.

poslije operacije

Također, savjetujemo pacijente da spavaju u povišenom položaju minimalno dva tjedna nakon operacije. Osrednja bol i neugoda mogući su te se rješavaju tabletama protiv bolova koje propisuje doktor.

„Izuzetno sam zadovoljna krajnjim rezultatom. Počela sam nositi visoki rep, naušnice i ukrase za kosu, a moja okolina nije mogla ne zamijetiti da sam samopouzdanija osoba“, zaključila je Bernarda.

Cijelo Bernardino iskustvo možete pogledati u videu u nastavku.

Dr. Dejan Šimičević, Specijalist opće, sub. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije

Meni