Liposukcija ili neinvazivni tretmani? Za što se odlučiti?


masne naslage

Pravilno se hranite i redovito vježbate, no tijelo vam je i dalje punije na nekim područjima. Kod žena ta područja su najčešće trbuh, bedra, koljena te ponekad nadlaktice i leđa. Kod muškaraca ta područja su najčešće trbuh, bokovi te prsa ili grudi. Postoje kirurške i nekirurške metode koje vam mogu pomoći riješiti te probleme. U nastavku otkrijte koje su to metode i detalje o svakoj.

 

KIRURŠKE METODE 

  1. VASERlipo ultrazvučna liposukcija

Svaka osoba na nekom dijelu svog tijela ima tvrdokorne masne naslage kojih se nikako ne može riješiti. Često, ma koliko dijeta isprobali i redovno vježbali te masne naslage ne odlaze.

No, postoji rješenje. Predstavljamo vam VASERlipo – najmoderniju tehnologiju u svijetu liposukcije, koja je postala zlatni standard oblikovanja tijela.

Liposukcija je jedan od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji, gdje se pomoću negativnog tlaka, aspiracijom, trajno odstranjuje potkožno masno tkivo.

Bitno je napomenuti da se ova tehnika koristi za preoblikovanje tijela trajnim odstranjivanjem nakupina masnog tkiva. Postupak je vrlo uspješan, jer se pomoću njega odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži.

Klasična liposukcija potpomognuta je kanilom koja se koristi za vrijeme zahvata. Kanila se spaja na vakumski uređaj i potom pomiče naprijed – nazad kako bi se razbile masne stanice te potom izvukle van.

Zahvaljujući napretku u tehnologiji estetske kirurgije, VASER Lipo je mnogo drugačiji. Ovaj zahvat koristi visokofrekventni ultrazvuk koji je posebno usmjeren na masne stanice u tijelu. Tako se masne naslage nježno razbijaju, dok okolno tkivo ostaje neoštećeno.

Po čemu je VASER liposukcija drugačija?

Posebnost VASER Lipo ultrazvučne liposukcije je u tome što tijekom rada ultrazvuka dolazi isključivo i samo do ravnomjernog razbijanja masnih stanica, a krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti.

Upravo zbog toga su postoperativna trauma, bol, podljevi i masnice, kao i ostale moguće komplikacije neusporedivo manje u odnosu na klasičnu, mehaničku liposukciju, a povlačenje kože i njeno prilagođavanje novoj konturi mišića znatno brže i kvalitetnije.

Tko je kandidat za zahvat?

Dobri kandidati za VASER Lipo ultrazvučnu liposukciju su osobe s aktivnim životnim stilom koje nikako ne mogu izgubiti masne naslage na određenim područjima.

VASER Lipo je zahvat koji može ukloniti problematična područja i otkriti glatke konture vašeg tijela, a bitno je naglasiti da VASER Lipo nije rješenje za gubitak kilograma jer težinu možete vratiti nakon operacije. Namjena ovog zahvata je uklanjanje masnih područja kod zdravih osoba koje su inače u dobroj formi i zdrave.

konzultacije kod doktora

Ako poslije zahvata, tj. nakon razdoblja oporavka, nastavite zdravo živjeti, što podrazumijeva razumnu dijetu i umjerenu tjelovježbu, sigurno ćete zadržati idealnu tjelesnu težinu.

 

2. Body-jet liposukcija

To je moderna liposukcija koja koristi specijalne kanile s mlazom vode koje blago odvajaju mast od okolnog tkiva i uklanjaju vodu u isto vrijeme.

Zahvaljujući najnovijem sistemu Body-jet Evo, intenzitet i efikasnost metode može se prilagoditi korisniku osiguravajući minimalno bolni tretman. Ova metoda također osigurava da vezivno tkivo, živci i krve žile ostanu neoštećene i rezultiraju u većoj sigurnosti pacijenata, bržem cijeljenju, manjoj boli i blažim modricama. Blagi efekt liposukcije na bazi vode omogućuje jednostavniji i uspješniji prijenos masti u pacijenata s većim količinama masti bez potrebe kompliciranih procesa koji mogu dovesti do oštećenja stanica.

Body-jet Evo sadrži moderan i standardizirani koncept operacije s više parametara za liposukciju i transfer masnog tkiva, kao i mogućnost prilagodbe parametara individualnim potrebama svakog pacijenta.

Po čemu je ova metoda specifična ?

Ovo je metoda koja se koristi prirodnom energijom vode kako bi se blago isprala mast i u isto vrijeme uklonila zajedno s vodom. Energija vode omogućuje uklanjanje masti na siguran način čuvanje okolnih struktura i osiguravanje kvalitetnog i prirodnog rezultata.

Metoda s Body-jet Evo-om omogućuje uklanjanje veće količine masnog tkiva na siguran način. Trenutno koristimo drugu generaciju ovog uređaja. Ovo je provjerena metoda koja se u kirurgiji upotrebljava posljednjih dvadeset godina.

Tko je kandidat za ovaj zahvat ?

Dobri kandidati za prirodnu liposukciju s vodenim mlazom su osobe koje nikako ne mogu izgubiti masne naslage na određenim područjima, kao i osobe koje imaju patološko nakupljanje masti, kao osobe s lipedemom. Aktivan način života je poželjan i kod ove metode liposukcije.

rezultati operacije

WAL je zahvat koji može ukloniti problematična područja i formirati figuru vašeg tijela, a bitno je naglasiti da WAL, isto kao i liposukcije drugog tipa, nije rješenje za gubitak kilograma jer težinu možete vratiti nakon operacije. Namjena ovog zahvata je uklanjanje neželjenih i nekada prekomjernih masnih područja kod zdravih osoba koje su inače u dobroj formi i zdrave. Ako poslije zahvata, tj. nakon razdoblja oporavka, nastavite zdravo živjeti, što podrazumijeva razumnu prehranu i  tjelovježbu, sigurno ćete zadržati dobivenu tjelesnu figuru.

Obje ranije navedene kirurške metode su odlične za oblikovanje tijela i dobivanje željene figure i mogu se kombinirati s nekirurškim metodama.

 

NEKIRURŠKE METODE – Neinvazivni tretmani za smanjenje obujma, zatezanje kože i redukciju celulita

  1. Adipologie – liposukcija bez noža

U Poliklinici Bagatin jedan od najnovijih uređaja je Adipologie – prvi medicinski odobren uređaj koji zahvaljujući svojoj tehnologiji prodire duboko u tkivo gdje reducira masne stanice, a istovremeno potiče i razvoj kolagena.

uklanjanje sala

Ovaj tretman idealan je za sve one koji se bore s masnim naslagama i opuštenom kožom jer istovremeno stvara efekt pomlađivanja. Ovim se tretmanom mogu tretirati više područja na tijelu od trbuha, bedra, koljena, nadlaktice, leđa i stražnjice, a rezultati su vidljivi već nakon jednog tretmana. Naravno, za što bolji efekt naši stručnjaci savjetuju da se uzme paket od šest tretmana.

2. Med Contour Multipower ultrazvučna terapija

Riječ je o uređaju najnovije generacije u svojoj kategoriji koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela, uklanjanja celulita i zatezanja kože.

Inovativni Med Contour Multipower posjeduje čak četiri aplikatora: za uklanjanje masnih nakupina i razbijanje celulita“Body shape”, za zatezanje i učvršćivanje kože “Body shape & tight”, za limfnu drenažu “Drainage” i poseban aplikator za tretiranje kože lica “Face lifting”.

višak kože na nogama

Za vrijeme Med Contour Multipower tretmana zajedno djeluje snaga ultrazvučne terapije, radiofrekvencije, limfne drenaže i vakuuma. Na površini kože neće biti nikakvih posljedica, a tretman je potpuno bezbolan.

Rezultati se vide odmah nakon prvog tretmana, a daljnji gubitak centimetara nastavlja se u sljedećih nekoliko tjedana. Nema rezova, boli ni oporavka, a rezultat je zategnuto i lijepo oblikovano tijelo.

3. Emerald Zerona hladni laser

Prvi neinvazivni hladni laser za oblikovanje tijela koji efektivno uklanja lokalizirano masno tkivo i zateže kožu bez negativnih nuspojava, i to u samo dva tjedna.

Mnogobrojna klinička istraživanja su dokazala efektivnost Emerald Zerona lasera na oblikovanje tijela.

Emerald Zerona je ekspresno rješenje, što znači da u samo nekoliko tjedana možete uskočiti u manji konfekcijski broj i izgubiti do 9 cm na tretiranom području, uz pridržavanja zdravog načina života – tjelovježbe i zdrave prehrane.

hladni laser

Ovaj laser idealan je za dva tipa ljudi: one koji već prakticiraju zdravu prehranu i zdrav način života te se žele riješiti lokaliziranih masnoća ili za osobe koje žele da im gubitak centimetara sa Emerald Zerona tretmanima bude odskočna daska i motivacija za početak zdravog načina života.

Emerald Zerona tretmani su u potpunosti neinvazivni, ne uzrokuju modrice, niti ogrebotine. Tijekom tretmana nema osjećaja nelagode, a odmah nakon tretmana možete nastaviti sa svojim svakodnevnim

Možete vježbati svakodnevno satima i paziti na unos kalorija, no to opet može rezultirati vašim nezadovoljstvom, odnosno, izostankom figure kakvu biste željeli.  Ako ste odlučili da je za vas rješenje VASERlipo ultrazvučna liposukcija ili neinvazivni tretmani poput  Med Contour Multpower, Adipologieja ili Zerona tretmana, važno je da imate realna očekivanja. Također je nekada i kombinacija ovih metoda poželjna da bi se dobio maksimalan rezultat. Cjelovit i individualan pristup  je ono što dovodi do željenog rezultata.

Kako biste znali je li vaša procjena dobra, a ciljevi jasni, nedoumice i donošenje ispravne odluke olakšat će vam konzultacije s liječnikom.

Ako se želite naručiti na besplatne konzultacije to možete napraviti telefonski na broj telefona 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni