Liposukcija ili neinvazivni tretmani? Za što se odlučiti?


Screen_Blog_672x272px_204

Pravilno se hranite i redovito vježbate, no tijelo vam je i dalje punije na nekim područjima. Kod žena ta područja su najčešće trbuh, bedra, koljena te ponekad nadlaktice i leđa. Kod muškaraca ta područja su najčešće trbuh, bokovi te prsa ili grudi. Postoje kirurške i nekirurške metode koje vam mogu pomoći riješiti te probleme. U nastavku otkrijte koje su to metode i detalje o svakoj.

KIRURŠKE METODE – VASER Lipo ultrazvučna liposukcija

Svaka osoba na nekom dijelu svog tijela ima tvrdokorne masne naslage kojih se nikako ne može riješiti. Često, ma koliko dijeta isprobali i redovno vježbali te masne naslage ne odlaze.

No, postoji rješenje. Predstavljamo vam VASERlipo – najmoderniju tehnologiju u svijetu liposukcije, koja je postala zlatni standard oblikovanja tijela.

Liposukcija je jedan od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji, gdje se pomoću negativnog tlaka, aspiracijom, trajno odstranjuje potkožno masno tkivo.

Bitno je napomenuti da se ova tehnika koristi za preoblikovanje tijela trajnim odstranjivanjem nakupina masnog tkiva. Postupak je vrlo uspješan, jer se pomoću njega odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži.

Klasična liposukcija potpomognuta je kanilom koja se koristi za vrijeme zahvata. Kanila se spaja na vakumski uređaj i potom pomiče naprijed – nazad kako bi se razbile masne stanice te potom izvukle van.

Zahvaljujući napretku u tehnologiji estetske kirurgije, VASER Lipo je mnogo drugačiji. Ovaj zahvat koristi visokofrekventni ultrazvuk koji je posebno usmjeren na masne stanice u tijelu. Tako se masne naslage nježno razbijaju, dok okolno tkivo ostaje neoštećeno.

Po čemu je VASER liposukcija drugačija?

Posebnost VASER Lipo ultrazvučne liposukcije je u tome što tijekom rada ultrazvuka dolazi isključivo i samo do ravnomjernog razbijanja masnih stanica, a krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti.

Upravo zbog toga su postoperativna trauma, bol, podljevi i masnice, kao i ostale moguće komplikacije neusporedivo manje u odnosu na klasičnu, mehaničku liposukciju, a povlačenje kože i njeno prilagođavanje novoj konturi mišića znatno brže i kvalitetnije.

Tko je kandidat za zahvat?

Dobri kandidati za VASER Lipo ultrazvučnu liposukciju su osobe s aktivnim životnim stilom koje nikako ne mogu izgubiti masne naslage na određenim područjima.

VASER Lipo je zahvat koji može ukloniti problematična područja i otkriti glatke konture vašeg tijela, a bitno je naglasiti da VASER Lipo nije rješenje za gubitak kilograma jer težinu možete vratiti nakon operacije. Namjena ovog zahvata je uklanjanje masnih područja kod zdravih osoba koje su inače u dobroj formi i zdrave.

Konzultacije

Ako poslije zahvata, tj. nakon razdoblja oporavka, nastavite zdravo živjeti, što podrazumijeva razumnu dijetu i umjerenu tjelovježbu, sigurno ćete zadržati idealnu tjelesnu težinu.

NEKIRURŠKE METODE – Neinvazivni tretmani za smanjenje obujma, zatezanje kože i redukciju celulita

1. Med Contour Multipower ultrazvučna terapija

Riječ je o uređaju najnovije generacije u svojoj kategoriji koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela, uklanjanja celulita i zatezanja kože.

Inovativni Med Contour Multipower posjeduje čak četiri aplikatora: za uklanjanje masnih nakupina i razbijanje celulita“Body shape”, za zatezanje i učvršćivanje kože “Body shape & tight”, za limfnu drenažu “Drainage” i poseban aplikator za tretiranje kože lica “Face lifting”.

Screen_Blog_672x272px_202

Za vrijeme Med Contour Multipower tretmana zajedno djeluje snaga ultrazvučne terapije, radiofrekvencije, limfne drenaže i vakuuma. Na površini kože neće biti nikakvih posljedica, a tretman je potpuno bezbolan.

Rezultati se vide odmah nakon prvog tretmana, a daljnji gubitak centimetara nastavlja se u sljedećih nekoliko tjedana. Nema rezova, boli ni oporavka, a rezultat je zategnuto i lijepo oblikovano tijelo.

2. Venus legacy multipolarna radiofrekvencija

Venus Legacy radiofrekvencija nekirurški je tretman oblikovanja tijela i zatezanja kože, siguran za primjenu na kojem god dijelu tijela osoba želi postići čvrstu, blistavo glatku kožu. Idealan je za tretiranje ruku, bedara, trbuha, leđa, bokova i stražnjice.

Zatezanje kože, smanjenje celulita i redukcija masnih stanica postiže se zahvaljujući termalnoj reakciji koju multipolarna radiofrekvencija stvara u tkivu, na taj način stimulirajući prirodno zacjeljivanje tijela kojim se stvara novi kolagen, kao i nova vlakna elastina. Novi kolagen steže kožu što dovodi do čvršćeg izgleda i osjeta, dok vlakna elastina doprinose gipkosti i elastičnosti kože.

Screen_Blog_672x272px_201

Ovaj jedinstveni tretman kombinira čak četiri vrhunske tehnologije koje zajedničkim snagama oblikuju tijelo, zatežu kožu i uklanjaju celulit, a radi se o multipolarnoj radiofrekvenciji, pulsirajućim elektromagnetskim poljima te VariPulse i RealTime Feedback tehnologiji.

Rezultati tretmana vidljivi su već nakon nekoliko dolazaka i to sve bez boli, nelagode ili vremena potrebnog za oporavak.

3. Zerona hladni laser

Prvi neinvazivni hladni laser za oblikovanje tijela koji efektivno uklanja lokalizirano masno tkivo i zateže kožu bez negativnih nuspojava, i to u samo dva tjedna.

Mnogobrojna klinička istraživanja su dokazala efektivnost  Zerona lasera na oblikovanje tijela te je kao takav jedini odobren od FDA za reduciranje masnih stanica i za reduciranje celulita.

Zerona je ekspresno rješenje, što znači da u samo nekoliko tjedana možete uskočiti u manji konfekcijski broj i izgubiti do 9 cm na tretiranom području.

Screen_Blog_672x272px_203

Zerona je idealna za 2 tipa ljudi: za osobe koje već prakticiraju zdravu prehranu i zdrav način života te se žele riješiti lokaliziranih masnoća ili za osobe koje žele da im gubitak centimetara sa Zerona tretmanima bude odskočna daska i motivacija za početak zdravog načina života.

Zerona tretmani su u potpunosti neinvazivni, ne uzrokuju modrice, niti ogrebotine. Tijekom tretmana nema osjećaja nelagode, a odmah nakon tretmana možete nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. No najbolje od svega je činjenica da je sve to ostvarivo brzo, bez boli, operacije i vremena oporavka.

Možete vježbati svakodnevno satima i paziti na unos kalorija, no to opet može rezultirati vašim nezadovoljstvom, odnosno, izostankom figure kakvu biste željeli.  Ako ste odlučili ugoditi si i smatrate da je za vas rješenje VASERlipo ultrazvučna liposukcija ili neinvazivni tretmani poput  Med Contour Multpower, Venus Legacy ili Zerona tretmana, važno je da imate realna očekivanja.

Kako biste znali je li vaša procjena dobra, a ciljevi jasni, nedoumice i donošenje ispravne odluke olakšat će vam konzultacije s liječnikom. Ako se želite naručiti na konzultacije to možete napraviti telefonski na broj telefona 01/46 10 225 ili mailom na info@poliklinikabagatin.hr.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni