Kako se riješiti viška kilograma nakon poroda?


tijelo nakon poroda

‘Drugo stanje’ ili trudnoća razdoblje je velikih promjena u gotovo svim tjelesnim sustavima. Ono što je svima na umu su kilogrami koji se gomilaju tijekom tih devet mjeseci. No, isto tako treba imati na umu da većina kilograma koja se dobije tijekom trudnoće nije u masnom tkivu, već u bebi i cijelom sustavu koji je održava na životu. Isto tako žensko tijelo mora osigurati zalihe masnog tkiva kako bi imalo više energije potrebne za dojenje. Ta potrebna količina masnog tkiva genski je određena i razlikuje se od trudnice do trudnice. Tijekom poroda većina kilograma će ‘otići’, no ne baš sve.

 

S kojim se promjenama mlade mame susreću nakon poroda?

Najčešće problematike na koži tijela nakon trudnoće i poroda, osim viška kilograma, su opušteni tonus kože i celulit – na području trbuha, bedara i bokova. Često se spominje i voda kao problem u trudnoći, no ona najčešće ode tijekom samog poroda. Mnoge majke imaju problema i s pomaknutim trbušnim zidom te s baš velikim viškom kože na trbuhu.

redukcija celulita

U većini slučajeva mogu pomoći neinvazivni tretmani, no ponekad, kod potonjeg, jedino je rješenje zahvat abdominoplastike i VaserLipo ultrazvučne liposukcije. Zbog svega navedenog, topla preporuka za sve majke je da nakon poroda nose steznik što duže mogu.

 

Kako smanjiti trbuh i celulit na nogama neinvazivnim tretmanima

Svaka žena, svaka mlada majka, ima posebne potrebe i drugačiju problematiku s kojom se bori, odnosno, koju želi riješiti. Prema tome se onda i definira individualan plan terapije na konzultacijama s medicinskim kozmetologom, a ujedno se rade i Seca mjerenje te Styku analiza tijela što će dati detaljne rezultate na

Budući da su najkritičnija područja trbuh, bedra, gornji dio nogu i bokovi, neinvazivni tretmani za majke najčešće uključuju Zeronu Emerald hladni laser ili Adipologie za redukciju masnog tkiva, Med Contour za smanjenje celulita ili Venus Legacy za zatezanje kože, ovisno što se želi postići.

Medcontour

Med Contour Multipower tretman koristi se za uklanjanje celulita i može se koristiti na svim kritičnim područjima tijela – poput celulita na nogama i celulita na rukama. Uređaj kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela, reduciranja celulita i zatezanja kože.

Posjeduje čak četiri aplikatora: ‘Body shape’ za uklanjanje masnih nakupina i razbijanje celulita, ‘Body shape & tight’ za zatezanje i učvršćivanje kože, za limfnu drenažu tu je ‘Drainage’ te poseban aplikator za tretiranje kože lica ‘Face lifting’.

Na površini kože neće biti nikakvih posljedica, a tretman je potpuno bezbolan. Rezultati se vide odmah nakon prvog dolaska, a daljnji gubitak centimetara nastavlja se u sljedećih nekoliko tjedana.

Više o samo tijeku i izgledu Med Contour ultrazvučnog tretmana možete pročitati ovdje.

Još jedan alata za ubijanje masnih stanica je Adipologie koji dopire sve do hipodermisa te na taj način regenerira kolagen u njemu tako da se istovremeno učvršćuje koža i pomlađuje tijelo.

Kako bi se zategnula opuštena koža, najčešće na nogama, radi se Venus Legacy multipolarna radiofrekvencija. Ovo je jedan od najpopularnijih estetskih tretmana među slavnim hollywoodskim glumicama, poput Sofie Vergare, Salme Hayek i Care Delevingne.

Zajedničkim snagama čak četiri tehnologije koje koristi, daje višestruki učinak: zagrijavanjem kože na ciljanoj temperaturi potiče se stvaranje novog kolagena u koži, ravnanje nabora, uklanjanje ožiljaka i strija, zatezanje kože na tretiranim dijelovima tijela te oblikovanje tijela uništavanjem masnih stanica.

Radiofrekvencija tijela sigurna je za primjenu na kojem god dijelu tijela osoba želi postići čvrstu, blistavo glatku kožu.

O posebnostima ovog tretmana te kombiniranju s drugim neinvazivnim tretmanima saznajte ovdje.

Zerona

Kod tretmana Zerona hladnim laserom uklanjaju se masne naslage i smanjuje se obujam bez negativnih nuspojava, i to u samo nekoliko tjedna. Zbog toga ga se ponekad naziva i ‘neinvazivna liposukcija’. Ujedno je i jedini uređaj odobren od FDA za reduciranje masnih stanica.

Tretman je jedinstven način za smanjenje ili eliminaciju masnih naslaga na kritičnim područjima, za popularno ‘skidanje trbuha’ dok istovremeno smanjuje obujam na trbuhu, stražnjici ili bokovima.

No najbolje od svega je činjenica da je sve to ostvarivo brzo, bez boli, operacije i vremena oporavka.

Nakon niza od šest Zerona lasera razlike će biti mjerljive što će kod većine rezultirati manjim konfekcijskim brojem i dugotrajnim rezultatima. Više o djelovanju ovog hladnog lasera pročitajte ovdje.

Uz Zerona laser obavezna je limfna drenaža, a preporučljiva je i kod drugih tretmana pa se, po potrebi, također može uvrstiti u plan terapije.

Također, u Centru za oblikovanje tijela Poliklinike Bagatin mlade majke pod nadzorom su nutricionistice koja će sastaviti prikladan (i individualan) jelovnik prema kalorijskoj vrijednosti. Jelovnik i nutricionistički plan prehrane jedna je od bitnih stavki u rješavanju viška kilograma nakon poroda.

Kada je vrijeme za zahvate i tretmane?

Idealno vrijeme za tretmane i zahvate nije nakon poroda, već nakon dojenja – jer se apsolutno ništa ne preporučuje raditi dok majka doji bebu. Tijekom dojenja ne rade se nikakvi tretmani. Tada je samo beba u fokusu.

Uklanjanje strija

Tri mjeseca nakon dojenja, dok se sve vrati na svoje mjesto i, prvenstveno, dok se hormoni smire, može se krenuti s tretmanima i lica i tijela (iznimka su strije).

U slučaju da majka ne doji, preporuka je opet pričekati tri mjeseca nakon poroda za bilo kakve tretmane oblikovanja tijela. A isto pravilo vrijedi i za majke koje su rodile carskim rezom.

Kako ukloniti strije nakon poroda

Osim samih promjena na tijelu i figuri, mame se često susreću i sa strijama nakon trudnoće. I u tom slučaju postoji rješenje za redukciju, a to je kombinacija mikroneedling tretmana (SkinPen ili Skin Needler) te Venus Legacy tretmana.

Venus Legacy

Prvi korak je Skin Needler koji se radi svakih mjesec do dva, a svaka dva tjedna radi se Venus Legacy. Na ovaj se način potiče nastanak kolagena i elastičnih vlakana. Strije se mogu reducirati, ne u potpunosti ukloniti, no što se prije krene to su šanse da rezultati budu bolji i uspješniji – sve veći.

Mikroneedling tretman se preporučuje napraviti unutar dvije godine od poroda, no nakon što se prestane s dojenjem. Po prestanku dojenja, nakon mjeseca dana može se krenuti s tretmanima.

Detaljnije informacije o Skin Needler tretmanu možete pronaći ovdje

Česta su pojava proširene kapilare na nogama što se može rješavati laserom te pojava flekica i hiperpigmentacija po licu što se opet može reducirati laserom.

Naručite se na besplatne konzultacije za tijelo te oblikujte svoje tijelo – za sebe i zbog sebe. Termin možete rezervirati na telefonski broj 01/4610-225 ili putem e-maila info@bagatin.hr.

Anamarija Platnar, medicinska kozmetologinja

Anamarija je izrazito marljiva i srdačna osoba. Voli timski rad i uvijek je spremna pomoći svojim kolegama. Nastoji biti uključena u što više aktivnosti kako bi Vam pružila najbolju uslugu.

Meni