Kako izabrati pravi implantat za grudi?


Implantat za grudi

Povećanje grudi jedan je od najtraženijih i najizvođenijih zahvata u estetskoj kirurgiji. Kako izabrati pravi implantat za grudi i odgovore na brojna druga pitanja – saznajte u nastavku!

Mnoge žene odluče operativnim zahvatom poboljšati oblik, veličinu i simetriju grudi pa time i izgled svoga dekoltea, ali također i riješiti problem vezan uz prirođeni deformitet grudi što vrlo često susrećemo u svakodnevnoj praksi.

Nakon takve odluke postavljaju si pitanja: što dalje mi je činiti? Koji implantat je najbolji za mene? Kojeg liječnika kirurga da izaberem? Mogu li dobiti grudi kakve sam vidjela na prijateljici, u časopisu ili na internetu i mnoga druga pitanja.

Jedini najbolji način da dođemo do ispravnih odgovora i željenoga konačnog rezultata je konzultacija s liječnikom kirurgom.

Dolazak na konzultacije

Dolazak na konzultacije i sami pregled može predstavljati strah i nelagodu. Jasno da je to normalno, budući da s liječnikom kirurgom kojeg možda prvi puta vidite u životu morate podijeliti svoju intimu, što nije svakome lako.

Ipak, konzultacija je za liječnika kirurga njegov svakodnevni posao, ne morate se brinuti – u sigurnim ste rukama!

Bitno je za pacijentice da se opuste, da razgovaraju otvoreno o svojim željama i očekivanjima baš kao s najboljom prijateljicom ili prijateljem.

povećanje grudi

Potrebno je razjasniti i nejasnoće vezane uz informacije dobivene na internetu ili drugim izvorima, te biti spreman na pitanja od strane liječnika kirurga kojim će se odrediti jeste li kandidat za estetsku operaciju.

Važno je da razgovorom liječnik kirurg i potencijalna pacijentica utvrde realna očekivanja i realne mogućnosti estetskog zahvata.

Na konzultacije, također, možete dovesti vama relevantnu osobu (prijateljicu, bračnog partnera i slično) koja će vam pomoći da se opustite i možda pomoći u konačnoj odluci.

Kako izabrati pravi implantat?

Svakako jedan od glavnih izazova je kako izabrati pravi implantat, budući da postoje i različite želje pacijentica.

Neke djevojke koje dođu na konzultacije „s vrata“ znaju reći: „Ja želim veliki implantat, velike neprirodne grudi, želim da se to vidi!“. S druge strane, imamo one koje žele prirodan izgled svojih grudi u dekolteu, ili pak pacijentice koje nemaju sigurnu predodžbu što stvarno žele, ali došle su na konzultacije jer razmišljaju ili su odlučile napraviti promjenu svojih grudi kirurškim putem.

Povećanje grudi implantatima

Kako izabrati veličinu implantata?

Veličina implantata kao i njihov oblik svakako određuju vizualni ishod, također određuju i kako će se grudi ponašati tijekom vremena i kakav će biti dugoročni konačni ishod, te hoće li biti potrebna dodatna korekcija u smislu dodatne operacije – gledajući dugoročno.

Preveliki implantati dugoročno mogu dovesti do komplikacija koje onda mogu biti uzrokom razočaranja (big implants, big problems), dok premali implantati dovode do želje za drugim operativnim zahvatom i ugradnjom većeg implantata.

Upravo zato je bitno napraviti dobre konzultacije i otvoreno  razgovarati s odabranim liječnikom kirurgom,  jer pravi se implantat ne može odrediti samo tijekom operativnoga zahvata, ključan je prethodni pregled i dogovor.

Mnoge stvari liječnik kirurg mora uzeti u obzir prije odabira implantata, krenuvši od želja same pacijentice (o čemu se razgovara na konzultacijama), do oblika, veličine grudi i prsnoga koša, kvalitete tkiva, kože i slično.  

Jedna od metoda koja se koristi u određivanju implantata jest probavanje različitih veličina implantata u različitim ili istim grudnjacima.

Veličine košarica mogu varirati kod različitih proizvođača grudnjaka, primjerice košarica  veličine C kod jednog brenda ne mora jednako izgledati kao kod nekog drugog brenda.

Ne treba zaboraviti da svaki implantat ima svoju težinu koju će osoba morati nositi nakon operacije ugradnje implantata, odnosno tijekom života. Tako se može odrediti udobnost ovisno o implantatu, a s obzirom na težinu koju će pacijentica morati nositi, te odrediti okvirne proporcije s kojima je zadovoljna.

Konačni rezultat ugradnje implantata

Metoda koja puno pomaže u komunikaciji s pacijenticom, vezano uz veličinu i oblik implantata i konačni izgled tj. proporcijama u odnosu na tijelo kao i u planiranju operativnoga zahvata, jest kompjuterska analiza fotosimulatorom VECTRA XT 3D.

VECTRA XT 3D

Uređaj se sastoji od šest kamera u visokoj rezoluciji koje su spojene na jedinstveni, sofisticirani softver koji istovremeno na ekranu producira oštre, kvalitetne i trodimenzionalne fotografije cijelog vašeg tijela. Kod operacije grudi simulacije su temeljene na stvarnim implantatima koji se koriste za vrijeme zahvata.

VECTRA XT 3D pruža pacijenticama sigurnost u rezultat zahvata, daje realna očekivanja, a liječnicima kirurzima je sjajan pokazatelj onog što pacijentica želi jer će konačni rezultat u većini slučajeva biti vrlo sličan simulaciji koja se izradi zajedno s pacijenticom.

Stručan tim

Uz sve navedene segmente koji liječnici kirurzi prolaze zajedno s pacijenticama da dođu do željenoga rezultata i win-win situacije, vrlo bitan je i ljudski faktor tj. iskustvo liječnika kirurga, kao i cijeloga tima koji će sudjelovati u operativnom zahvatu.

Tim Poliklinike Bagatin kontinuirano ulaže u usavršavanje, educira se na svim velikim i najpoznatijim kongresima vezanim za plastičnu kirurgiju te posjeduje ordinacije opremljene najsuvremenijom opremom kako bi svojim pacijenticama pružili najbolju moguću uslugu.

Stručan tim Poliklinike Bagatin

Ugodno iskustvo

Neophodna je dobra komunikacija s liječnikom kirurgom koji neće prodavati svoj produkt, nego će vas educirati i podijeliti s vama svoje znanje.

On vam mora reći realne mogućnosti sukladne vašim željama, a ako je potrebno dat će vam se prostora da napravite dodatne konzultacije ili potražite drugo mišljenje, kako biste ostvarili željeni rezultat.

Odabir pravog implantata u sklopu konzultacija i prijeoperacijske pripreme za operaciju povećanja grudi treba biti zabavan dio posjeta liječniku kirurgu i prilika da se pripremite za ugodno i nezaboravno iskustvo u kojem će rizik biti iznimno nizak u odnosu na nagradu koja vas očekuje.

Za sva dodatna pitanja obratite se stručnjacima Poliklinike Bagatin na  broj 01 4610 225 ili na mail info@bagatin.hr  i rezervirajte svoj termin!

Dr. Johann Nemrava, specijalist opće, sub. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije

Doktor Johann Nemrava završio je medicinski fakultet u Rijeci, a specijalizaciju iz opće kirurgije u Zagrebu u Kliničkim bolnicama „Merkur“ i „Dubrava“. Tijekom specijalističkog usavršavanja, završava doktorski studiji na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu i stječe naziv doktora znanosti u području bioloških znanosti. Autor je i koautor nekoliko znanstvenih radova u domaćim i inozemnim časopisima, a sudjeluje i u raznim znanstvenim projektima.

Meni