Važnost hijaluronske kiseline u njezi lica


Saznajte sve o čudotvornom sastojku koji ima ključnu funkciju u održavanju mladolikog izgleda kože. Hijaluronska kiselina pomoću koje žene diljem svijeta obogaćuju svoje usne, postižu savršen ten i koriste za pomlađivanje lica, već je godinama hit u svijetu.

Hijaluronska kiselina (HA) kemijski je spoj prisutan u svim živim organizmima, pa tako i u ljudskom organizmu. Zbog svog nevjerojatnog svojstva postala je omiljena molekula dermatolozima tijekom estetskih postupaka, te farmaceutima i kozmetičarima u proizvodnji i korištenju kozmetičkih preparata.

Što je to hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je supstanca prirodno prisutna u našem tijelu čija je osnovna karakteristika da osigura koži potrebnu  vlažnost. Na samom početku života, naše tijelo sadrži najveću koncentraciju hijalurona koja s godinama opada. Zahvaljujući proizvodima za njegu kože, moguće je nadoknaditi ovu supstancu koja je jedna od najodgovornijih za mladenački izgled kože, mekoću, bolju teksturu i ujednačenost.

Postoji više od jednog načina kako hijaluron možemo unijeti u svoju kožu. Možemo ga aplicirati kroz filer ili booster direktno u dermis, a osim toga, na kožu ga možemo nanijeti i putem hijaluronske kreme ili seruma. Osnova lijepe i njegovane kože je naravno hidratacija, a u moru kozmetike s mnogo aktivnih sastojaka, hijaluron bismo izdvojili kao glavni sastojak svake dobre profesionalne kućne njege.

Tajna hijalurona

Moć hijaluronske kiseline leži u njezinoj sposobnosti sakupljanja vlage zbog čega je koža elastična, mekana, hidrirana i čvrsta kada je mlada. Hijaluron je magnet za vlagu i zbog toga je prijeko potreban sastojak u kremama za reduciranje bora i općenito pomlađivanje lica.

Međutim, zabluda je da su proizvodi s hijaluronom namijenjeni isključivo zreloj koži. Koža počinje gubiti zalihe hijalurona još u djetinjstvu, stoga bi ga trebalo početi nadoknađivati već  u dvadesetim godinama života. Krema s hijaluronom pomaže koži da ostane elastična, hidrirana, svježa i mlada.

Postoji više tipova hijaluronskih kiselina u našem organizmu, a za zdravlje kože najvažnija su dva visoko molekularna tipa; makro hijaluronska kiselina i mikro hijaluronska kiselina. Svaka od njih zaslužna je za jedan dio poboljšanja koje osjećamo i vidimo na koži. Visoko molekularna kiselina pomaže u hidrataciji i zaglađivanju kože, dok mikro hijaluronska kiselina prekriva epidermis (površinski sloj kože) i vraća joj blistavost.

Hijaluronska krema može dati trenutačne rezultate, ali samo kada je u pitanju površinski sloj kože. Dojam svježine i blistavosti moguće je očekivati vrlo brzo nakon nanošenja kreme. Međutim, potrebno je vrijeme kako bi hijaluron djelovao na dublje dijelove kože, stoga ga je potrebno svakodnevno koristiti kako bismo dobili i dubinski učinak.

Najbolja kućna njega s hijaluronom

Kombinacija nekoliko oblika hijaluronske kiseline posljednje generacije omogućuje jedinstvenu penetraciju i učinkovitost. Intenzivan koncentrat za hidrataciju različitih slojeva kože jača stanice, popunjava bore i ima antiage učinak. Hyaluron densimatrix ampula revolucionaran je hidratantni i antiage proizvod koji potiče sintezu kolagena i elastina kako bi opskrbio kožno tkivo čvrstoćom i elastičnošću te popunio bore. Čistoća hijaluronske kiseline u različitim molekularnim oblicima i veličinama čini kožu hidratiziranom i punijom te sprječava starenje.

Uvijek imamo vremena za nanijeti intenzivni hidratantni koncentrat sa zaobljavajućim efektom. Snažni kompleks s križno povezanim hijaluronom zasićuje kožu vlagom i izravnava fine linije – s trenutnom i dugotrajnom učinkovitošću. Hyaluron Hydro Balance HD čini kožu optimalno hidratiziranom, a linije i bore vidno su izglađene.

Nakon ampule i koncentrata dobro dođe i dnevna krema pomoću koje identični lipidi ojačavaju zaštitnu barijeru, smanjuju gubitak vlage i vraćaju prirodni balans kože. Neurokozmetički anti stres kompleks sprječava iritacije, dok hijaluronska kiselina uravnotežuje vlagu. Barrier Repair Day zagladit će vaše suhe linije, izbalansirati kožu, a osjećaj će biti gladak podatan.

Argi-Syn Line Filler je visokotehnološki serum za podizanje izražajnih linija. Posebni peptidi vidljivo opuštaju izraz lica, a visoko koncentrirana hijaluronska kiselina izjednačava teksturu kože. Nakon korištenja ovog preparata u samo nekoliko dana ten izgleda opušteno, a izražene bore vidljivo se izglađuju.

Maska vrhunskog učinka s hyaboost kompleksom podržava opskrbu kože hijaluronskom kiselinom. Povećava apsorpciju vlage i cirkulaciju vode te pomaže u jačanju kožne barijere. REVIDERM moist & plump set pojačava volumen koži, čini je dugotrajno hidratiziranom, blistavom i svježom.

Izvrsni proizvodi s hijaluronom dostupni su putem Bagatin Medical Beauty webshop-a. U nekoliko klikova priuštite vašoj koži savršenu njegu kakvu zaslužuje.

 

 

Anamarija Platnar, medicinska kozmetologinja

Anamarija je izrazito marljiva i srdačna osoba. Voli timski rad i uvijek je spremna pomoći svojim kolegama. Nastoji biti uključena u što više aktivnosti kako bi Vam pružila najbolju uslugu.

Meni