• Početna
  • Fileri
  • Fileri za usne – 5 zanimljivosti o tretmanu za povećanje usana

Fileri za usne – 5 zanimljivosti o tretmanu za povećanje usana


Punoća i definicija usana značajno doprinose ukupnom estetskom izgledu lica. U slučaju da želite blago naglasiti punoću svojih usana ili povećati usne koje smatrate pretankima možete razmisliti o tome kako se apliciriaju dermalni hijaluronski fileri u usne. Hijaluronska kiselina je prirodna sastavnica našeg tijela, a dermalni fileri nam omogućuju blago povećanje volumena, diskretnu korekciju oblika ili pak samo dobivanje efekta punijih usna.

Do željene veličine usana, u slučaju da je potrebno, možemo doći tijekom dva ili tri dolaska u ustanovu s razmakom nekoliko tjedana između njih, a u cilju postizanja što prirodnijeg i ljepšeg izgleda. Ako ste se odlučili za povećanje usana za početak vam preporučujemo razgovor s odabranim specijalistom, estetskim kirurgom ili dermatologom. Uvjerite se da ste izabrali pravog doktora.

Najbolji dermalni fileri za usne

Danas na tržištu imamo dermalne hijaluronske filere koji su dizajnirani za aplikaciju u usne.

U Poliklinici Bagatin za augmentaciju usana koristimo Juvederm dermalne filere iz Vycross kolekcije – Volift ili Volbella te Belotero Lips Shape i Belotero Lips Contour proizvođača Merz Aesthetics, obje vrste filera sadrže i lokalni anestetik.

fileri 

Kako se pripremiti za tretman?

Nakon što ste se odlučili, a pogotovo ako ste već u Poliklinici spremni za tretman, javlja se osjećaj nervoze. No to je normalno i događa se kod svakog zahvata na tijelu. Tijekom pripreme za postupak, lokalnom anestezijom najčešće u obliku kreme nanesene na područje koje će biti tretirano osiguravamo značajno smanjenje boli tijekom zahvata. Predviđeno trajanje zahvata je 20 do 30 minuta.

Je li povećanje usana filerima bolno?

Zahvat povećanja usana dermalnim filerima je nešto bolniji nego tretman drugih dijelova lica filerom, jer su usne pune živčanih završetaka osjetljivih na svaki ubod igle. Anestetska krema ili drugi lokalni anestetici značajno pomažu ublažavanju boli i nelagode tijekom zahvata. Minimalna bol i nelagoda je česta i normalna pojava kada anestetik popusti, no kod većine ljudi ona nestaje kroz par sati. Nuspojave aplikacije su kratkotrajne i najčešće u obliku otečenosti i modrica u nekih osoba, kao i osjećaja napetosti u usnama.

Koliko traju fileri u usnama?

dr. Kramarić

Neposredno nakon zahvata učinak dermalnih filera može se činiti jačim nego ste željeli. Pravi rezultat ćete vidjeti nakon 7 do 10 dana, kada će preparat dati svoj pravi učinak, a to su punije i senzualnije usne. Isto tako, nakon što početna oteklina splasne ponekad neke osobe pomisle da im usne ipak nisu velike onoliko koliko su željele, ali se uvijek može prema dogovoru dodati još preparata. Dermalni fileri u usnama, ovisno o vrsti apliciranog hijaluronskog filera, najčešće traju od 6 do 12 mjeseci, kada se aplikaciju filera može ponoviti. Na konzultacijama će vam vaš doktor objasniti koliko ml preparata može biti potrebno za željeno povećanje, ovisno o prirodnoj veličini vaših usana. Važno je i imati realna očekivanja i biti svjestan da su prirodni rezultati estetski najprihvatljiviji i najbolji  rezultati.

Cijena filera za usne

Cijena povećanja usana ovisi o vrsti dermalnih filera koje će vaš stručnjak, nakon razgovora s vama koristiti kao i o količini. U cjeniku Poliklinike Bagatin možete vidjeti cijene Juvederm i Belotero dermalnih filera, a za više informacija možete nas kontaktirati na e-mail info@bagatin.hr ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225.

Dr. Snježana Kramarić, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Snježana uže područje interesa nalazi u estetskoj dermatologiji. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju u KBC Osijek i KBC Zagreb. Završila je stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Redovito sudjeluje na tečajevima trajne edukacije te prisustvuje na raznim kongresima iz struke. Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva i licencirana od strane Hrvatske liječničke komore. Aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.

Meni