Što opravdava cijenu zubnih implantata?


Zubni implantati postaju nužni kada iz određenih razloga izgubimo svoje vlastite zube. Bilo zbog starosti, bolesti ili frakture zuba uslijed nesreće, gubitak utječe na osobnost pojedinca.

Može smanjiti samopouzdanje i sigurnost te značajno postarati osobu. Bez zuba (jednog ili više njih) ili sa slomljenim zubom, osnovne ljudske potrebe poput govora, smijanja i žvakanja mogu postati neugodne.

 Jesu li zubni implantati skupi?

Kada se u obzir uzme omjer uloženog i dobivenog te širok spektar koristi koje dolaze uz sigurne i funkcionalne zube te lijep osmijeh, zubni implantati doista nisu skupi.

Za razliku od ostatka ljudskog tijela, specijalisti dentalne medicine mogu očuvati mladost vaših zubi i do duboke starosti.

Stoga, ako vodite temeljitu brigu o vašem oralnom i općem zdravlju, zubni implantati za vas mogu predstavljati doživotno rješenje što je njihova najveća prednost.

Zubni implantati prije i poslije

Dentalni implantati skuplji su od ostalih opcija nadomještanja izgubljenih zuba zbog više razloga.

Cijeli jedan tim profesionalaca potreban je za ostvarivanje optimalnog rezultata jer kod rehabilitacije dentalnim implantatima ništa nije rutinski.

Liječenje se prilagođava svakom pojedinačnom pacijentu te se pritom u obzir uzimaju njegove opće zdravstvene potrebe u odnosu na estetske i funkcionalne potrebe, a za ostvarenje dugoročno funkcionalnog i lijepog osmijeha.

Tko sve sudjeluje u procesu ugradnje zubnih implantata?

Stomatolozi i cijeli tim koji sudjeluje u liječenju dentalnim implantatima posvećuju puno pažnje i energije postupku koji obuhvaća nekoliko faza: planiranja prije zahvata ugradnje, tijekom samog zahvata te izradu protetskog rješenja.

Specijalist dentalne protetike zajedno će sa specijalistom oralne kirurgije pažljivo proučiti dijagnozu i zdravstveni profil pacijenta.

Potom će osmisliti plan za ponovnu uspostavu funkcije i estetike te u navedeni plan terapije uklopiti estetske zahtjeve pacijenta. U pozadini, laboratorijska podrška izvodi čitav niz radno intenzivnih koraka kako bi rezultat bio zadovoljavajuć.

Također, materijali koji se koriste za izradu su sami po sebi skupi.

Kako bi dobili opsežnu dijagnozu, koristi se posebna tehnologija – digitalni 3D ortopan i dizajniranje osmijeha uz pomoć posebnog sustava Smile Design. Implantati od titanija i visokotehnološki kompjuteri koje koriste stomatolozi prilikom zahvata, također, su iznimno skupi.

Uz to, keramičke krunice, mostovi i proteze, kako privremene, tako i njihove konačne verzije, sadrže plemenite i poluplemenite metale te porculan kojeg tehničari moraju nanositi s posebnom pažnjom.

Cijena zubnih implantata

Straumann implantati – jedni od najboljih na svijetu

U Poliklinici Bagatin koristimo vrhunske Straumann implantate koji imaju 20 godišnju tradiciju, a osiguravaju najbolje rezultate i uspješnost terapije. Kada zubni implantati srastu s kosti, oni funkcioniraju jednako kao prirodni zubi i u potpunosti zamjenjuju zube koji nedostaju.

Pacijentima vraćaju osjećaj samopouzdanja te podižu kvalitetu njihova cjelokupnog života. U svojoj ponudi imamo i Straumann SLActive® implantate koji omogućavaju brže srastanje implantata sa kosti, a samim time i veći uspjeh terapije.

Svaki Straumann implantat nosi garanciju na materijal i garantira odsutnost bilo kakvih defekata materijala ili lom.

Rendgen snimka zubnih implantata

ICX implantati – njemačka kvaliteta

Kako bismo i dalje održali visoku razinu kvalitete usluga u području dentalne medicine, nedavno smo odlučili u našu već bogatu ponudu uvrstiti i ICX implantate poznatog njemačkog proizvođača Medentis. ICX implantati svrstani su među najkvalitetnije implantate na tržištu, a odlikuje ih klinički dokazana kvaliteta, vrlo visoka gustoća, jednostavnost sustava te precizna izrada.

Odličan su izbor za pacijente koji žele pouzdano implantološko rješenje po povoljnoj cijeni.

Sve detalje o zubnim implantatima možete pronaći u našem Vodiču za zubne implantate kojeg smo osmislili kako bismo našim klijentima pružili sve potrebne informacije o ovom zahvatu.

U njemu ćete pronaći sve o preoperativnom i postoperativnom razdoblju, pripremi, zahvatu i mjerama opreza, kao i razne ilustracije koje objašnjavaju svaki detalj zahvata.

Cijena zubnih implantata u našoj Poliklinici

Cijene zubnih implantata u našoj Poliklinici ovise o nekoliko faktora koji uključuju broj zuba koje nadomještamo i broj implantata potrebnih za nove zube, odnosno, protetske nadomjestke.

Dodatne procedure mogu biti potrebne prije ugradnje samih implantata kako bi se osigurala dugotrajnost protetskog rješenja i ugrađenih implantata.

Uobičajeno, kirurški dio se naplaćuje odvojeno od protetskog dijela zbog velikog broja protetskih mogućnosti za koje se naši pacijenti mogu odlučiti. Nakon detaljnog dijagnostičkog pregleda, preporučit ćemo Vam najbolju opciju.

Koja je cijena zubnih implantata te koje su mogućnosti plaćanja možete saznati OVDJE, a ako vas zanima više informacija o zubnim implantatima možete nas kontaktirati putem maila na info@bagatin.hr ili nas nazvati na 01/46 10 225.

Juraj Turčin, dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije

Juraj Turčin, dr.med.dent., nakon završenog Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu profesionalno iskustvo stječe u privatnoj ordinaciji dentalne medicine i u Domu zdravlja Zagreb - Centar. Nakon toga, otvara privatni zubni rendgen i prelazi u privatnu ordinaciju dentalne medicine gdje razvija vještine u polju protetike, estetske i funkcijske stomatologije te se redovito usavršava na međunarodnim kongresima i tečajevima. Redovit je gost predavač na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalistički staž stekao je u Kliničkoj bolnici Dubrava te nakon položenog specijalističkog ispita stječe titulu specijalista oralne kirurgije. Tijekom i nakon specijalizacije fokus usavršavanja prebacuje na minimalno invazivne kirurške zahvate, implantologiju, planiranje složenih terapija i zahvata, PET zahvate i mekotkivnu kirurgiju. Kontinuirano se usavršava na međunarodnim kongresima, predavanjima i tečajevima te primjenjuje nove procese i tehnologije u svakodnevnom radu. Terapijski pristup fokusira na potpuni povratak funkcije stomatognatog sustava s maksimalnim estetskim rezultatom.

Meni