• Početna
  • Anti-Age
  • 5 razloga zašto je PRP terapija jedna od omiljenih metoda pomlađivanje kože

5 razloga zašto je PRP terapija jedna od omiljenih metoda pomlađivanje kože


PRP terapija matičnim stanicamaPRP terapija matičnim stanicama se danas spominje svugdje i sigurno je najaktualnija tema u svijetu estetike. Poznate osobe, kao i žene koje vode ubrzan svakodnevan život, okreću se tom rješenju. PRP ili krvna plazma bogata trombocitima nastaje iz tjelesnih stanica vašeg tijela i može vam pomoći da dobijete učinkovit agent protiv bora bez štetnih reakcija.

Cellular Matrix je nova, inovativna metoda iz švicarske tvrtke Regen Lab (distributer za Hrvatsku – Media d.o.o.) za pomlađivanje kože lica i ostalih dijelova tijela poput vrata, dekoltea i ruku, a koju od sada možete pronaći i u širokoj ponudi tretmana naše Poliklinike. Cellular Matrix PRP terapija pomlađivanja koristi sinergijski učinak dva vrijedna sastojka: hijaluronske kiseline i plazme bogate trombocitima. Cellular Matrix PRP terapija pomlađivanja koristi sinergijski učinak dva vrijedna sastojka: hijaluronske kiseline i plazme bogate trombocitima.

PRP terapija matičnim stanicama

  1. Tretman je brz i učinkovit

PRP terapija matičnim stanicama traje oko 15 minuta nakon što se krv centrifugira i prikupi plazma. To vam omogućuje da obavite čitav tretman u kratkom vremenu. Zapravo tretman može započeti još dok se plazma prikuplja. Vaša koža će se pripremiti za terapiju, a čim plazma bude spremna započinje nanošenje u kožu. Nakon što tretman završi, slobodni ste nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

  1. Gotovo je bezbolan

Iako sam spomen injekcija i ubrizgavanja zvuči iznimno bolno, ovaj tretman nosi samo malu dozu nelagode. Iako je potreban brzi niz ubrizgavanja na području tretmana, osjetit ćete jako malo boli. I nakon tretmana bol je jako slaba. Zapravo, glavne nuspojave su osjetljivost i blago crvenilo, tako da se odmah nakon završetka tretmana možete vratiti na posao.

  1. Riječ je o vašim vlastitim matičnim stanicama

PRP je jedan od najprirodnijih tretmana pomlađivanja, jer se radi od vaših matičnih stanica. To se postiže koristeći vašu krv iz koje se prikuplja plazma, na način da se krv centrifugira i potom izdvoji plazma koja se obogati s hijaluronskom kiselinom. Ta bogata plazma omogućuje fantastične rezultate koji su vidljivi nakon tretmana. Osjećat ćete se sigurno znajući da vaše tijelo neće imati loše reakcije jer će prepoznati i prihvatiti vlastite stanice.

  1. Obogaćeno je hijaluronom

Hijaluronska kiselina (HA) je sastavni  dio naše kože, a u estetskoj medicini se koristi više od 25 godina. Tako se koristi i tijekom ovog tretmana na način da se pomiješa s vašom plazmom. Riječ je o čuvenom sastojku koji briše bore i hidratizira kožu.

  1. Nema vremena oporavka

I dok drugi tretmani poput tradicionalnog Face liftinga zahtijevaju odsustvo s radnog mjesta, PRP ne traži vrijeme oporavka, niti zahtijeva ikakva ograničenja nakon što je terapija gotova. PRP je uistinu revolucionaran način za prevenciju starenja.

PRP terapija matičnim stanicama

Zaključno, PRP je iznimno siguran tretman. Riječ je o potpuno prirodnoj metodi za uklanjanje bora i tamnih krugova koja pomlađuje vaš izgled u trenu. Uz jako malo boli i bez vremena potrebnog za oporavak, ovaj tretman je idealan za moderne žene u pokretu. Mala količina nelagode može se javiti nakon zahvata, no osim toga nisu zabilježene nikakve štetne nuspojave.

Ako vas zanima više informacija o ovom inovativnom pomlađivanju kože lica slobodno nam se obratite telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr.

Dr. Jolanda Kanižaj-Rajković, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković uže područje interesa nalazi u estetskoj dermatologiji, dermatokirurgiji i laserskoj medicini. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju, KBC Zagreb tijekom koje je završila stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije. Aktivno je sudjelovala na kongresima organiziranim od strane Hrvatskog dermatološkog društva (HDD) i Europske akademije za dermatovenerologiju (EADV). Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva i licencirana od strane Hrvatske liječničke komore.

Meni