5 savjeta za povećanje grudi


Povećanje grudi

Ne tako davno, 1962. godine je prvi put izvedena operacija povećanja grudi i od tad je popularnost ovog zahvata samo rasla. Danas je povećanje grudi ugradnjom implantata najpopularniji i najtraženiji estetski zahvat u svijetu.

Prednosti ovog zahvata su doista mnoge, a sve se svode na krajnje zadovoljstvo klijentica i pacijentica. Ne samo da dobiju grudi kakve su oduvijek htjele, nego i dodatno samopouzdanje i osjećaj zadovoljstva u vlastitom tijelu. Samim time im se poboljšava kvaliteta života jer su sretnije, ispunjenije i nasmijane.

Doktor Dinko Bagatin je opći, plastični i rekonstruktivni kirurg, čija je specijalnost upravo korekcija grudi. Dugogodišnje iskustvo, znanje i profesionalni pristup čine ga jednim od najtraženijih plastičnih kirurga u Hrvatskoj, ali i šire. Uz njegovu smo pomoć kreirali vodič o zahvatu povećanja grudi jer dugoročnije planiranje i istraživanje može doprinijeti boljem iskustvu, realnijim očekivanjima i lakšem oporavku.

Budite educirani klijent/pacijent

Jedan od prvih koraka je da se informirate o zahvatu. Raspitajte se kako napraviti pametan izbor kirurga i poliklinike u kojoj ćete se podvrgnuti zahvatu, pretražite njihove web stranice, pročitajte sve o zahvatu i saznajte koje vrste i modele implantata koriste.

Pretražite fotografije ‘prije i poslije’ kako biste dobili što bolju sliku promjene koju ćete postići ugradnjom implantata. Pregledajte i video zapise o zahvatima te najnovijim dostignućima u medicinskim istraživanjima, kao i inovacijama.

Konzultacije za grudi

Odaberite iskusnog kirurga

Prije nego se odlučite na zahvat, provjerite koliko je plastični kirurg kojeg ste odabrali kompetentan. Neka to bude licencirani plastični, estetski rekonstruktivni kirurg za tijelo s velikim brojem odrađenih zahvata na grudima. Dogovorite konzultacije nakon kojih ćete odlučiti ima dovoljno iskustva za ostvarivanje vaših snova i jeste li sigurni želite li mu pružiti povjerenje.

Također, uz samog kirurga, bitan je i cijeli anesteziološki tim koji brine o vama tijekom operacije. U Poliklinici Bagatin ćete se zasigurno osjećati sigurno u rukama vrhunskog tima na čelu s dr. Dinkom Bagatin.

Konzultirajte se

Uz odabir kirurga, konzultacije i otvoren razgovor su najbitniji korak prije samog zahvata. Iznesite doktoru svoje želje i očekivanja i zajedno donesite najbolju odluku – pravu veličinu, vrstu i oblik implantata.

Ako imate pitanja za kirurga i medicinsko osoblje, ne oklijevajte pitati sve što vas zanima. Neka od najučestalijih pitanja naših klijentica vezana su uz vrijeme oporavka, vrstu implantata, potencijalne komplikacije te dojenje.

Ono što Polikliniku Bagatin izdvaja od drugih jesu VECTRA XT 3D konzultacije, koje uz pomoć jedinstvenog simulatora mogu pokazati kako ćete izgledati nakon operacije.

Kod povećanja grudi silikonskim implantatima, simulacije su temeljene na stvarnim implantatima koji se koriste za vrijeme zahvata, a koji su trenutno najkvalitetniji implantati na tržištu. Vrlo lako, uz pomoć VECTRA 3D uređaja, možemo na vašem tijelu vizualizirati različite veličine i oblike grudi te tako doći do idealnog rješenja.

Vectra

Vrste implantata za grudi – informirajte se

Neka vam kirurg na konzultacijama detaljno objasni cijeli zahvat te vas upozna s vrstama implantata koje koristi. Implantati mogu biti anatomski i okrugli, a glavna razlika je u naglasku na gornji ili donji pol grudi. Kod okruglih implantata je naglašeniji gornji pol i uglavnom se preporučuju mlađim klijenticama. Savršeno su sferični, tako da postoji manja mogućnost klizanja ili okretanja implantata u odnosu na implantate s konturama. Kod anatomskih implantata je naglasak na donjem polu i podizanju bradavica koje su se spustile tijekom godina i/ili nakon poroda. Pobliže imitiraju izgled prirodnih grudi sa svojim širim donjim dijelom koji se sužava prema vrhu u obliku suze.

Na osnovu simulacija obiju vrsta pomoću VECTRA XT 3D uređaja ćete moći odlučiti koji vama bolje odgovaraju. Trebaju biti što sličniji tkivu samih dojki i na taj način dati prirodniji izgled i  opip. Jedni od najkvalitetnijih su zasigurno Mentor implantati, svjetski poznatog proizvođača Johnson&Johnson, koji su najčešći izbor i naših stručnjaka. Vrlo su mekani i slični vlastitom tkivu te se prilagođavaju tijelu pacijentice.

Vrlo je važno nakon zahvata zabilježiti detalje vezane uz implantate, poput proizvođača, vrste, serijskog broja i broja isporuke (lot broja). Sve navedene informacije obavezno morate dobiti od vašeg kirurga.

U principu se implantati rade za cijeli život, ali je još uvijek univerzalna preporuka da se zamijene 10 godina nakon operacije. Ali, ako je sve u redu i pacijentice nemaju nikakvih problema s njima, mogu se ostaviti i dugoročno. Nakon zahvata, svakih godinu dana potrebno je raditi kontrole ultrazvukom, a svakih 3 do 4 godina kontrole grudi s magnetskom rezonancom. Na taj se način prati zdravstveno stanje grudi te se kontroliraju implantati.

Implantati

Koliko traje oporavak nakon ugradnje implantata?

Vrijeme oporavka je individualno. Bitno je redovito odlaziti na postoperativne kontrole i pratiti stanje otekline, koja će splasnuti kroz dva tjedna. Većina osoba se može vratiti na posao i svakodnevnim (blagim) aktivnostima kroz 7 do 10 dana, dok se sljedećih mjesec do tri trebaju izbjegavati teži fizički napori.

Ako se na zahvat odlučite nakon trudnoće, preporuka je pričekati 6 mjeseci nakon prestanka dojenja. Uvijek je otvorena mogućnost ponovne trudnoće nakon ugradnje implantata jer ne postoji štetno djelovanje na plodnost, trudnoću ili dojenje.

U Poliklinici Bagatin vam je i nakon operacije na raspolaganju medicinsko osoblje i kirurzi koji se brinu o tome da vaš oporavak prođe što sigurnije, sa sjajnim rezultatima.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni