3 koraka do zanosnog „Hollywoodskog osmijeha“


3 koraka za zanosni „holivudski osmijeh“

Jedna od najatraktivnijih karakteristika osobe je upravo njezin osmijeh. U današnje moderno vrijeme svi želimo postići savršen bijeli “holivudski osmijeh” koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Iz tog razloga u estetskoj stomatologiji razvio se poseban trend koji uključuje niz estetskih zahvata za „holivudski osmijeh“ – ravni, biserno bijeli i proporcionalni zubi koji savršeno odgovaraju simetriji lica i pružaju prekrasan zavodnički osmijeh po kojem su poznate mnoge filmske holivudske zvijezde.

Iako je boja zubi genetski određena, nije tajna da s godinama zubi prirodno poprimaju i tamniju boju. Uz to, tijekom vremena, naše prehrambene navike i životni stil mogu ostaviti utjecaj na naše zube, a tada redovito četkanje nije dovoljno za postizanje željenog izgleda zubi.

Kava, obojena pića, cigarete, crno vino i sl. doprinose da naši zubi postanu tamniji i gube estetski lijep izgled.

Temelj lijepog osmijeha je svakako oralno zdravlje, koje se postiže redovitom oralnom higijenom (četkanjem zubi i redovitim pregledima).

Međutim, ni najzdraviji zubi ne moraju biti lijepo oblikovani, a ukoliko želimo postići „holivudski osmijeh“ veliku ulogu igra upravo estetska stomatologija.

Bilo da je samo riječ o izbjeljivanju ili i korištenju keramičkih ljuskica i krunica, vaš osmijeh možemo dovesti do savršene simetrije.

Iako se kaže da je ljepota u oku promatrača, estetska stomatologija koristi određene parametre uzimajući u obzir individualne crte lica i karakteristike zubi kako bi oblikovali prirodni izgled i osmijeh o kojem sanjate.

pjeskarenje zubi

Ovisno o individualnim željama i potrebama, postoje 3 koraka koji mogu u potpunosti promijeniti vaš osmijeh.

Prvi korak je čišćenje kamenca i pjeskaranje, a za one koje žele promijeniti isključivo boju zubi, tu je Zoom metoda izbjeljivanja zubi.

Kod manjih nepravilnosti i disimetrije zubi, ljuskice su treći korak ka predivnom “holivudskom osmijehu”.

Želite li potpunu rekonstrukciju zubi, tu je multidisciplinarni pristup koji ujedinjuje mnoge stomatološke grane kako bi pružio potpuno zdravlje i željeni neodoljivi osmijeh. Donosimo vam tri koraka za savršen holivudski osmijeh:

1. Čišćenje kamenca i pjeskarenje

Prije bilo kakvih značajnih estetskih zahvata, potrebno je osigurati da su zubi i zubno meso zdravi, a sva oštećenja (karijes, ogoljeni vratovi i sl.) sanirani.

Prvi korak ka lijepom osmijehu je uklanjanje naslaga (mekih i tvrdih) i pigmentacije s površine zuba profesionalnim čišćenjem koji uključuje odstranjivanje zubnog kamenca i pjeskarenje zubi.

lijep osmijeh

Već nakon takvog zahvata primijetit ćete promjenu u izgledu zubi, jer će prirodna boja doći do izražaja. Ako želite zube posvijetlili još nekoliko nijansi preporučujemo izbjeljivanje zubi, samostalno ili u kombinaciji s porculanskim ljuskicama.

2. Zoom izbjeljivanje zubi

Uzrok promjene boje zubi možemo naći u genetskim i degenerativnim promjenama, antibioticima, starenju kao i u učestaloj konzumaciji obojene hrane i pića, te dodataka prehrani. Za bijeli sjaj zuba odgovorna je caklina, a trošenjem postaje sve tanja zbog čega tamnija boja dentina dolazi do izražaja.

Naši stomatolozi, uz lasersko izbjeljivanje zubi, koriste i Zoom WhiteSpeed izbjeljivanje zubi koji predstavlja najtraženiji i najpoznatiji sustav za izbjeljivanje zubi u SAD-u.

Zoom WhiteSpeed je inovativan i učinkovit profesionalni sustav izbjeljivanja zubi od nizozemskog proizvođača Philips koji koristi najnapredniju tehnologiju LED svjetla.

Zoom lampa emitira optimalnu razinu svjetlosti sa znatno većom razinom intenziteta nego ostale LED lampe na tržištu. Svjetlo aktivira foto katalizator unutar Zoom Chairside Gela koji ubrzava i poboljšava rezultate izbjeljivanje te omogućuje odlične rezultate.

izbjeljivanje zubi

Intenzitet se može prilagoditi svakoj osobi te tako omogućavamo ugodniji tretman i veće zadovoljstvo rezultatima. Zoom izbjeljivanje zubi je savršen način vraćanja prirodne bjeline zubima.

Aktivan sastojak Zoom gela za izbjeljivanje je vodikov peroksid koji ima prirodna svojstva izbjeljivanja, a pod utjecajem svjetla se intenzivira.

Zoom lampa svojom specifičnom svjetlošću aktivira vodikov peroksid te mu pomaže ispuniti površinu zuba, nakon čega čisti kisik ulazi u caklinu i dentin te izbjeljuje obojeno područje ostavljajući strukturu zubi nepromijenjenom.

Tretman poslije pripreme zubi traje 45 minuta. Zoom može izbijeljeti zube čak 6 nijansi, a učinci izbjeljivanja zubi mogu trajati i do tri godine. Međutim, to će se razlikovati od osobe do osobe.

3. Keramičke ljuskice (Veneers)

Jedan je od najčešćih načina poboljšavanja osmijeha u suvremenoj estetskoj stomatologiji postiže se porculanskim ljuskicama.

Riječ je o izrazito tankim keramičkim ljuskicama (Veneers) koje se postavljaju na prednju površinu zubi, čime se mogu korigirati brojni estetski problemi poput smanjenja razmaka među zubima, sanacije obojenih zuba, ispucale cakline i ostalih estetskih korekcija.

holivudski osmijeh

Želite li dugotrajno rješenje, onda ovi protetski nadomjestci predstavljaju vrhunac estetske stomatologije za postizanje optimalno lijepih zubi.

Lijep i prirodan izgled je osiguran zbog vizualnih svojstava porculana koji imitira caklinu prirodnog zuba i reflektira svjetlo na isti način, te zato nakon postavljanja ljuskica i krunica naši zubi imaju sjaj poput prirodnih. Rezultat terapije ljuskicama i krunicama je predivan prirodni osmijeh koji uz pravilnu njegu traje preko 10 godina.

Iako je „holivudski osmijeh“ poznat po savršenoj simetriji i ujednačenosti zubi, za prirodni izgled namjerno se unosi asimetrija kako bi zubi djelovali autentično. Savršena simetrija nije toliko poželjna kao što ljudi misle, jer nepravilnosti stvaraju individualan dojam koji nije umjetan.

 

U našoj Poliklinici na dizajnu i oralnoj rekonstrukciji vašeg osmijeha radi tim stručnjaka dentalne medicine kako bi osigurali vrhunsko zdravlje i predivan izgled zubi.

Prilikom protetske terapije klijenti u suradnji s našim protetičarima sudjeluju u kreiranju vlastitog idealnog osmijeha.

Takvim pristupom omogućujemo im da jasno izraze svoje želje i očekivanja, bolje vizualiziraju krajnji rezultat, te zajedno s našim timom stvore idealni prirodni osmijeh koji će rezultirati njihovim krajnjim i dugoročnim zadovoljstvom.

Ako želite postići „holivudski osmijeh“ te osigurati prekrasno pravilne i lijepe zube, pozivamo vas na konzultacije s našim doktorima dentalne medicine koji će napraviti detaljan pregled vašeg oralnog zdravlja te preporučiti najbolju kombinaciju terapije i zahvata za predivan osmijeh.

Svoje konzultacije možete dogovoriti mailom na info@poliklinikabagatin.hr ili telefonski na 01/46 10 225.

Dr. Matea Bogdanić, doktorica dentalne medicine

Dr. Matea Bogdanić diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija nagrađena je Dekanovom nagradom za najbolji uspjeh u svojoj generaciji te je sudjelovala u dvije stomatološke volonterske misije gdje je pomogla djeci u Indiji i Tanzaniji pružiti osnovnu stomatološku skrb. Nakon završenog fakulteta i staža koji je odradila u Domu zdravlja Zagreb-istok zapošljava se u privatnom sektoru gdje se bavi polivalentnom dentalnom medicinom te dentalnim turizmom. Posljednjih nekoliko godina najviše se posvetila dentalnoj protetici, implantoprotetici te estetskoj dentalnoj medicini. Uz rad u ordinaciji kontinuirano se usavršavala na mnogim stručnim tečajevima kako bi bila u korak s najnovijim trendovima u dentalnoj medicini. Svakom pacijentu pristupa individualno, s mnogo strpljena i empatije, kako bi posjet stomatološkoj ordinaciji, koji sam po sebi kod mnogih pacijenata izaziva anksioznost, prošao što ugodnije i bezbolnije. Zadovoljstvo pacijenta joj je na prvom mjestu a najveća nagrada iskreni osmjeh koji nakon zahvata pacijenti s ponosom pokazuju.

Meni