×

60% POPUSTA NA EPILACIJU

Saznajte više

Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica

Gubitak mišićnog tkiva, tonusa kože i genetika igraju važnu ulogu u promjeni izgleda vaših bedara. Nekima u poboljšanju izgleda ove regije ne pomažu niti raznorazne vježbe kao niti dijete. Što god činili, jednostavno ne mogu zategnuti i očvrsnuti svoja bedra. Kirurškim podizanjem unutarnje strane natkoljenica ili bedara postiže se upravo taj efekt. 

Opis zahvata

Podizanje bedara izvodi se kako bi se zategnula koža oko unutarnjih bedara čime to područje dobiva estetski ljepši i zategnutiji izgled. Doktor Bagatin potrudit će se oblikovati vam vitkija, mladenačkija bedra, proporcionalnija sa stražnjicom, trbuhom i nogama. Vanjska bedra se obično ne podvrgavaju zahvatu  jer podizanje stražnjice daje bolje rezultate na tom djelu nogu.

Izvodi se tako da se uklanja obješena koža i mlohavo masno tkivo, od gornje unutarnje strane bedara pa sve do koljena. Ovaj zahvat često se izvodi na pacijentima koji su značajno izgubili na težini, gdje je došlo do popuštanja vezivnog tkiva i stvorio se efekt viška kože, koja se nije mogla uspješno adaptirati te je došlo do gubitka tonusa cjelokupnog dijela unutrašnje strane nadkoljenica.

Zahvat podizanja i zatezanja bedara može se izvoditi samostalno, kao i u kombinaciji s drugim estetskim zahvatima, primjerice, poput podizanja stražnjice. Kada se izvodi u kombinaciji s drugim zahvatima, pacijent može ostvariti maksimalan učinak, to jest, mlađi i svježiji cjelokupni izgled. Doktor će se posavjetovati s vama oko vaših osobnih estetskih ciljeva kako bi osmislio najbolji mogući plan za vas.

Kandidati

Zahvat podizanja bedara idealan je za pacijente koji su dobrog općeg zdravlja, no muči ih višak kože i opuštenost tkiva na području bedara do kojeg je došlo radi trudnoće, značajnog gubitka težine ili pak starenja. Podizanje bedara ne smije se smatrati jednostavnim rješenjem nakon gubitka težine.  Najučinkovitije je na pacijentima koji su blizu svoje idealne težine, no nesretni su s izgledom svojih bedara zbog gubitka tonusa tkiva i kože. Važno je pritom da pacijenti zadrže realna očekivanja kako bi bili zadovoljni s rezultatima zahvata. Najčešći kandidati su žene u kasnim 40-ima, kao i starije. Muškarci se povremeno podvrgavaju ovom zahvatu, i to najčešće nakon znatnog gubitka na tjelesnoj težini.

Priprema

Na konzultacijama doktor Bagatin će procijeniti vaše zdravstveno stanje, kao i kvalitetu kože.  Pojasnit će vam koje su alternativne metode oblikovanja tijela prikladne za vas te razmotriti s vama mogućnosti eventualne kombinacije zahvata kojim bi se postigao najbolji rezultat. Kirurg će vam također dati posebne instrukcije kako se pripremiti za operativni zahvat, uključujući upute za prehranu, pušenje, uzimanje ili izbjegavanje vitamina, tableta željeza i određenih lijekova. Ako obolite od prehlade ili bilo kakve infekcije,  a posebno infekcije kože, vaš zahvat će biti odgođen.

U pripremama za operaciju, obvezno angažirajte nekoga da vas odveze kući nakon zahvata te vam, u slučaju nužde,  bude dostupan za pomoć kroz idućih dan do dva.

Tijek zahvata

Zahvat podizanja i zatezanja bedara izvodi se pod općom anestezijom te zahtijeva rez na području od prepona do koljena da bi se postigao željeni rezultat. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje. Podizanje unutarnjeg (medijalnog) dijela bedra može iziskivati i rez samo na području prepona te je u tom slučaju idealan za pacijente s minimalnom količinom viška kože i masnih naslaga na području s unutrašnje strane. Za podizanje vanjskog (lateralnog) dijela bedara,  potreban je rez koji se proteže od prepona te se često na taj način može dodatno podići i stražnjica.

Nakon što napravi rez, doktor Bagatin će zategnuti i mobilizirati tkivo na području operativnog polja,  kako bi se dobio ravniji i ljepši oblik. Rezovi se zatvaraju šavovima te će pacijentu biti preporučeno obavezno nošenje kompresivnog steznika kako bi se umanjilo oticanje i potpomoglo samo zacjeljivanje.

Oporavak

Nakon operacije pacijenti mogu imati blage podljeve, otekline i bol. Neugoda je općenito minimalna kod malog zahvata, no kada se uklanjaju velike količine kože često je potrebno uzeti analgetike.  Pacijent  će nakon zahvata prenoćiti u Poliklinici Bagatin kako bi bio pod stručnim nadzorom. U svakom slučaju, koriste se lijekovi protiv bolova i protuupalna terapija te  antibiotici. Rezultati zahvata vidljivi su odmah i bit će sve bolji kako će se oticanje i drugi simptomi povlačiti.

Laganije aktivnosti dozvoljene su nakon 7-14 dana, dok je za većinu, za veće napore, potrebno sačekati četiri do šest tjedana. Kroz šest mjeseci trebali bi nestati svi simptomi zahvata, dok bi ožiljci trebali izblijediti. Nakon oporavka pacijent će se moći pohvaliti vitkijim, oblikovanijim nogama te se u potpunosti riješiti prijašnjih kompleksa. Rezultat podizanja bedara može biti trajan ukoliko pacijent održava aktivan i zdrav život te pretjerano ne varira u tjelesnoj težini. U protivnom, nije isključena mogućnost  dodatne  korekcije.

Mjere opreza

Iako se ovaj zahvat smatra sigurnim za većinu pacijenata, postoje određeni rizici i komplikacije koji su uobičajeni kod svakog kirurškog zahvata. Neki od tih rizika su infekcija, problemi s oporavkom, krvni ugrušci i oticanje. Pacijenti mogu smanjiti te rizike odabirom vještog i iskusnog kirurga za svoj zahvat, a u poliklinici ćete u preoperativnoj pripremi dobiti i adekvatnu trombofrofilaksu. Također je važno  pridržavati se svih  doktorovih uputa prije i nakon zahvata.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, odgovarajući kompresivni steznik, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".