×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Program dječje stomatologije u Poliklinici Bagatin 21. svibanj 2015.

Novosti

Program dječje stomatologije u Poliklinici Bagatin

Za zdrave zube od prvog osmijeha

Postoji li išta dražesnije od širokog dječjeg osmijeha s tek izniklih par bijelih zubića? No da bi se prvi mliječni zubići pravilno razvili u lijep osmijeh u odrasloj dobi,  potrebna je briga o zdravlju zubi već od rođenja. Pogrešno je pretpostaviti da mliječni zubi nisu bitni kao trajni, te da je potrebno manje brinuti o njima. Zdravlje mliječnih zubi je izrazito važno jer oni čuvaju mjesto trajnim zubima i prilikom izbijanja trajnog zuba usmjeravaju njegov rast, a ujedno potiču i pravilan razvoj čeljusti. Kod većine djece, prvi mliječni zubići se pojavljuju između petog i sedmog mjeseca, no nije neobično da kod neke djece počnu rasti ranije ili kasnije. Do treće godine života bi trebali niknuti svi mliječni zubi, a u to vrijeme također počinju rasti i stalni zubi. Redovita kontrola, ispravna oralna higijena i zdrava prehrana osigurat će da mliječni zubi pravilno niknu u trajne zube.

Web-novosti_PB_848x364px_7_B

Prvi posjet stomatologu bi trebao biti s godinu dana. Ovakvim ranim pristupom mogu se na vrijeme primijetiti eventualni problemi u oralnom zdravlju djeteta, a roditelji se u našoj Poliklinici mogu informirati o važnosti preventivnih mjera poput pravilnog četkanja zubi, izbora zubne paste i četkice.  U tom razdoblju, navike koje djeca usvoje o brizi za oralnu higijenu najčešće će ih pratiti i kroz odraslu dob. A ključnu ulogu u ovom procesu igraju upravo roditelji s kojima i razvijamo plan koji će najbolje odgovarati njihovom djetetu. Djeca uče oponašanjem, stoga je bitan i osobni stav roditelja prema oralnoj higijeni i kakve su njihove navike kako bi bili najbolji uzor djeci. Prilikom prvog posjeta našim stomatolozima, u Poliklinici Bagatin radimo na tome da stvorimo pozitivan odnos djeteta prema zubima, te općenito ordinaciji i stomatološkim terapijama. Želimo osigurati da se naši najmlađi pacijenti osjećaju sigurno, i zato smo osmislili program koji će ih motivirati da pranje zubi dožive kao uzbudljiv i zabavan proces, a kada dođe do potrebe za stomatologom da ga bez straha posjete.

Web-novosti_PB_848x364px_7_C

Prvi susret djeteta treba uključivati upoznavanje sa stomatologom, ordinacijom, instrumentima i općenito zubima, bez zahvata koji bi mogao izazvati negativnu reakciju i strah od stomatologa.

U Poliklinici Bagatin, prilikom posjeta našim stomatolozima možete očekivati:

  1. Tijekom prvog susreta radimo na tome da dijete stekne povjerenje u stomatologa, zato je bitno da prvi posjet bude kada još nema potrebe za stomatološkim liječenjem kako bi dijete posjet stomatologu doživjelo kao nešto potpuno prirodno.
  2. Ako je dijete maleno i još samostalno ne pere zube, podučavamo roditelje kako mogu brinuti za prve zubiće svojih mališana, te kako olakšati njihovo izbijanje bez nervoze i neugode.
  3. Djecu, koja samostalno brinu o zdravlju zubi, upoznajemo sa zubima, te ih učimo kako ispravno pristupiti održavanju oralne higijene. 
  4. Kroz zanimljive ilustracije i priču animiramo ih da nauče što je karijes i zašto je bitno redovito i pravilno održavati zube, a kroz igru nastojimo i pregledati trenutačno stanje zubi i desni.
  5. Sva djeca koja se ohrabre na terapiju dobivaju posebnu diplomu za hrabrost u našoj Poliklinici.
  6. Nakon posjeta, djeca također dobiju svoj prvi paketić za održavanje zubi kao i daljnje upute kako nastaviti prati i održavati zube kod kuće.
Web-novosti_PB_848x364px_7_D

Ovakvim pristupom nastojimo potaknuti najmlađe na cjeloživotnu ispravnu brigu za zube i desne, kako bi zadržali prirodni osmijeh i na vrijeme pristupili terapijama ako se za njih ukaže potreba. Više o najčešćim zahvatima iz dječje stomatologije može pročitati ovdje

Ako želite Vaše najmlađe naručiti na stomatološki pregled i konzultacije, slobodno nam se obratite telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".