×

Adventski popusti do 60%

Saznajte više

Planmeca Viso™ - najnaprednije digitalno snimanje glave i vrata 20. ožujak 2019.

Novosti

Planmeca Viso™ - najnaprednije digitalno snimanje glave i vrata

Digitalni rendgen, odnosno, rendgenske snimke zuba i čeljusti početak su i osnova svake stomatološke terapije liječnika Poliklinike Bagatin. 

Naša vrhunska stomatološka usluga praćena je najmodernijim uređajima i tehnologijom na tržištu, a upravo takav najnoviji uređaj u našem dental centru je Planmeca VISO ™. Riječ je o vodećem CBCT uređaju, jedinstvenom u Hrvatskoj i regiji, točnije, tek 16. na svijetu, koji će našim pacijentima pružiti brže, ugodnije, preciznije iskustvo uz minimalno dozu zračenja.

Rendgen zubi

Digitalne rendgenske snimke zuba i čeljusti omogućuju detaljan uvid u anatomske osobitosti zuba, dijagnosticiranje patoloških procesa, stanje i debljinu kosti. Željeni RTG snimak, odnosno ortopantomogram, dobit ćemo pomoću uređaja VISO ™, koji je nasljednik, inovativnija verzijaPlanmeca ProMax sustava koji smo prethodno koristili u Poliklinici.

Idealna je kombinacija vrhunske kvalitete slike i vrhunske upotrebljivosti. Uređaj je impresivan korak naprijed u razvoju snimanja konusnog snopa.

 

Poboljšane performanse zubnog rendgena

Najveća prednost je novi način snimanja fotografija lica, tzv. Planmeca ProFace®. Radi se o jedinstvenom načinu izrade realistične 3D fotografije lica i CBCT slike jednim skeniranjem. Novost je da se 3D fotografija lica, također, može kreirati zasebno bez izlaganja pacijenta zračenju jer senzor ima četiri ugrađene kamere i LED svjetlosne trake za snimanje vrlo detaljnih 3D fotografija. Tako dobivene 3D fotografije mogu se kombinirati s intraoralnim skeniranjem i CBCT slikama pacijenta kako bi se poboljšao 3D tretman, točnije - kreiranje virtualnog pacijenta.

CBCT  (eng. cone beam computed tomography) označava trodimenzionalnu (3D) snimku određenog zuba ili regije u usnoj šupljini omogućava točnu vizualizaciju zubnih struktura u njihovom stvarnom prostornom prikazu i u mjerilu 1:1.

Budući da je vrlo učinkovit alat za preoperativno planiranje i post-operativne usporedbe, Planmeca ProFace  je napravljen kako bi zadovoljio različite dijagnostičke potrebe današnjih maksilofacijalnih i stomatoloških stručnjaka.

Planmeca Viso pokriva sve kliničke potrebe - od jednog zuba do cijele lubanje. Budući da veliki senzor može jednom rotacijom snimiti CBCT, omogućuje se snimanje pojedinačnih snimaka koji pokrivaju cijelo maksilofacijalno područje. 3D senzor uređaja također je u potpunosti sposoban i za 2D snimanje.

Ovakav pristup velika je prednost za naše stomatologe, ali prvenstveno za pacijente koji sada dijagnostiku mogu obaviti u jednom dolasku.

Prilagođeno potrebama najmlađih pacijenata

Inteligentni algoritam za korekciju pokreta, ugrađen u novi VISO uređaj, tzv. Planmeca CALM ™ je izvrstan za snimanje nemirnijih pacijenata kao što su naši najmlađi pacijenti koji su znatiželjni, živahni, možda i pomalo uplašeni. Novim algoritmom poboljšava se kvaliteta svakog snimanja jer se eliminiraju i minimalni pokreti pacijenta čime se uklanja potreba za ponovnim snimanjem.

Snimanje vašeg mališana gotovo je u svega nekoliko sekundi – i to iz prvog pokušaja. A cijeli proces može mu izgledati kao odlična igra.

 

Manja razina zračenja

Zahvaljujući jedinstvenom Planmeca Ultra Low Dose ™ protokolu snimanja, naši stomatolozi mogu dobiti vašu 3D sliku sa znatno nižim dozama zračenja pacijenta, a bez smanjenja kvalitete slike. Pokazao se idealnim za širok raspon kliničkih slučajeva: od ortodoncije, planiranja implantata i maksilofacijalne kirurgije do studija dišnih putova i sinusa. Visoke rezolucije fotografija i standardne doze zračenja koje idu uz rendgenski snimak nisu uvijek potrebne, pogotovo ne u slučaju VISO uređaja. Dobivene fotografije dovoljne su kvalitete za planiranje terapije implantatima i vađenje umnjaka. Sve se to danas može učiniti uz nevjerojatno nisku dozu zračenja.

 

Prednosti za pacijente

S ciljem pružanja vrhunske usluge našim pacijentima, kontinuirano ulažemo u nove tehnologije. Dental centar Poliklinike Bagatin jedan je od najopremljenijih centara u regiji gdje brigu o zdravlju i ljepoti vaših zuba stavljamo na prvo mjesto. Na usluzi vam je iskusan tim stomatoloških stručnjaka koji svojim znanjem i profesionalnim pristupom odgovaraju na sve vaše zahtjeve kao i najmodernija tehnologija za potpuno novo iskustvo liječenja zuba i dobivanja željenog osmijeha. Planmeca Viso™ sustav pruža puno prednosti na zadovoljstvo obiju strana. Daje nam 3D sliku glave, potrebnu dijagnostiku, precizan je, brz, prilagođen najmlađim pacijentima i manje zrači od svih ostalih zubnih rendgena na tržištu.

zubni rendgen

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.