×

Besplatne konzultacije za tijelo

Saznajte više

Otklonite sumnju u svoje madeže prije ljeta! 15. svibanj 2014.

Novosti

Otklonite sumnju u svoje madeže prije ljeta!

„Euromelanoma Day“ - Dan borbe protiv ove zloćudne bolesti

Otklonite sumnju u svoje madeže

Danas se u cijeloj Europi obilježava „Euromelanoma Day“, a prenosi se poruka o važnosti redovitog pregledavanja kože i otkrivanja sumnjivih promjena u najranijoj fazi, kada je i mogućnost izlječenja osjetno veća. Ovaj tradicionalni javnozdravstveni projekt kojeg organiziraju dermatolozi ima cilj podizanja svijesti o raku kože, poznatom i kao melanom. Našu Polikliniku posjetila je i naša ambasadorica Daniela Trbović koja nam želi pomoći u podizanju svijesti o ovoj zloćudnoj bolesti. Više fotografija s Daniele na pregledu madeža možete pogledati ovdje

Otklonite sumnju u svoje madeže

Briga o koži za sve nas trebala bi biti nešto prirodno i što se podrazumijeva. Proučavanju bora u ogledalu posvećujemo puno veću pažnju nego pregledavanju madeža i stoga ne čudi porast broja oboljelih od melanoma. U Europi godišnje oboli oko 60.000 ljudi od melanoma od kojih njih čak 16.000 umire, uz porast incidencije melanoma na svjetskoj razini između 3 i 7 posto godišnje.

Melanom, kojeg često nazivaju tihim ubojicom svakako spada u red bolesti novog doba. Svjetske klimatske promjene, kao i promjene u stilu života utječu na sve češću pojavu najzloćudnijeg tumora kože. Kao što je poznato madeži su sasvim uobičajena pojava na koži i gotovo ih svi imaju. Međutim, osim dobroćudnih madeža na koži se mogu pojaviti i zloćudne izrasline koje je moguće lako uočiti, stoga Euromelanoma Dan kampanja educira zajednicu o važnosti redovitog pregledavanja kože i otkrivanja sumnjivih promjena u najranijoj fazi razvoja kada je mogućnost izlječenja gotovo 100%. Prednost melanoma u usporedbi sa ostalim tumorima, ako se to može tako nazvati,  jest upravo mogućnost da se uoči na vrijeme.

Otklonite sumnju u svoje madeže

Preventivno odstranjivanje sumnjivih kožnih tvorbi još uvijek je najjače oružje u borbi protiv melanoma. Pregledajte svoje madeže na vrijeme, obavezno prije ljeta i izlaganja suncu. U Poliklinici Bagatin madeže pregledavamo dermatoskopom, što je pouzdana metoda u njihovoj dijagnostici. Pomoću dermatoskopa detektiraju se prvi stadiji kožnih tumora što uvelike povećava šanse za oporavak. Dermatoskopija ili dermoskopija je dijagnostička metoda promatranja promjena na koži uz pomoć dermatoskopa, instrumenta koji povećava vidno polje uz polarizirano ili nepolarizirano svjetlo, a primarno značenje ima u evaluaciji pigmentnih promjena na koži. Provodi se nakon kliničkog pregleda, a omogućava promatranje epidermalnih i dubljih struktura gornjeg dermisa.

Otklonite sumnju u svoje madeže

Ako je madež potrebno ukloniti, to se napravi kirurškim putem jer ta metoda jedina daje sigurnost da je madež u potpunosti uklonjen, a to znači površinski dio i onaj dio koji se nalazi ispod kože. Ovaj zahvat u našoj Poliklinici izvode vrhunski estetski kirurzi, uz pomoć najboljih metoda koje pružaju najbolje moguće rezultate i minimalno vidljive ožiljke, koji s vremenom gotovo u potpunosti izblijede.

Tijekom svibnja u našoj Poliklinici imamo posebnu ponudu za pregled madeža uz dermatoskopiju koji iznosi samo 300kn. Prevencija je najvažnija u borbi protiv malignog melanoma, najopasnijeg tumora kože i jednog od najzloćudnijih tumora. Nemojte zanemarivati njegove znakove!

Na zahvat uklanjanja ili pregled madeža možete se naručiti online ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite svoj upit putem web stranice

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".