×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

DNA analiza kože – nova jedinstvena usluga Poliklinike Bagatin 04. rujan 2018.

Novosti

DNA analiza kože – nova jedinstvena usluga Poliklinike Bagatin

Tehnologija ljepote napreduje impresivnom brzinom te, zahvaljujući našoj globalnoj fascinaciji u potrazi za vječnom mladošću, tretmani i procesi pomlađivanja danas su učinkovitiji nego ikada.

Novi trend u njezi kože koji nam dolazi vraća se osnovama – zadire toliko duboko u nas i naše postojanje, u građevne blokove naših stanica, kako bi osigurali koži lica da bude sjajna i mlada koliko god može biti.

Jednako kao što određuju vašu visinu, boju očiju, kose, pigment kože, vaši geni imaju odlučujući faktor u tome kako će vaša koža starjeti. Danas DNA analiza dobiva potpuno novu svrhu – otkriva novu dozu ljepote u vama, otkriva vašu genetsku 'šminku'. Ukratko, donosi veliki zaokret u dosadašnjem režimu ljepote.

S time na umu, u našu najbogatiju anti-age ponudu na tržištu odlučili smo uvrstiti upravo Skin DNA analizu kože.

Web-novosti_PB_848x364px_656

 

Individualan i cjelovit pristup za koji se zalažemo u Poliklinici Bagatin ovom analizom dobiva potpuno novu (genetičku) dimenziju. Prema istraživanju, kad je u pitanju starenje kože, 60% rezultat je genetike, dok je 40% utjecaj vanjskih, okolišnih faktora.

U prijevodu, kada jednom osvijestite sve potencijalne izazove koje vaši geni nose (60%), možete učinkovitije voditi brigu o vašoj koži (40%).

A kako najbolje utjecati na tih četrdeset posto?

SkinDNA inovativni je DNA test koji analizira genetske markere/varijante povezane s ubrzanim starenjem kože.

Testom se analizira 16 genetskih markera (eng. single nucleotide polymorphisms, SNPs) koji su povezani s pet kategorija na kojima se SkinDNA zasniva.. Dakle, test utvrđuje genetsku predispoziciju za ubrzano starenje kože upravo kroz te kategorije što omogućuje definiranje ispravnih preventivnih koraka koji će poboljšati budućnost stanja i izgleda kože.

5 ključnih kategorija povezanih sa starenjem kože koje se proučavaju su:

 • Degradacija kolagena (koliko uspješno koža 'čuva' kolagen)
 • Glikacija/bore (koliko uspješno tijelo metabolizira šećer)
 • Oštećenje od sunca i pigmentacija (koliko uspješno se koža brani od štetnog utjecaja sunčevih zraka)
 • Oštećenje od slobodnih radikala (koliko uspješno tijelo stvara antioksidanse)
 • Osjetljivost kože (koliko je koža sklona iritaciji i upalama)
Web-novosti_PB_848x364px_657

 

Za svaku od navedenih kategorija dobiva se rezultat koji pokazuje jesu li genetske predispozicije dobre ili loše (rezultat je na ljestvici od 0 do 100).

A na osnovu rezultata, njega kože prilagođava se svakom pojedinačnom genetskom profilu te 'okreće' nepovoljne genetske predispozicije u pozitivan ishod. U dobivenom nalazu za svaku su kategoriju napravljene preporuke koje se sastoje od popisa:

 • aktivnih sastojka u kremama i/ili serumima;
 • dodataka prehrani;
 • estetskih tretmana.

 

Postupak testiranja nema medicinskih rizika te se sastoji od izuzetno nježnog prikupljanja brisa bukalne sluznice aplikatorom za što je potrebno svega 10 sekundi.

Vaš se uzorak potom adekvatno pohranjuje i šalje na analizu u jedan od najvećih laboratorija u Australiji. Cijeli proces odvija se u strogo kontroliranim uvjetima, koji jamče sigurnost i zaštitu vašeg DNA i vaših podataka, a sve pod nadzorom vrhunskih genetičara.

Povjerljivost podataka garantirana je od prvog do zadnjeg koraka, odnosno, od uzimanja samog uzorka DNA pa sve do kreiranja u potpunosti personaliziranog plana terapije.

Kako bi naši stručnjaci, odnosno liječnički i kozmetološki tim, izradili jedinstven plan njege vaše kože prilagođen genetskom profilu, radi se i neizostavna Visia profesionalna analiza kože lica. Ovaj kompjutorski sistem kontrolirano i standardizirano skenira kožu lica uz obradu polariziranim UV svjetlom što omogućuje analiziranje dubljih slojeva dermisa i epidermisa.

Web-novosti_PB_848x364px_658

 

Lako se i detaljno prikazuju i analiziraju krvožilne promjene, pigmentne promjene, posljedice UV oštećenja, širina i stanje pora, prisutnost porfirogenih bakterija te smještaj i dubina bora.

Dakle, uz dobiveni genetski uvid u stanje vaše kože te uz nalaze trenutnog stanja kože putem Visia analize, u mogućnosti smo ponuditi vam najbolju i potpuno individualnu njegu vaše kože lica te spriječiti pojavu znakova starenja.

Za početak, paletu proizvoda koje ste dosad koristili možete obogatiti novim kremama i serumima čiji sastojci će biti potpuno personalizirani za vašu kožu. Tretmane na koje redovito idete i koji brišu znakove starenja s vašeg lica, upotpunit ćete novim tretmanima i zahvatima koji su 'zapisani' u vašoj DNA.

Čak ćete i košaru namirnica koje ste do sada konzumirali, oplemeniti s onima koje imaju potrebnije vitamine i minerale.

Ovaj novi, obogaćeni i samim time učinkovitiji pristup analizi i njezi vaše kože pomoći će našim stručnjacima 'zaobići' znakove starenja, prevenirati na vrijeme, uštedjeti vrijeme i doći na korak do 'vječne mladosti'.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".