×

Ljuskice za zube - Veneers

Keramičke ljuskice ili Veneers su jedno od najčešćih rješenja u suvremenoj estetskoj stomatologiji za postizanje "hollywoodski bijelog osmijeha".

To su tanki prozirni porculanski listići koji se lijepe na prednju površinu zuba, a mogu se koristiti za ispravljanje mnogih nepravilnosti kao što je oblik, veličina, položaj i boja zuba.

Ako želite vratiti samopouzdanje svojem osmijehu, onda su ljuskice idealno rješenje za postizanje skladno oblikovanih zubi i blistavo bijelog osmijeha.

Opis zahvata

Porculanske ljuskice su izrazito tanke keramičke ljuske koje se postavljaju na prednju površinu zubi.

Radi se o trajnom protetskom nadomjestku koji predstavlja vrhunac estetske stomatologije za postizanje optimalno lijepih zubi.

Ljuskice se postavljaju na prirodne zube uz koje čvrsto prijanjaju. Porculan imitira caklinu prirodnog zuba i reflektira svjetlo na isti način, te zato nakon postavljanja ljuskica naši zubi imaju sjaj poput prirodnih postižući optimalni izgled osmijeha.

Porculanske ljuskice se najčešće koriste za smanjenje razmaka među zubima, sanaciju obojenih zuba, ispucale cakline i ostalih estetskih korekcija.

Prednost ljuskica je što zahtijevaju minimalnu redukciju zuba, odnosno cakline - otprilike 0,5mm nego kod ostalih protetskih nadomjestaka kao što su krunice.

Pošto imaju veoma glatku površinu, kroz godine ne mijenjaju boju, a znatno su nježniji zahvat za zubno meso jer ne uzrokuju povlačenje i upale zubnog mesa. 

Rezultat terapije ljuskicama je predivan prirodni osmijeh koji uz pravilnu njegu traje preko 10 godina.

Kandidati

Ljuskice su idealno rješenje za niz estetskih korekcija zubi ako želite postići bijele i skladne zube.

Idealni ste kandidat ako većinom imate svoje očuvane zube i nemate velike kompozitne ispune.

Tijekom konzultacija s našim stomatolozima, saznat ćete koja vrsta ljuskica je optimalna za Vaše zubi uzimajući u obzir željeni konačni rezultat.

Uz pravilno održavanje, ljuskice mogu biti dugotrajno rješenje kako bi vratili lijepe, uredne i prekrasne zube. 

Ljuskice za zube

Priprema

Prije podvrgavanja dentalnom zahvatu proći ćete kroz detaljne konzultacije s našim stomatolozima.

S obzirom na to da je postavljanje ljuskica za zube iznimno personalizirano, za ovaj tretman konzultacije su posebno važne. Na prvom terminu analizirat ćemo vaše oralno zdravlje kako bi bili sigurni da ste dobar kandidat za ljuskice.

Nakon pregleda slijedi fotografiranje i analiza fotografija na temelju kojih se izračunavaju trenutne proporcije za dizajniranje idealnog osmijeha.

Terapija keramičkim ljuskicama obično zahtijeva minimalno dva posjeta nakon konzultacija, dok trajanje samog zahvata ovisi o stanju zubi te broju ljuskica za zube koje je potrebno napraviti.

Stomatološke konzultacije

Tijek zahvata

Pri prvom posjetu potrebno je izbrusiti i oblikovati zube tako da im se odstrani vanjski dio zubne cakline, oko 0,5 mm.

Nakon toga, uzima se otisak zubi prema kojem će se izraditi keramičke ljuskice koje odgovaraju potrebama i željama klijenta.

Do postavljanja keramičkih ljuskica obično je potrebno nositi privremene ljuskice koje će zaštiti prirodne zube.

Ljuskice za zube

Kada se ljuskice izrade, pri drugoj posjeti, stomatolog još jednom provjerava njihov oblik i izgled.

Posebno obraća pažnju na to da porculan ne utječe na klijentov zagriz ili na raspored zubi. Ako je potrebno, stomatolog će dotjerati i dodatno oblikovati porculan.

Stomatolog također provjerava boju ljuskica u odnosu na prirodnu boju klijentovih zubi. Iako se ljuskice izrađuju od porculana prilagođenog klijentovoj boji zubi, stomatolog može dodatno podesiti izgled odabirom prave nijanse materijala za povezivanje. Tijekom procesa procjene, naši klijenti usko surađuju sa stomatologom kako bi bili sigurni u konačni željeni rezultat.

Nakon što se zubi temeljito očiste i pripreme za cementiranje, postavljaju se konačne ljuskice koje čvrsto prianjaju uz zub dajući Vašim zubima predivan i prirodni izgled.

Ljuskice - izgled zubi nakon odrađenog zahvata

CAD/CAM tehnologija izrade ljuskica

U našoj Poliklinici ljuskice izrađujemo uz pomoć vrhunskog Planmeca CAD/CAM sustava koji omogućava da samo u jednom posjetu stomatologu postavite ljuskice.

Korištenjem CAD/CAM tehnologije stomatolog je u potpunoj kontroli konačnog rezultata Vašeg osmijeha.

Takva metoda izrade protetskih nadomjestaka izrađuje se bez laboratorija, ili uz minimalnu asistenciju dentalnog tehničara čime se mogućnost pogreške svodi na minimum, a omogućava vrhunsku preciznost.

Ova metoda izrade ljuskica čini naše klijente zadovoljnijima, a sam tretman bržim jer novi osmijeh možete dobiti u jednom posjetu i to bez potrebe za privremenim ljuskicama. 

Oporavak

Porculanske ljuskice ne zahtijevaju vremenski oporavak.

Odmah nakon zahvata možete otići kući te se vratiti u svakodnevnu rutinu, uključujući fizičke aktivnosti.

Nakon uklanjanja cakline možete neko vrijeme osjećati blagu nelagodu. Otprilike tjedan dana treba izbjegavati veoma vruću ili hladnu, kao i žilavu, tvrdu i hrskavu hranu. Nakon što ta početna osjetljivost prođe, možete se vratiti uobičajenim prehrambenim navikama.

Nakon postavljanja porculanskih ljuskica, bilo bi dobro da se posvetite kvalitetnom režimu oralne higijene, redovnim posjetima stomatologu te općenito zdravom stilu života.

To omogućuje dugovječnost ljuskica, kao i dobro oralno zdravlje.

Zajedno s redovnim posjetima zubaru, rutinsko čišćenje zubi četkicom i zubnim koncem najvažniji su u očuvanju dugovječnosti ljuskica.

Iako porculan sam po sebi nije sklon propadanju, u slučaju kada ja zub ispod njega oštećen karijesom, šteta može prijeći na ljuskice. U mnogo slučajeva, kada se zubna šupljina popravi, na zub se više ne mogu postaviti nove ljuskice.

Mjere opreza

Navike poput griženja noktiju, žvakanja leda i korištenja zubi za otvaranje paketa su i inače štetne za zube pošto uzrokuju pucanje i lomljenje te eroziju zubi.

Iako je porculan prilično čvrst, nije čvrst poput prirodnih zubi, stoga su te navike još štetnije za osobe s ljuskicama.

S obzirom na to da porculan nije porozan, dentalne ljuskice su veoma otporne na mrlje. Međutim, dentalni cement koji ih drži na mjestu je i dalje podložan gubitku boje. Kada se on umrlja, rub ljuskice može postati žućkast i neprirodan.

Kako bi zaštitili boju svog osmijeha, trebali biste izbjegavati hranu i pića poput kave, čaja, vina, bobica te sojinog i umaka od rajčice. Pušenje je možda najozloglašeniji krivac za pojavu požutjelih zubi.

Paket

Cijenu ljuskica za zube u našoj Poliklinici te koje su mogućnosti plaćanja možete saznati u našem cjeniku.

Ako vas zanima više informacija možete kontaktirati naše stomatologe putem maila na info@poliklinikabagatin.hr ili nas nazvati na 01/46 10 225. 

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h