×

Dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica.

Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera - to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primjene i neznatna bolnost kod injiciranja. 

Hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja ima veliki udio u izgradnji vanstaničnog prostora naše kože, gdje ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, kao i cijeljenju upravo zato jer omogućuje dobru hidrataciju. 

Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju pomlađivanja, iako se sada koriste i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.

Opis zahvata

Dermalni hijaluronski fileri popunjavaju bore i revitaliziraju lice.

Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana. 

Hijaluronski fileri su namijenjeni  tretiranju svih zona lica. Njihovim injiciranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože zbog retrakcije molekula vode. Također se pokazalo da fileri utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.

Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica. 

Tretiranjem određenih dijelova lica posebnim tehnikama, postiže se zapravo efekt liftinga lica. Hijaluronskim filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnicama), mogu se koristiti za povećanje usana i već spomenuto, korigiranje kontura donjeg dijela lica. 

Dermalni fileri

Osim što hijaluronski fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku, dodavanje hijalurona našoj koži godi. 

Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i koža postaje umorna i bez sjaja. 

U nastavku preuzmite svoj primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe. 

Vodič za pomlađivanje lica

Kandidati

Tretmane hijaluronskim filerima možete započeti sa stvaranjem prvih izraženijih bora, što se kod nekoga javlja ranijoj dobi (krajem dvadesetih godina), a kod nekog kasnije, za što je odgovorna genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, odmor, svakodnevni stres).

Od pojave prvih bora na dalje, hijaluronski fileri se mogu svakih, otprilike godinu dana nadopunjavati, kako bi se što dulje zadržao mladenački izgled i održala dobra kontura lica.

Dermalni fileri

Priprema

Ako koristite šminku za lice potrebno ju je ukloniti prije samog tretmana.

Zatim doktor Bagatin stavlja na lice anestetsku kremu kako bi se ublažili injekcijski ubodi.

Nakon 15 minuta anestetik se ukloni, očisti lice i može se započeti s aplikacijom dermalnih filera.

Tijek zahvata

Tretman se obavlja ambulantno u Poliklinici Bagatin.

Nakon razgovora s vama, s obzirom na postizanje željenog efekta, dr. Bagatin odabere dermalni filer koji će aplicirati.

Nakon navedene pripreme, filer se ubrizga u željeno područje pomoću malih, tankih igala. Za vrijeme tretmana informira vas se o tome koliko je filera ubrizgano i ako to želite, u svakom trenutku možete pogledati učinak onog što je napravljeno.

Sam tretman traje ovisno o područjima koja se tretiraju i količini filera koji se aplicira, ukupno od 45 do 60 minuta.

Dermalni fileri

Oporavak

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana. Nakon 2 tjedna preparat će se sam preraspodijeliti i dati svoj pravi učinak.

Mjere opreza

Nakon tretmana dermalnim filerima u Poliklinici Bagatin moguća je pojava crvenila, podljeva, otoka, ili osjetljivosti na mjestu ubrizgavanja filera.

Crvenilo nestaje obično nekoliko sati nakon, dok otok i podljev najčešće nestaju za nekoliko dana. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija, koja je izrazito rijetka ili nekroza dijela kože. Ove nuspojave su izrazito rijetke.

Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbjegavanje: saune, izlaganje suncu, odlasci u solarij, pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

Paket

Paket u Poliklinici Bagatin podrazumijeva cijenu samog preparata, pripremu te sam postupak tretmana i ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna.

U našoj Poliklinici, ako želite, možete napraviti i posebne tretmane koji će pospješiti rezultate i dugotrajnost dermalnih filera.

Postoje 3 vrste tretmana, a možete birati između Basic, Expert ili Premium tretmana.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu