×

Povećanje usana

Briga o lijepim usnama seže daleko u prošlost.

Mezopotamke su vjerojatno bile prve žene koje su prije 5000 godina izmislile i nosile ruž. Pravile su ga od pigmenata izmrvljenog poludragog kamenja, dok su Egipćanke u tu svrhu koristile boju ljubičasto-crvenih morskih algi.

Usne su jedna od najsenzibilnijih zona ženskog lica. Lijepe, pune i senzualne usne san su svake žene, a krase brojna prekrasna i poznata lica poput Angeline Jolie i Michelle Pfeiffer.

Opis zahvata

Povećanje usana uglavnom se svodi na injekcijsku aplikaciju određenog preparata, čime se postiže veći volumen usnica, ili se istaknu određena mjesta i naglasi crvenilo.

Povećanje usana radi se najčešće kod mlađih osoba kod kojih postoji primarno manji volumen, odnosno kod tankih usana, ili kod  starijih osoba gdje je došlo do atrofije tkiva u području samih usana. 

Postoje dvije osnovne vrste preparata (filera) - jedna skupina spada u tzv. trajne filere, a druga u polutrajne ili resorptivne.

U našoj Poliklinici se od polutrajnih, tj. razgradivih filera koriste Juvéderm hijaluronski fileri, a od trajnih preparata Aquamid

Juvéderm je proizveo Allergan, kompanija koja brine o zdravlju i koja je među prvima počela razvoj estetsko - medicinskih tretmana još prije više od 35 godina.

Njihova lepeza dermalnih filera proizvedena je korištenjem napredne tehnologije, a tretmani imaju dobar sigurnosni profil i pružaju prirodan izgled i dugotrajne rezultate.

U našoj Poliklinici najčešće za popunjavanje usana koristimo Juvéderm Volift dermalne filere koji pružaju dugotrajne rezultate i puni izgled. Također, ovisno o želji klijentice, koristiti se može i filer Juvéderm Ultra Smile. 

Povećanje usana

Kandidati

Općenito morate biti dobrog zdravlja.

Ako imate oralni herpes, određene bolesti poput dijabetesa ili lupusa, ikakvih ožiljaka, problema s vezivnim tkivom ili problem zgrušavanja krvi, onda niste dobar kandidat za povećanje usana.

Kao i kod svakog drugog estetskog zahvata, morate doktoru napomenuti ako imate ikakve alergije, koje lijekove uzimate te ćete morati s njim raspraviti o eventualnim zdravstvenim problemima koje ste imali.

Priprema

Prije postupka važno je s doktorom razmotriti koji efekt želite postići u smislu povećanja, jer o tome ovisi i količina preparata koja će se koristiti.

Ipak je važno napomenuti da ne treba pretjerivati.

Tijek zahvata

Sam tretman povećanja usana u Poliklinici Bagatin izvodimo pomoću dermalnih filera u obliku injekcije koja se aplicira dužinom ruba usana te u same usnice kako bi se postigao željeni oblik i volumen usana.

Postoji više tehnika za aplikaciju dermalnih filera kojima se postižu razni efekti, ovisno o željama i kako bi se postigao najbolji mogući učinak. 

Zahvat je kratkotrajan i dobro se podnosi, nakon zahvata nema bolova. 

S obzirom da su usne rahlo tkivo koje reagira na ubode, potrebno je nakon tretmana stavljati hladne obloge kako bi se otok što prije smanjio.

povecanje-usana

Oporavak

Potrebno je oko dva dana da oteklina sasvim splasne, a nakon dva tjedna očekujemo konačni rezultat, jer se kroz to vrijeme preparat sam preraspodijeli.

Ako se pojavi oteklina ona će splasnuti kroz nekoliko dana. 

Mjere opreza

U početku usnice mogu biti natečene, čak i plave (poput modrica), što smo prethodno naveli, no svi ovi simptomi se znatno smanje unutar 48 sati nakon tretmana. 

Ne preporučuje se stavljanje raznih preparata (kreme, masti).

Također, nakon tretmana prvi dan potrebno je izbjegavati korištenje šminke.

Paket

Paket uključuje cijenu preparata, postupak ubrizgavanja i kontrolu nakon dva tjedna.

Ako se na konzultacijama s doktorom odlučite za zahvat cijena konzultacija ulazi u cijenu zahvata. 

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete pogledati ovdje

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu