×

Laserski parodontološki tretman

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi očuvanjem zdravlja potpornog tkiva zuba (parodonta), a bavi se liječenjem raznih oblika gingivitisa i parodontitisa.

Lasersko liječenje parodontnih bolesti je revolucionarna metoda koja pruža minimalno invazivnu terapiju jer laserska energija selektivno cilja samo upaljeno, dok zdravo tkivo ostaje nedirnuto. 

Bolesti parodonta - parodentoza i gingivitis 

Najčešće bolesti parodonta su upalna stanja kod kojih dolazi do razaranja tkiva koja učvršćuju zube.

Prvi stadij upale zubnog mesa (gingive) nazivamo gingivitis i može se u potpunosti izliječiti.

Prvi simptom bolesti je upala zubnog mesa koje postaje crveno, otečeno i bolno, a prilikom četkanja zubi dolazi do krvarenja.

Gingivitis je izlječiva bolest,  iako su desni osjetljivi još uvijek ne dolazi do gubitka mekih i koštanih tkiva.

Ako se bolest ne liječi, upala se širi i dolazi do drugog stadija, parodontitisa (parodontoze), kronične infekcije koja zahvaća zubno meso i kost koja podupire zube, što na kraju može dovesti do potpunog gubitka zuba.

Parodontitis je podmukla bolest, koja često prolazi s blagim simptomima dok bolest ne uznapreduje.

U glavne simptome se ubraju upala, crvenilo i oticanje gingive, formiranje parodontnih džepova, povlačenje zubnog mesa, pomičnost zuba kao i loš zadah.

Laserski parodontološki tretman

U Poliklinici Bagatin lasere koristimo kao zamjenu ili nadopunu standardnim parodontološkim zahvatima, a rezultati pokazuje da terapije s laserom su znatno uspješnije dugoročno jer laserska zraka bolje ubija bakterije. 

Dentalni laser je također odličan za produživanje krune zuba, kao pomoć kod afti i herpesa, te drugih promjena na zubnom mesu i kosti.

U usporedbi s tradicionalnim metodama i kirurškim uređajima, laseri su nježniji, predvidljiviji, te u mnogim slučajevima pružaju bezbolnu terapiju i bez primjene lokalne anestezije. 

Prednost lasera u liječenju parodontnih bolesti je u tome što laserska svjetlost precizno targetira samo upaljeni dio tkiva, tako da se posebnim nastavcima  ulazi u parodontni džep, i ako je potrebno odstranjuje bolesno meso,  te nevidljivi kamenac ispod ruba gingive i eliminiraju se bakterije i njihovi produkti koji uzrokuju upalu.

Djelovanje lasera na meka tkiva usne šupljine je višestruko.

Osim što modelira zubno meso bez krvarenja, laserska energija uspješnije uklanja sve mikroorganizme, pruža ugodniji tretman jer je razina boli smanjena u odnosu na tradicionalnu terapiju, pa u većini slučajeva anestetik nije potreban.

Laserska parodontološka terapija preporuča se kod: 

  • gingivitisa
  • parodentoze
  • produljene kliničke krune zuba
  • gingivektomija
Laserski parodontološki tretman

U Poliklinici Bagatin koristimo Waterlase iPlus laser američkog proizvođača Biolase koji je namijenjen je za sva zubna tkiva: mekana i tvrda a rezultat je dugogodišnje tradicije i istraživanja.

Riječ je o najsuvremenijem dentalnom laseru višenamjenske upotrebe.

Dva puta učinkovitiji od prijašnjih lasera, WaterLase iPlus isporučuje izuzetno kratke pulseve s više od 1000 W u kratkim pikovima od 100 pulseva u sekundi.

Prilikom terapije Waterlase iPlus kombinira mlaz vode i zraka zajedno sa laserskom energijom kako bi omogućili jedinstveni neinvazivni tretman u stomatologiji.

Voda i zrak hidratiziraju zub, sprečavaju stvaranje topline i bol, a laserska zraka precizno tretira i oblikuje tkiva bez kontakta, topline, vibracije i pritiska. WaterLase učinkovito tretira desne, kožu i kosti - preciznije i manje krvarenje nego skalpelom.

Naša Poliklinika u ponudi ima čak 7 lasera kojima se tretiraju gotovo svi estetski problemi, a detalje o njihovim specifikacijama možete pročitati OVDJE.

Za ostale parodontološke tretmane pročitajte ovdje.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu