×

Lasersko izbjeljivanje zubi

Lijepi i bijeli zubi su jedna su od osnovnih karakteristika lijepog izgleda. Kako biste postigli željenu bjelinu zubi, preporučujemo izbjeljivanje laserskim svjetlom što je danas jedan od najtraženijih dentalnih zahvata.

U odnosu na druge metode, laserska tehnologija pruža brži, sigurniji i nježniji pristup izbjeljivanju zubi i uklanjanju pigmenta za predivno bijeli osmijeh. 

Opis zahvata

Izbjeljivanje zubi jedan je od najizvođenijih tretmana u stomatološkim ordinacijama.

Laserska metoda zauzela je svakako prvo mjesto jer se njome zubi mogu izbijeliti obično od 4 do 6 nijansi. 

Lasersko izbjeljivanje zubi pruža dugoročne prednosti, a ujedno predstavlja i ugodniji postupak za vraćanje bjeline vašim zubima te poboljšava cjelokupni osjećaj vitalnosti.

U odnosu na druge postupke, lasersko izbjeljivanje zubi je kraće i traje svega 20 minuta, što ga čini idealnim tretmanom čak i tijekom pauze za ručak.

Osjetljivost zubi nakon tretmana nije toliko izražena, što ga čini popularnijim izborom u odnosu na druge metode izbjeljivanja zubi. Rezultati su vidljivi odmah nakon, a zubi su svjetliji od 4 do 6 nijansi.

Naša Poliklinika u ponudi ima čak 7 lasera kojima se tretiraju gotovo svi estetski problemi, a detalje o njihovim specifikacijama i mogućnostima pročitajte OVDJE.

Lasersko izbjeljivanje zubi

Zašto zubi žute, tj. mijenjaju boju?

Uzrok promjene boje zubi možemo naći u genetskim i degenerativnim promjenama, antibioticima, starenju kao i u učestaloj konzumaciji obojene hrane i pića, te dodataka prehrani.

Neispravno liječeni zubi također mogu dovesti do neželjene promjene boje zuba, kao i zubi nakon endodontskih liječenja.

Za bijeli sjaj zuba odgovorna je caklina, a trošenjem postaje sve tanja zbog čega tamnija boja dentina dolazi do izražaja.

Za promjenu boje zuba potrebno je promijeniti kemijsku strukturu pigmenta koji se nalaze u samom zubnom tkivu.

To se postiže pomoću aktivnih molekula kisika koje ulaze u strukturu zuba uz pomoć hidrogen peroksida, te se vežu na molekule pigmenta, a sam proces je poznat pod nazivom  oksigenacija.

Vrhunski laser za izbjeljivanje zubi

U našoj Poliklinici koristimo najmoderniju tehnologiju diodnog lasera EPIC™ 10 koji predstavlja najnoviju lasersku inovaciju, a rezultat je 25 godina inženjeringa iz američke tvrtke Biolase.

Epic je jedini diodni laser u SAD-u kod kojeg su sadržana tri jedinstvena načina rada (terapije) - kirurgija mekih tkiva, izbjeljivanje i smanjivanje bolova čime se osigurava svestran pristup u dentalnom liječenju, a time i ugodniji tretman za samoga klijenta.

U svom radu koristi 10 Wati energije, a snaga mikropulseva omogućuje kompletniju i snažniju terapiju i kraće vrijeme izbjeljivanje u odnosu na druge diodne lasere na današnjem tržištu.

Prednosti izbjeljivanja zubi laserom:

  • promjena boje zuba obično 4 - 6 nijansi
  • tretman traje svega 20 minuta
  • pogodan za osobe sa osjetljivim zubima
Lasersko izbjeljivanje zubi

Kandidati

Genetske predispozicije i životne navike kao što je česta konzumacija kave te crnih čajeva, duhan i ostala hrana mogu promijeniti boju zuba.

Lasersko izbjeljivanje zubi je idealno za osobe koji imaju zdrave zube, a željeli bi imati ljepši osmijeh i podići kvalitetu života.

Ovaj tip izbjeljivanja zubi je posebno namijenjen ljudima koji imaju osjetljivije zube jer se tijekom tretmana može kontrolirati razina laserskog svjetla i prilagoditi pojedinačnim osobama. 

Izbjeljivanje zubi se ne bi smjelo primjenjivati kod djece mlađe od 16 godina te trudnica i dojilja.

U svim ostalim dobnim skupinama ono je dozvoljeno, a često i poželjno.

Prije tretmana potrebno je našim doktorima napomenuti ako imate izrazito osjetljive zube, kako bi znali prilagoditi tretman i ocijeniti jeste li pogodna osoba za sam tretman.  

Lasersko izbjeljivanje zubi

Tijek zahvata

Prije laserskog tretmana izbjeljivanja zubi naši doktori dentalne medicine pregledat će vaše zube i potporna tkiva te po potrebi očistiti kamenac s površine zuba.

Prvi korak je zaštita gingive (zubnog mesa) posebnim preparatom, poslije čega se na zube aplicira hydrogen peroxid koji ima prirodno svojstvo izbjeljivanja zubi.

Lasersko svjetlo aktivira svojstva hydrogen peroxida kako bi se posvijetlio pigment u zubu za bjeliji i ljepši osmijeh.

Sam tretman traje 20 minuta, a učinci izbjeljivanja zubi mogu trajati i do tri godine. Međutim, to će se razlikovati od pojedinačnih životnih navika osobe.

Oporavak

U nekim slučajevima zubi postanu privremeno osjetljivi na hladnoću tijekom i nakon tretmana.

Ponekad dolazi do nelagode u desnima, upale grla ili bijelih brazda na desnima.

Ovi simptomi obično su privremeni i trebali bi nestati u roku od nekoliko dana nakon završetka tretmana.  

Mjere opreza

Učinak će vrlo vjerojatno trajati kraće ako pušite ili ako često jedete i pijete proizvode koji potamnjuju zube (npr. kava, crno vino, Coca-Cola, tamni sokovi), zato je potrebno iste izbjegavati najmanje tjedan dana nakon tretmana.

Paket

Cijenu laserskog izbjeljivanja zubi u našoj Poliklinici te koje su mogućnosti plaćanja možete saznati u našem cjeniku.

Ako vas zanima više informacija možete kontaktirati naše stomatologe putem maila na info@poliklinikabagatin.hr ili nas nazvati na 01/46 10 225. 

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu