×

Kemijski piling

Želja za pomlađivanjem lica poznata je još od antičkih civilizacija.

Povjesničari nam otkrivaju kako su se u starom Egiptu žene, pa i Kleopatra, kupale u kiselom mlijeku i trljale svoja lica fermentiranim kožicama od grožđa kako bi omekšale svoju kožu. Prirodni proces obnavljanja kože s godinama se mijenja i usporava te se ona ponekad doima sivom i umornom, smanjenog elasticiteta.

Kemijskim pilingom uklanjamo stare i time potičemo rast novih stanica kože, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i ljepša.

Opis zahvata

Danas imamo na raspolaganju cijeli niz organskih kiselina za kemijski piling, a koristimo ih u svrhu liječenja i poboljšanja različitih stanja kože, pri čemu je kemijski piling komplementarna metoda.

Neke od indikacija za kemijski piling su liječenje akni i ožiljaka od akni, liječenje rozaceje, solarnih keratoza, ali naravno i ublažavanje bora te korigiranje fotooštećenja kože lica, vrata i dekoltea.

Kemijski piling se ovisno o tipu kože, indikaciji i odabranoj vrsti pilinga, najčešće provodi u nekoliko tretmana u razmaku od 7-14 dana. Dobar terapijski učinak, jednostavnost izvedbe i nuspojave svedene na minimum čine ovaj tretman omiljenim kod naših klijenata i doktora.

Kemijski pilinzi mogu se provoditi gotovo čitave godine, uz obavezno korištenje preparata sa zaštitnim faktorom. Vrlo površinski pilinzi mandeličnom kiselinom mogu se izvoditi i tijekom ljeta. Uz ovakvu kontroliranu kemoeksfolijaciju nema iritacije kože, pa se ne remeti ni uobičajeni životni ritam, što kod mnogih drugih tretmana nije slučaj – posebno ako je riječ o uklanjanju hiperpigmentacija i ožiljaka.

Budući da se poboljšanje na koži postiže postupno, osvježenje kože je vidljivo, ali djeluje posve prirodno. Kako je konačan rezultat vidljiv par tjedana nakon zadnjeg provedenog pilinga, stalni napredak se vidi iz dana u dan. Također, učinak pilinga je dugotrajan jer potiče obnovu kolagena i elastina u koži.

U Poliklinici Bagatin koristimo ENEREPEEL kemijske pilinge čija je formulacija bazirana na poštivanju fizioloških karakteristika kože.

To omogućuje jednoliko prodiranje kemijskog pilinga prema dubljim slojevima kože, tako da je njegov učinak maksimalan u svim slojevima tretirane zone. Ovaj inovativan piling s patentiranom formulom omogućava veću efikasnost uz manje nuspojava. Ta prednost iskorištena je za razvoj široke palete od 12 proizvoda od različitih kiselina i njihovih kombinacija, tako da je moguć inividualiziran pristup za različite kožne bolesti i kožne probleme. 

U nastavku preuzmite svoj primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe. 

Vodič za pomlađivanje lica

Kandidati

Doktori u našoj Poliklinici će pregledati vašu kožu te donijeti odluku o vrsti pilinga koju treba provesti. 

Ako ste trudni ili dojite, bolujete od imunosupresivne bolesti (sistemski lupus, sklerodermija), ako ste prije manje od 6 mjeseci bili podvrgnuti kirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom u regiji gdje će piling biti proveden onda niste kandidat za tu vrstu liječenja.

Ako imate aktivnu infekciju herpesa na usnama zahvat treba odgoditi.

U slučaju da uzimate izotretionin zahvat treba odgoditi do 6 mjeseci po prestanku uzimanja lijeka.

Priprema

Prije odluke o zahvatu, doktori u Poliklinici Bagatin mogu predložiti specifičnu njegu kože ili druge postupke prije zahvata. 

Tijek zahvata

Kemijski piling je medicinska procedura pri kojoj se na kožu nanosi odabrana kemikalija (glikolna, mandelična ili druga vrsta organske kiseline), a s ciljem poboljšanja stanja kože zbog kojeg je indicirano učiniti taj postupak.

Nakon pilinga dolazi do obnavljanja epidermisa i poboljšanja arhitekture dermisa zbog povećane biosinteze kolagena i hijaluronske kiseline, dakle remodeliranja kože.

Učinak kemijskog pilinga ovisi o tome koja je dubina pilinga postignuta.

Stoga rezultat pilinga može biti poboljšanje teksture i vlažnosti kože, njen mladenačkiji izgled, ali i uklanjanje manjih bora i poboljšanje poremećaja pigmentacije uzrokovanih izlaganjem suncu. 

Prema dubini djelovanja u koži, razlikujemo vrlo površinske, površinske, srednje duboke i duboke kemijske pilinge:

  • VRLO POVRŠINSKI PILING djeluje na najpovršniji dio epidermisa, tj. sloj mrtvih stanica kože koji se nevidljivo ljušti.
  • POVRŠINSKI PILING djeluje unutar epidermisa ne prodiruci do njegovih dubljih slojeva.
  • SREDNJE JAKI PILING prolazi sve do dermoepidermalne granice.
  • DUBOKI PILING djeluje i u dermisu.

Djelovanje pilinga na kožu modulira liječnik i individualno ga prilagođava svakom pacijentu. Na takav način, uz kombinaciju terapijskog niza nekoliko pilinga, moguće je dobiti izvrstan efekt pomlađivanja kože, bez iritacije i bez ograničenja u svakodnevnom životu.

Oporavak

Ovisno o odabranoj vrsti i postignutoj dubini pilinga, odmah nakon tretmana u pravilu javlja se crvenilo i lagana oteklina, što se brzo smiruje, a za nekoliko dana moguće je i vidljivo ljuštenje kože, koje će kroz nekoliko dana prestati. Za to vrijeme bit će propisana posebna njega kože.

Sada imamo na raspolaganju pilinge koji uzrokuju manju iritaciju i time manje crvenila, a istovremeno su izuzetno učinkoviti u smislu obnove i remodeliranja kože.

Iznimno je značajno držati se preporuka liječnika nakon zahvata, što svakako uključuje i primjenu krema za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom pri boravku na otvorenom.

Mjere opreza

Tretman se ne preporuča u sljedećim situacijama:

  • ako ste trudni ili dojite
  • bolujete od imunosupresivne bolesti (sistemski lupus, sklerodermija)
  • ako ste prije manje od 6 mjeseci bili podvrgnuti kirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom u regiji gdje će piling biti proveden
  • ako imate virusnu infekciju u regiji koja se tretira (npr. Herpes Simplex)

Paket

Paket u Poliklinici Bagatin podrazumijeva cijenu samog preparata, pripremu te sam postupak tretmana i ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna. 

U našoj Poliklinici trenutno imamo posebnu ponudu za paket od 3 tretmana te na isti odobravamo 15% popusta.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu