×

Mezoterapija

Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože.

Prvi put je opisana od strane Dr. Pistora u pedesetim godinama 20.stoljeća za liječenje kronične boli, a potom je postala metoda za liječenje različitih bolesti i stanja. 

Mezoterapija je metoda koja osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj. 

Opis zahvata

*Mezoterapija je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože apliciraju revitalizirajući sastojci, što osigurava prelazak epidermalne barijere i unošenje aktivnih revitalizirajućih sastojaka u dublje dijelove kože, gdje su oni i najučinkovitiji. 

Terapija je vrlo individualna i ovisno o stanju kože aplicira se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari, te štite stanice od oštećenja slobodnim radikalima. Mezoterapija se provodi u više navrata prema određenom protokolu. 

U Poliklinici Bagatin nudimo široku paletu preparata za mezoterapiju koji pružaju raznoliku pomoć u rješavanju brojnih estetskih problema povezanih s kožom lica, tijela i glave. Koristimo proizvode renomiranog proizvođača Aesthetic Dermal RRS

RRS preparati su profesionalni mezoterapijski kokteli koji svojim posebno odabranim formulama učinkovito djeluju na različite probleme kože. U osnovi, ovi vrhunski kokteli stimuliraju dermis te pružaju idealan hidro balans i biorevitaliziraju kožu.

Biorevitalizacijom se koža hidrira, njena struktura se obnavlja, a također se ostvaruje moćno antioksidativno djelovanje.

RRS preparati

Mezoterapija za vlasište i gubitak kose

Našim klijentima od sada možemo ponuditi i mezoterapiju za tretiranje kose i vlasišta.

Ovaj tretman namijenjen je osobama koje zbog hormonalnog poremećaja ili jednostavno genetike gube kosu.

Također, tretman je idealan za oslabljenu, oštećenu i umornu kosu, kao i za masnu kosu ili vlasištu sklonom seboreji i peruti.

Nakon samo nekoliko tretmana vlasište će biti duboko nahranjeno i hidratizirano, perut trajno uklonjena, gubitak kose znatno usporen, a folikula dlake obnovljena i ojačana. Zahvaljujući vitaminima B grupe koji pojačavaju obnavljanje folikula dlake, ovaj tretman pojačava rast kose.

U nastavku preuzmite svoj primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe. 

Vodič za pomlađivanje lica

*Napomena: Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe te je iznimno važno stoga na konzultacijama s doktorom i/ ili kozmetolozima, temeljem njihovih preporuka, postaviti realne ciljeve. Nužno je pridržavati se svih uputa i preporuka koje se dobe od medicinskog osoblja nakon tretmana, kako bi rezultati bili zadovoljavajući, odnosno u skladu s očekivanjima koja su definirana tijekom konzultacija.

Kandidati

Savjetuje se započeti s mezoterapijom već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja.

Mezoterapija ima dobre učinke kod osoba sa suhom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja te osoba sa zrelijom kožom. 

Opće je pravilo da mezoterapiju u Poliklinici Bagatin ne provodimo kod:

  • trudnica i dojilja
  • osoba koje boluju od autoimunih bolesti
  • osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.

Priprema

U Poliklinici Bagatin neposredno prije tretmana detaljno analiziramo stanje kože pacijenta i donosimo odluku koje će se supstance primijeniti. 

Prije tretmana koža se dezinficira i može se započeti s mezoterapijom.

Tijek zahvata

Pri zahvatu se u Poliklinici Bagatin koriste najtanje igle, a cilj je da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomjerno rasporede površno po koži.

Pri svakome ubodu ubrizga se u kožu minimalna količina sastojaka veličine kao kap. Injekcijske tehnike koje se primjenjuju u mezoterapiji su različite, često se kombinira niz uboda tankom iglicom i primjena tzv. tupe igle ovisno o regiji koja se tretira i kvaliteti kože.

Kod osoba s već uznapredovalim znacima starenja kože potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt, a najbolje rezultate daje u kombinaciji s drugim metodama.

Mezoterapija

Oporavak

Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo rijetko manje otekline koje spontano prođu nakon par sati.

Vrlo rijetko se mogu javiti alergijske reakcije. 

U većini se slučajeva neposredno nakon tretmana možete posvetiti svojim obvezama i svakodnevnim aktivnostima.

Rijetko se javljaju mali podljevi koji vrlo brzo nestaju i mogu se pokriti šminkom.

Ne preporuča se izlaganje suncu i umjetnim izvorima UV zračenja nakon mezoterapije.

Mjere opreza

Najveću opasnost čini primjena u rukama nestručnih osoba.

Ako želite biti sigurni u zahvat preporučamo vam mezoterapiju koju izvodi samo liječnik koji je prošao stručnu obuku.

Drugu najveću opasnost čini primjena lažnih i nedozvoljenih proizvoda te se savjetuje koristiti samo proizvode renomiranih proizvođača.

Paket

Paket u Poliklinici Bagatin podrazumijeva cijenu samog preparata, pripremu te sam postupak tretmana i ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna. 

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja, paketima i cijenama tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu