×

Korekcija očnih kapaka

S godinama koža gubi svoju elastičnost i konzistenciju, posebno u području očnih kapaka, jer je tu najtanja.

Gubitak elastičnosti kože omogućuje i formiranje bora oko očiju, koje su u početku plitke, a zatim postaju sve dublje i zamjetljivije. 

Kapci polagano, ali sigurno mijenjaju svoj izgled. Na njima se javlja suvišak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, što daje očima i cijelom licu umoran i star izgled.

Suvišak kože i masno tkivo na očnim kapcima mogu se odstraniti samo operativnim zahvatom koji se naziva blefaroplastika ili korekcija očnih kapaka.

Opis zahvata

Estetski zahvat na kapcima zove se korekcija očnih kapaka ili blefaroplastika.

Blefaroplastika uklanja neželjene efekte starenja, korigira spuštene kapke, eliminira vrećice ispod očiju i rješava pretjerano izražene nabore. 

Korekcija očnih kapaka jedan je od najčešćih zahvata pomlađivanja u estetskoj kirurgiji i spada u male i vrlo efikasne estetske zahvate te je u rukama iskusnog estetskog kirurga bez većeg rizika za pacijenta. Suvišak kože i masnog tkiva precizno se odstranjuje prema izmjerenom i ucrtanom obliku.

Za vrijeme pregleda i konzultacija s dr. Bagatinom dobit ćete sve tražene informacije i na osnovu nalaza bit će vam predložena najbolja metoda korekcije kapaka. 

Kandidati

Pacijenti koji se podvrgavaju korekciji očnih kapaka uglavnom su oni kod kojih su jasno uočljivi znakovi starenja i koji su nezadovoljni estetskim izgledom svojih očiju.

Priprema

Prije estetske operacije očnih kapaka potrebno je prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine protuupalnih lijekova koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal. 

Tijek zahvata

Korekcija očnih kapaka najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji, ali se može raditi i u općoj.

Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje.

Pristup masnom tkivu gornjeg i donjeg kapka omogućuju rezovi koji prate prirodne kožne nabore i linije. „Otoci“ masnog tkiva iz gornjeg i donjeg kapka se reduciraju ili preusmjere, mišići se reduciraju i višak kože izreže. Pažljivo šivanje osigurava gotovo neprimjetne ožiljke nakon cijeljenja.

Šavovi se odstranjuju četvrti do sedmi dan nakon operacije. U nekim slučajevima koriste se i drugi pristupi. Korekcija očnih kapaka se često (kada je to potrebno) izvodi u kombinaciji sa nekim drugim zahvatima. 

Podizanje kapaka (blefaroplastika)
Podizanje kapaka (blefaroplastika)

Oporavak

Korekcija očnih kapaka najčešće se vrši u lokalno potenciranoj anesteziji te se pacijent zadržava pod liječničkom opservacijom u Poliklinici Bagatin nekoliko sati nakon zahvata, a potom otpušta na kućnu njegu.

Pacijent može imati pojačano stvaranje suza i/ili osjećaj stranog tijela u očima oko dva tjedna. Modrice i otekline obično prolaze za 10–14 dana. Karakteristika ovog zahvata je potpuni izostanak postoperativnih bolova te nema potrebe za primjenom analgetika.

Pacijenti se najčešće vraćaju na posao nakon desetak dana, a neki čak ranije uz uporabu sunčanih naočala.

Mjere opreza

Komplikacije su rijetke i očituju se u privremenoj suhoći očiju, asimetriji kapaka ili uočljivim ožiljcima. Dr. Bagatin će vas upoznati sa svim komplikacijama i mjerama opreza za vrijeme konzultacija.

Paket

Paket uključuje: nakon zahvata operaciju u lokalnoj ili općoj anesteziji, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu