×

Vistabel terapija bora lica

Botox, u Europi poznat pod nazivom Vistabel, je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum, koji se posljednjih desetak godina koristi u medicini.

Područje njegove prve primjene bila je okulistika, neurologija, pedijatrija, a u posljednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmetologiji, odnosno kod estetskih zahvata.

Opis zahvata

Tretman Botoxom siguran je i jedan od najdjelotvornijih te najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području čela. 

Radi se o jednostavnom, nekirurškom tretmanu kojeg izvode doktori u našoj Poliklinici, a tretman je bezbolan i traje svega nekoliko minuta. 

Botox neće utjecati na osjetilne živce niti ćete se osjećati ukočeno.

Kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan i iskren pogled, no ne valja pretjerati. Zato je važno da vas tretira iskusni doktor koji može prosuditi veličinu vaših mišića te koliko vam je Botoxa potrebno. 

Riješite se bora na čelu Botox tretmanom

Bitno je spomenuti da je tretman još 2002. godine odobrila američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) koja kontrolira kvalitetu i sigurnost hrane i lijekova.

Istraživanja pokazuju da se samo u SAD-u, nakon tog odobrenja, na tretman Botoxom odlučilo više od milijun ljudi.

Vistabel botox terapija bora lica

U nastavku preuzmite svoj primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe. 

Vodič za pomlađivanje lica

Kandidati

Botox vrlo dobro djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića. 

Najčešće se primjenjuje za uklanjanje horizontalnih bora na čelu, vertikalnih bora na čelu (tzv.bore mrštilice) i sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice). 

Tretman se ne smije izvoditi ako postoji infekcija na mjestima na koja bi se preparat trebao aplicirati. Također, ne smije se izvoditi na osobama koje su osjetljive, tj. alergične na bilo koji sastojak preparata.

Osobe s pojedinim neurološkim poremećajima (ALS, Myasthenia Gravis ili Lambert-Eaton sindrom) imaju povećan rizik pojave ozbiljnijih nuspojava.

Priprema

Nakon pregleda facijalnih mišića doktor će odlučiti u koja područja treba precizno aplicirati preparat. Nužan je detaljan uvid u raspored i građu facijalnih mišića jer se oni od osobe do osobe mogu bitno razlikovati.

Mnogi nedovoljno educirani liječnici tu činjenicu zanemaruju i zato njihovi rezultati nisu zadovoljavajući. Prije nego doktor odobri tretman, obavijestite ga u slučaju da dojite, ako uskoro planirate trudnoću ili bolujete od bolesti koja utječe na živce ili mišiće (bolest povećava rizik pojave nuspojava).

Tijek zahvata

Botox djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima.

Pojedine bore, poznate kao „dinamične bore“ rezultat su uobičajenih pokreta mišića. Tijekom života mišiće obrva pomičemo stotinama tisuća puta. Kao rezultat toga, živci iz navike uzrokuju kontrakciju mišića. To dovodi do pojave trajnih bora na čelu i okolo njega, što čovjekov izgled ne čini samo starijim, nego i mrzovoljnim i umornim.

Kada se Botox ubrizga u te mišiće, blokiraju se živčani signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju.  Botox je relativno kratkog vijeka trajanja, što ograničava njegovu učinkovitost kao medicinsko-kozmetičkog postupka. 

Botox terapija bora lica

Učinak je vidljiv već nakon nekoliko dana.

Pomlađivanje lica može biti postepeno i trajati do mjesec dana. Trajnost konačnog rezultata zahvata varira, ovisno o individualnim karakteristikama (u većini slučajeva je od 4 do 6mjeseci). 

Tretman se može ponavljati neograničen broj puta, a potrebno je pripaziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak, kojeg određuje doktor. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svaka 4 mjeseca kako bi se održao mladenački i svjež izgled.

Važno je spomenuti da je kod ponovljenih tretmana estetski učinak pomlađivanja trajniji.

Botox terapija bora na čelu

Oporavak

Osoba se može odmah po završetku postupka vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Na mjestu uboda može se pojaviti manja modrica, koju možete pokriti s puderom.

Botox počne djelovati dva ili tri dana nakon aplikacije.

Mjere opreza

Najčešće nuspojave su glavobolja, respiratorna infekcija, sindrom gripe, privremeno spuštanje očnih kapaka i vrtoglavica.

Puno rjeđe dolazi do pojave bolnosti lica, eriteme na mjestu aplikacije i oslabljenosti mišića. Pojave se povezuju sa samom aplikacijom jer se javljaju tijekom prvog tjedna nakon zahvata. 

Sve nuspojave su privremene i ne traju više od nekoliko tjedana.

Paket

Paket u Poliklinici Bagatin podrazumijeva cijenu samog preparata, pripremu te sam postupak tretmana i ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna.

U ponudi imamo dvije doze. Jedna se sastoji od 100 jedinica, a druga od 50 jedinica, poznata kao i Baby Botox. 

Baby Botox tretmani sadrže manje doza Botoxa aplicirane na uobičajena područja. Rezultati su vrlo slični kao kod normalnog doziranja, ali ipak omogućavaju veću pokretljivost lica.  

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu