×

Lasersko uklanjanje vena i kapilara

Problem ispucanih kapilara na licu i tijelu, problem je koji muči gotovo 90% žena, no i veliki broj muškaraca. Bez obzira na kojem se mjestu pojavile i u kojoj životnoj dobi, te male crvene i plave žilice narušavaju našu ljepotu i iz tog ih se razloga, pod svaku cijenu, želimo riješiti. 

Opis zahvata

Pucanje kapilara, odnosno paučastih vena, često je genetski uvjetovano, iako tom genetskom faktoru pripomaže kupanje u jako toploj vodi, često boravljenje u sauni, vježbanje u grijanim prostorima ili anticelulitne masaže uz korištenje vakuuma. Do pucanja većeg broja kapilara dolazi i u vrijeme trudnoće te u odmakloj životnoj dobi. Kod muškog dijela, kapilare najčešće pucaju na licu  u području oko nosa, dok je kod žena najveći broj kapilara na području nogu.

Kapilare su malene ljubičasto crvene krvne žile često vidljive na nogama, zglobovima ili stopalima. Ne smiju se miješati s varikoznim venama koje su veće i dublje vene, te su obično grudaste, a boja im može biti i tamno ljubičasta. Varikozne vene mogu uzrokovati nelagodan osjećaj u nogama, dok su paučaste vene obično bezbolne. Paučaste vene su progresivne i obično im se s godinama povećava broj i pojačava vidljivost. U Poliklinici Bagatin možemo laserski tretirani kapilare i vene veličine do 2 mm. 

*Laserom je moguće ukloniti određene vaskularne lezije sa svih područja tijela. Hemoglobin koji se nalazi u crvenom krvnom zrncu upija lasersku zraku pri čemu se oslobađa energija koja utječe na bjelančevinu u ovojnici i zatvara krvnu žilu. Mogu se ukloniti sve kapilare i vene, neovisno o boji, uz uvjet da su promjera do 2 mm. Manje vene i kapilare nestaju odmah, dok je za veće vene i kapilare potrebno izvjesno vrijeme da nestanu. 

Detalje o ovom laserskom tretmanu, a i cjelokupnoj ponudi naših laserskih tretmana možete saznati u našem posebnom Vodiču kojeg možete preuzeti s linka u nastavku. Bilo da želite ukloniti madež, ožiljke ili dlake, reducirati bore, pojavu hiperpigmentacije ili kapilara sve informacije koji rješavaju navedene problematike možete pronaći na jednom mjestu – vodiču kojeg smo pripremili samo za vas. 

Vodič kroz laserske tretmane

*Napomena: Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe te je iznimno važno stoga na konzultacijama s doktorom i/ ili kozmetolozima, temeljem njihovih preporuka, postaviti realne ciljeve. Nužno je pridržavati se svih uputa i preporuka koje se dobe od medicinskog osoblja nakon tretmana, kako bi rezultati bili zadovoljavajući, odnosno u skladu s očekivanjima koja su definirana tijekom konzultacija.

Priprema

Prije svakog tretmana laserom u Poliklinici Bagatin potrebno je voditi brigu o sljedećim stvarima:

  • koža ne smije biti preplanula, posebno za tretman zelenim svjetlom;
  • upozorite svog specijalista na lijekove koje koristite (i one bez recepta);
  • koža mora biti čista i bez make up-a te druge kozmetike;
  • ako je potrebno, oprezno obrijte područje tretmana.

Tijek zahvata

Za veće kapilare na nogama koža prvo treba biti ohlađena. Specijalist u Poliklinici Bagatin zatim skenira tretiranu kožu laserskom zrakom. Osjećati ćete male ubode koji ukazuju na učinkovitost terapije i u pravilu anestezija nije nužna. Trajanje tretmana ovisi o veličini područja koje se tretira, no u većini slučajeva traje svega par minuta.

Naša Poliklinika u ponudi ima čak 7 lasera kojima se tretiraju gotovo svi estetski problemi, a detalje o njihovim specifikacijama i mogućnostima možete pročitati OVDJE.

Lasersko uklanjanje vena i kapilara

Oporavak

Ovisno o veličini područja koje se tretira, javlja se manje ili više crvenila i oticanja nakon tretmana. U određenim slučajevima moguće je da se pojavi malo ljuštenje, tada morate pustiti da zacijeli. U većini slučajeva rezultati će biti vidljivi već nakon jednog tretmana koji se izvodi nakon detaljnog pregleda i konzultacija sa specijalistima u Poliklinici Bagatin.

Mjere opreza

Najčešće nuspojave laserskog uklanjanja vena i kapilara su:

  • Iritacija kože - povremena nelagoda, crvenilo i oticanje mogući su nakon laserskog uklanjanja vena i kapilara. Svi znakovi i simptomi obično nestanu unutar nekoliko sati.
  • Promjena pigmenta - lasersko uklanjanje vena i kapilara može potamniti ili posvijetliti tretiranu kožu, uglavnom privremeno. Koža posvijetli uglavnom kod onih s tamnijom kožom, posebno ako se laser nepravilno rabi u neprikladnom okruženju.

Navedeno je veoma rijetko i obično traje par dana. Nakon tretmana potrebno je izbjegavati sunce minimalno 7-10 dana te koristiti zaštitne kreme sa SPF 50.

Paket

Cijenu laserskog uklanjanja vena i kapilara možete pogledati u našem cjeniku. U suradnji s bankama naša Poliklinika osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. Više o cijenama tretmana, posebnim ponudama i načinima plaćanja možete saznati ovdje.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h