×

Lasersko uklanjanje madeža i ostalih kožnih promjena

Madeži, ksantelazme, milije, bradavice, fibromi, sunčane pjege i seboroične keratoze – sve su to promjene na koži koje mogu izazvati neugodne estetske probleme.

Većina ovih promjena je benigna i njihovo uklanjanje ne predstavlja nikakvu opasnost.

Odlična je vijest da je uz Erbium laser MCL 31 Dermablate tretman odstranjivanja ovih promjena vrlo jednostavan, što znači da se može raditi sa ili bez lokalne anestezije i bez potrebe za posebnim mirovanjem nakon zahvata. 

Opis zahvata

Tehnologija Erbium lasera predstavlja krajnji razvoj sustava ablativnog površinskog lasera te je i dalje zlatni standard u pogledu uklanjanja madeža, kožnih cisti, izbočina, izraslina i pomlađivanja kože lica.

Postupak je veoma brz i provodi se pod malom količinom lokalne anestezije, a često može i bez.

Zahvaljujući ovom inovativnom laseru postignut je ogroman skok unaprijed od tradicionalne metode odstranjivanja madeža koju su pratili šavovi, učestala previjanja rane i dosta duži oporavak.

U ovom slučaju njega nakon zahvata iznimno je jednostavna; potrebni su vam flaster i mast za zacjeljivanje.

Detalje o ovom laserskom zahvatu, kao i cjelokupnoj ponudi laserskih tretmana i zahvata u Poliklinici Bagatin, možete saznati u Vodiču kojeg možete preuzeti na linku u nastavku.

Bilo da želite ukloniti madeže, ožiljke ili dlačice, reducirati bore, pojavu hiperpigmentacije ili kapilara, sve informacije o tretmanima koji rješavaju navedene problematike možete pronaći na jednom mjestu – vodiču kojeg smo pripremili samo za vas. 

Vodič kroz laserske tretmane

Kandidati

Ako ste na tijelu primijetili bilo kakvu benignu promjenu poput madeža, bradavica, ksantelazmi, milija ili fibroma, onda ste kandidat za ovaj zahvat.

Kada su u pitanju madeži, idealan benigni madež za lasersko uklanjanje je onaj ispupčen i u boji kože, bez dlačica koje rastu iz njega.

Tamni i plosnati madeži s dlačicama manje su poželjni za tretman zato što obično imaju dublje korijen.

Moguće ih je svejedno tretirati laserom, vrlo često s visokim stupnjem uspjeha i zadovoljstva, no veća je šansa djelomičnog ili potpunog povratka madeža te potrebe za dodatnim laserskim tretmanom nakon što prođe određeno razdoblje.

U slučaju nedoumice predlažemo posjet našim dermatolozima i kirurzima koji će vam najbolje savjetovati da li ići na laserski tretman ili kirurško odstranjenje uz potvrdu patologa o kakvoj se promjeni radi.

Priprema

Neposredno prije uklanjanja promjene, mala količina lokalnog anestetika ubrizgava se oko ili ispod.

To se vrši tankom preciznom iglom te iako lokalni anestetik zapeče prije nego li tretirano područje utrne, sva nelagoda je prolazna i relativno neznatna.

Lokalni anestetik će isti tren otupiti madež ili neku drugu promjenu te je potom tretman laserom apsolutno bezbolan i bez ikakve nelagode.

Tijek zahvata

Uklanjanje laserom djeluje tako da voda u vašim stanicama kože apsorbira fokusiranu lasersku svjetlost.

Ta apsorbirana energija potom uzrokuje trenutačno isparivanje ciljanih stanica. Kako laser prolazi preko kože, istovremeno se ukloni gotovo 30 do 50 mikrona tkiva. Ova nevjerojatna kontrola omogućuje doktoru precizno uklanjanje promjene na koži.

Važno je naglasiti da se prilikom laserskog tretmana kožna promjena odstranjuje u potpunosti na mikroskopskoj razini zbog čega ne postoji mogućnost slanja tretiranog tkiva patologu na analizu za postavljanje definitivne dijagnoze.

Poliklinika Bagatin u ponudi ima čak 7 lasera kojima se tretiraju gotovo svi estetski problemi, a detalje o njihovim specifikacijama i mogućnostima možete pročitati OVDJE

Uklanjanje madeža

Oporavak

Oporavak je vrlo jednostavan. Jednom kad se završi s tretmanom, bitno je ne izlagati se ultraljubičastom zračenju sunca.

Potrebno je pravilno voditi brigu o tretiranom području sve dok se boja tog dijela tijela ne izjednači s bojom ostatka kože.

Ukoliko je moguće, treba izbjegavati nanošenje teške kozmetike na kožu jer ista može uzrokovati peckanje.

Klijentima se preporučuje određena krema za svakodnevno nanošenje na tretiranu promjenu, dok se flaster obično koristi tijekom prvog dana te noću u narednih nekoliko dana.

Za kožne promjene na licu potrebno je, otprilike, 5-7 dana za oporavak, dok je za promjene na tijelu potrebno malo više, u prosjeku od 10 do 16 dana.

Oporavak je vrlo sličan kao i kod cijeljenja ožiljaka: u početku je nalik na ranicu, zatim je potrebno tjedan kako bi zacijelio, a potom kroz naredne mjesece ružičasta boja ožiljka izjednačuje se s bojom kože.

Make up se može nanositi na tretirano područje tjedan dana nakon zahvata. Bitno je tretirano područje ne izlagati suncu prva tri mjeseca.

Mjere opreza

Komplikacije nakon laserskog uklanjanja madeža izuzetno su rijetka pojava.

Ponekad površina tretirane kože može biti lagano podignuta ili spuštena u usporedbi s okolnim područjem, no i to se izjednači kroz određeno vrijeme.

Trljanje i grebanje rukama po tretiranom mjestu dovodi do upale i gnojne sekrecije te se stoga ne odobrava kod kuće prstima prelaziti preko rane. Prije svakog nanošenja kreme potrebno je pridržavati se higijenskih pravila pranja ruku.

Ako se ne ukloni korijen madeža, on se može ponovo pojaviti, no to se lako tretira ponavljanjem postupka. Iznimno je važno pratiti upute doktora kako bi komplikacije bile svedene na minimum.

Paket

Paket za lasersko uklanjanje kožnih promjena uključuje pregled, tretiranje promjene laserom, tretman i set za samoprevijanje s antibiotskom kremom. 

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu