×

Dermapen terapija mikroiglicama

Ubrzani tempo, stres i razni vanjski čimbenici utječu na našu kožu da izgubi svoj sjaj i mladenački izgled. Dermapen terapija mikroiglicama je savršeno rješenje koje doskače izazovima današnjeg životnog stila tako da obnavlja kožu i time postižete svježiji izgled u svakoj prilici.

Tretmani s mikroiglicama potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka i strija. 

Opis zahvata

Dermapen je proizvod osmišljen za pomlađivanje kože prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda mikroiglicama koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu i time se smanjuje mogućnost oštećenja kože.

Ujedno zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama, može se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana). Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka.

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva te površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu. Na taj način stimulira se proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože, i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Dermapen koristi veoma sitne kirurške iglice koje ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no svejedno naš organizam reagira na intruziju mikroiglicama i živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina. Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza.

Mladenački izgled kože uz Dermapen terapiju mikroiglicama

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, preporučuje se strpljenje. Za prve rezultate tretmane potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana.

Dermapen terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija.

U nastavku preuzmite svoj primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe. 

Vodič za pomlađivanje lica

Kandidati

U Poliklinici Bagatin Dermapen terapiju mikroiglicama preporučujemo za:

  • Ublažavanje i smanjenje bora
  • Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
  • Pomlađivanje
  • Zatezanje kože
  • Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
  • Ublažavanje strija

Priprema

Prije samoga tretmana potrebno je ukloniti šminku i jake kreme za lice. Netom prije upotrebe Dermapena, koža se dezinficira. 

Tijek zahvata

Tretman započinjemo osnovom lijepog tena koju čini temeljito čišćenje kože s odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.

U Poliklinici Bagatin koristimo i Clarisonic četku za čišćenje lica koja je dizajnirana na način da ima izuzetno širok spektar primjene, s tri raspoložive brzine za čišćenje lica te s dva načina rada (stalan i periodički pritisak) nježno uklanja mrtve stanice, ostavljajući kožu lica i tijela mekom i glatkom. S vama ćemo prokomentirati obje metode te se odlučiti za onu koja više odgovara vašem tipu kože. 

Dermapen terapija mikroiglicama

Zatim slijedi  enzimatski peeling (liquid + paste) koji skida rožnati sloj, a preparati brže i efikasnije prodiru u podkožje. Netom prije tretmana lice se dezinficira, a tretman započinje nanošenjem aktivne ampule REVIDERM Hyaluron Hydro Balance s patentiranim SPS sistemom koji omogućava molekulama hijaluronske kiseline da uđu duboko u kožu. Kružnim i horizontalnim pokretima mikroiglice će prodrijeti u kožu i potaknuti stvaranje kolagena. Nakon tretmana nanosi se REVIDERM dermokozmetika da dodatno nahrani i smiri kožu. Za najbolje rezultate, potrebno je ponoviti tretman svakih 2-4 tjedana a najviše 10 puta, ovisno o potrebama i željenom rezultatu.

Čišćenje lica je nedvojbeno najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica, a DERMAPEN terapija mikroiglicama je jedan od tretmana s kojim možete vašu kožu održavati čistom i regeneriranom. U nastavku možete provjeriti zašto je vrlo važna dnevna rutina čišćenja lica koju preporučuju naši kozmetolozi. 

Oporavak

Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža na dodir će biti toplija nego obično. Ovo je normalna reakcije kože i u roku 1-2 sata  stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata posve normalizirati. Naši specijalisti će vam propisati odgovarajuću njegu kože koje se trebate pridržavati da bi izbjegli moguće upale. 

Mjere opreza

U Poliklinici Bagatin preporučujemo izbjegavanje sunca i solarija nakon Dermapen terapije mikroiglicama. Ako imate otvorene rane tretman se ne može primijeniti. Također, ne preporučujemo tretirati netom operirana, ozlijeđena ili opečena područja. Dermapen koristi sterilne jednokratne mikroiglice kako bi se omogućila najsigurnija moguća njega i tako izbjegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije. 

Paket

U našoj Poliklinici trenutno imamo posebnu ponudu za paket od 5 tretmana uz koji dobivate na poklon jedan tretman mikrodermoabrazije REVIDERM Skin Peeler.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete pogledati u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin.

Prije Dermapen terapije preporučujemo dubinsku analizu kože uz VISIA analizu.

Iskoristite popust od 50% i naručite se na VISIA analizu po promotivnoj cijeni!

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu