• Početna
  • Lice
  • Sve što ste oduvijek htjeli znati o Vistabelu, no niste se usudili pitati

Sve što ste oduvijek htjeli znati o Vistabelu, no niste se usudili pitati


Vistabel

Što je Vistabel?

Vistabel je visoko pročišćeni toksin koji privremeno briše ili reducira vodoravne linije čela, okomite bore mrštenja i bore u kutovima očiju. Neće utjecati na osjetilne živce niti ćete se osjećati ukočeno. Kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan i iskren pogled, no ne valja pretjerati. Zato je važno da vas tretira iskusni liječnik koji može prosuditi „snagu“ vaših mišića te koliko vam je Vistabela potrebno.

Kako je nastao?

Kao i mnogi drugi preparati, kozmetički efekti Botulinum toksina tipa A u početku su bili nuspojava kliničke upotrebe. Osamdesetih godina otkriveno je da je to prilično učinkovit lijek za liječenje određenih zdravstvenih problema. Liječnici su rabili Botulinum toksin tipa A u liječenju trzanja oka te su pritom primijetili neobičan efekt izglađivanja bora na području čela. Proveli su istraživanje, prijavili patent te je 2001. FDA (Ministarstvo za hranu i lijekove u SAD-u) za upotrebu u estetici odobrilo Vistabel.

Vistabel

Kako djeluje Vistabel?

Vistabel djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima. Pojedine bore, poznate kao „dinamične bore“ rezultat su uobičajenih pokreta mišića. Tijekom života mišiće obrva pomičemo stotinama tisuća puta. To dovodi do pojave trajnih bora na čelu i okolo njega, što čovjekov izgled ne čini samo starijim, nego i mrzovoljnim te umornim. Kada se Vistabel ubrizga u te mišiće, blokiraju se živčani signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju. Trajanje Vistabela je u prosjeku od 3 do 6 mjeseci.

Za što se koristi Vistabel?

Vistabel vrlo dobro djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića. Najčešće se primjenjuje za uklanjanje horizontalnih bora na čelu, vertikalnih bora na čelu (tzv. bore mrštilice) i sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice). Vistabel se pažljivo i precizno aplicira u vrlo malim količinama u lice, što dovodi do blokiranja pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu, koje nastaju snažnim djelovanjem tih mišića. Može se početi primjenjivati kod pojave prvih znakova starenja tj. nakon 30 godine života. Tada se ostvaruje preventivni učinak tako što, uz sprečavanje produbljenja već postojećih bora, prevenira nastanak novih bora.

Vistabel

Postoje li nuspojave kod korištenja Vistabela?

Svaki lijek ima nuspojave, a Vistabel u tome nije iznimka. Na sreću, one su male i kratkotrajne. Kod 1 do 5% slučajeva može doći do spuštenosti očnih kapaka ili obrva, koja obično nestaje u roku mjesec dana, a zbog injiciranja preparata iglom mogu se rijetko pojaviti blage modrice.

Na što je potrebno paziti nakon tretmana?

Nakon tretmana izgledat ćete svježije, odmornije, a i mladolikije. Rezultati su vidljivi već nakon par dana i postupno se razvijaju kroz dva tjedna. Kod osoba koje uzimaju lijekove koji sadrže aspirin ili nesteroidne antiupalne lijekove mogu se pojaviti sitne plave modrice. Nakon tretmana se  preporuka je da se ne legne  6-8 sati nakon tretmana u vodoravan položaj, nositi kapi ili kacigu niti masirati mjesta gdje su injicirani. Najbolje je nakon tretman ne koristiti šminku, ali ukoliko se zbog obaveza šminka mora koristit najbolje je koristiti novu šminku ili tester., Tijekom prvih 24 sata trebali izbjegavati teške tjelesne aktivnosti.

Ukoliko ovdje niste našli odgovor na pitanje koje vas zanima, više možete pročitati u opisu tretmana.

U ponudi Poliklinike Bagatin imamo terapiju od 50 jedinica i terapiju od 100 jedinica Vistabela, a njihove cijene saznajte u cjeniku.

Na tretman Vistabelom u našoj Poliklinici možete se naručiti putem maila info@bagatin.hr  ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225. Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite upit preko web stranice Poliklinike.

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni