Zašto Francuskinje obožavaju mezoterapiju?


Francuskinje mezoterapija

Francuskinjama kao da sve ide od ruke – niti se olako debljaju, niti stare. Ne znamo što je zaslužno za dobru figuru, ali smo otkrili tajnu njihovog mladolikog izgleda.

Još prije 100 godina su Francuzi počeli koristiti mezoterapiju za liječenje kronične boli, a kasnije i za različita druga stanja i bolesti. Počela se primjenjivati i kao tretman lica, gdje se vitaminski kokteli ubrizgavaju u mezoderm, srednji sloj kože, kako bi se poboljšala tekstura i tonus kože. Danas je mezoterapija neizostavan tretman za sve one koji žele individualiziran pristup i njegu posebno prilagođenu njihovoj koži.

Što točno predstavlja mezoterapija?

Riječ mezoterapija nastala je iz grčkog jezika od riječi „mesos“ što znači srednji te riječi „therapeia“ što znači liječenje. Mezoterapija je jedna od metoda estetske dermatologije koja se primjenjuje u svrhu prevencije starenja, primjerice ako niste zadovoljni izgledom svoje kože jer je sivkasta, bez sjaja i s vidljivim sitnim borama.

Tijekom mezoterapije se mikroinjekcijama vitamina, minerala, aminokiselina i drugih farmaceutskih pripravaka u mezodermu potiče cirkulacija te imunološki sustav da kreira pozitivan biološki učinak i eliminira fiziološke nepravilnosti. Dubina penetracije igle za mezoterapiju u kožu u pravilu je oko 2- 4 mm.

Mezoterapija

Hijaluronska kiselina i organski silicij – nositelji glavnih uloga u mezoterapijskom koktelu

Kada tretiramo zrelu kožu s izraženim borama, tijekom mezoterapije najčešće koristimo proizvode koji uz ostale revitalizirajuće sastojke sadrže i veći postotak hijaluronske kiseline i organskog silicija. Hijaluronska kiselina najvažnija je zbog svoje sposobnosti zadržavanja vlažnosti. Starenjem njena koncentracija opada što rezultira gubitkom elastičnosti i tonusa kože te pojavom prvih bora. Također, i količina organskog silicija opada s dobi, a od iznimne je važnosti za kožu jer sudjeluje u antioksidativnim, zaštitnim mehanizmima kože od slobodnih radikala (okoline) te sprječava opuštanje veziva u koži i potiče njihovu obnovu.

Mezoterapija je vrlo individualna i, ovisno o stanju kože, apliciraju se hijaluronska kiselina, organski silicij, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari, te štite stanice od oštećenja slobodnim radikalima.

Mezoterapija

Površinski sloj kože je zaštitna barijera za prolaz tvari iz okoline u organizam, ali i barijera koja dozvoljava resorpciju svega 6 do 10% aktivnih tvari iz regenerativnih krema, seruma, losiona. Mezoterapijom osiguravamo unos i resorpciju dovoljne količine tvari koje su potrebne za povratak mladenačkog izgleda vašoj koži.

I dok su čari Francuskinja snažne kao uvijek, ispod sloja prirodne ljepote krije se čitav arsenal cijenjenih tradicija, vjerno praćenih rituala ljepote i jedinstvenih stavova koji te žene održava prekrasnima u svakoj dobi i svakom razdoblju. Poznato je da su Francuskinje veoma posvećene postizanju prirodnog izgleda lica, a mezoterapija im pomaže u tome. S obzirom na to da ne koriste puno šminke tijekom dana, vrlo im je važno izgledati svježe, blistavo i zdravo. Ova vrsta pomlađivanja je veoma blaga, a rezultati su vidljivi neposredno nakon tretmana, stoga je idealna za gotovo svaku ženu u bilo kojoj životnoj dobi.

Mezoterapija

Široka ponuda mezoterapijskih koktela

U Poliklinici Bagatin nudimo široku paletu preparata za mezoterapiju, koji pružaju raznoliku pomoć u rješavanju brojnih estetskih problematika povezanih s kožom lica, tijela i glave. Koristimo proizvode renomiranog proizvođača Aesthetic Dermal RRS.

RRS preparati su profesionalni mezoterapijski kokteli koji svojim posebno odabranim formulama učinkovito djeluju na različite probleme kože. U osnovi, ovi vrhunski kokteli stimuliraju dermis te pružaju idealan hidrobalans te biorevitaliziraju kožu. Biorevitalizacijom se koža hidrira, njena struktura se obnavlja, a također se ostvaruje moćno antioksidativno djelovanje.

Više o omiljenom tretmanu Francuskinja možete saznati u opisu tretmana, a cijenu provjeriti u cjeniku Poliklinike Bagatin. Želite li isprobati ovu posebnu vrstu pomlađivanja, obratite nam se telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr .

Dr. Jolanda Kanižaj-Rajković, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković uže područje interesa nalazi u estetskoj dermatologiji, dermatokirurgiji i laserskoj medicini. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju, KBC Zagreb tijekom koje je završila stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije. Aktivno je sudjelovala na kongresima organiziranim od strane Hrvatskog dermatološkog društva (HDD) i Europske akademije za dermatovenerologiju (EADV). Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva i licencirana od strane Hrvatske liječničke komore.

Meni