×

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama

Vaše tijelo u sebi nosi moć da regenerira i liječi tkivo na svim dijelovima vaše kože. Matične stanice čine to svaki dan tokom vašeg života.

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama, poznata kao i tretman pomlađivanja vlastitom krvlju, vodeći je zahvat koji koristi moć liječenja koju imaju trombociti i faktori rasta u vašoj krvi kako bi stimulirao reakciju matičnih stanica.

Te matične stanice pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih žila, obnovu i poboljšanje oštećene kože te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

Opis zahvata

*PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama je revolucionarna metoda pri kojoj doktor upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi za pomlađivanje kože.

Doktor vam uzme ključne stanice i proteine, koji se nalaze u krvi i ponovnim ubrizgavanjem u vašu kožu tako pospješuje obnovu kože i potkožnog tkiva.

Dio krvi, po kojoj je metoda dobila ime, je PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu - plazma bogata trombocitima.

Ovim postupkom na prirodan način potičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu te tako smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože na licu.

U PRP-u se uz trombocite nalaze faktori rasta i vaše matične stanice, koje nadalje stimuliraju proces obnove. Budući da se kod ovog tretmana  koristi vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari te ne postoji mogućnost  nemaju nuspojava.

Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen te ne zahtijeva vrijeme oporavka.

U Poliklinici Bagatin koristimo Cellular Matrix metodu renomirane tvrtke Regen Lab koja je sigurna, učinkovita i dugotrajna, te ono najvažnije - omogućuje najveću koncentraciju matičnih stanica, faktora rasta i trombocita. 

Cellular Matrix koristi sinergijski učinak dva vrijedna sastojka: hijaluronske kiseline i plazme bogate trombocitima.

Cellucar Matrix

Hijaluronska kiselina (HA) je sastavni dio naše kože. U estetskoj medicini se koristi više od 25 godina kao dodatak koži, a dokaz djelotvornosti i sigurnosti je više od 20 milijuna odrađenih tretmana. Hijaluronska kiselina na sebe veže vodu što kod kože stvara dodatni volumen, potiče migraciju i proliferaciju stanica kože, te hidratizira i vitalizira kožu iznutra.

Plazma bogata trombocitima (A-PRP) koja se izdvaja iz krvi koristi se u estetskoj kirurgiji, ortopediji i stomatologiji već više od 10 godina. Njena prednost je što povećava proizvodnju kolagena, poboljšava elastičnost, boju i debljinu kože. Također stimulira diferencijaciju i proliferaciju matičnih stanica, aktivira angiogenezu (stvaranje novih krvnih žila) te daje koži voluminozni efekt. Plazma sadrži važne molekule poput krvnih proteina, hormona i hranjivih sastojaka koji pomažu kod obnavljanja tkiva. 

U nastavku preuzmite svoj primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe. 

Vodič za pomlađivanje lica

*Napomena: Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe te je iznimno važno stoga na konzultacijama s doktorom i/ ili kozmetolozima, temeljem njihovih preporuka, postaviti realne ciljeve. Nužno je pridržavati se svih uputa i preporuka koje se dobe od medicinskog osoblja nakon tretmana, kako bi rezultati bili zadovoljavajući, odnosno u skladu s očekivanjima koja su definirana tijekom konzultacija.

Kandidati

Kako bi se bolje razumjele potrebe svakog klijenta i otkrilo koji je tretman ili kombinacija tretmana potrebna potrebno je napraviti konzultacije s našim timom specijalista.

PRP terapija se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije. 

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama može se upotrebljavati za:

  • Smanjenje glaberalnih linija, odnosno bora između obrva
  • Smanjenje bora „mrštilica“
  • Poboljšanje izgleda bora oko očiju
  • Smanjenje nazolabijalnih bora
  • Smanjenje bora smijalica
  • Tretiranje ožiljaka od akni
  • Smanjenje bora oko usta
  • Pomlađivanje kože na rukama i ostalim dijelovima tijela
  • Poticanje rasta kose na tjemenu

 

Priprema

Prije samog tretmana specijalisti će, standardnom procedurom, izvaditi 10 do 20 ml vaše krvi.

Bol koju ćete osjećati biti će minimalna i zanemariva, jednaka onoj koju osjećate pri klasičnom vađenju krvi.

Nakon toga, doktor će posebnom tehnikom, odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, odvojiti plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi. 

Tijek zahvata

Tretman se izvodi brzo i jednostavno.

Sastoji se od uzimanja male količine venske krvi koja se potom centrifugira i pomiješa s hijaluronskom kiselinom.

Tako dobivenu plazmu, malim i nježnim ubodima, primjenjujemo na koži.

Rezultati su vidljivi već nekoliko dana nakon tretmana, dok se potpuni efekt očekuje tijekom sljedećih mjeseci zbog procesa stvaranja novog kolagena i elastina.

U tom razdoblju koža se revitalizira, postaje mekša, elastičnija i vidno pomlađena.

PRP terapija pomlađivanja vlastitom krvlju

Za najbolje rezultate preporučuju se tri tretmana.

Drugi se radi nakon 30 dana, a treći nakon 6 mjeseci. Rezultati tretmana trajat će i do dvije godine, kada se preporuča napraviti ponovni tretman. 

Oporavak

Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, natečenosti i minimalna bol na području koje se tretiralo, koje u pravilu nestaje kroz par sati, a u cijelosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

Već u par tjedana nakon tretmana vidljivo je opće poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože.

Nakon tri do šest tjedana počinje razvoj novog kolagena i krvnih žila, a u idućih tri do šest mjeseci dolazi do nestanka linija i bora te ispravka obujma.

Učinci terapije mogu trajati do dvije godine, ovisno o osobi.

Iako ima dugoročni učinak na kožu, treba mu određeno vrijeme da počne djelovati.

Mjere opreza

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama je jednostavan i siguran tretman. S obzirom da se PRP izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogućnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.  

PRP terapija se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije.

Paket

Paket podrazumijeva pripremu te sam postupak tretmana i ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna. Od jedne epruvete se dobije 4ml koncentrata i to je dovoljno za tretman lica, vrata, šaka ili dekoltea (jedno područje). Od dvije epruvete se dobije 8ml koncentrata i dostatno je za dva područja, npr. lice + dekolte ili dekolte + šake.

U našoj Poliklinici nudimo jedinstveni pristup svakom tretmanu na način da prije svakog tretmana pripremimo kožu uz pomoć Dermapen terapije mikroiglicama kojom ćemo omogućiti bolje prodiranje preparata u kožu. Koža je nakon tretmana svježa i u potpunosti regenerirana.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 10:00 - 18:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu